Coach worden? Kies jouw eigen leerpad

Wil je cliënten professioneel leren begeleiden? Je kunt het meest voor anderen betekenen als je goed bent opgeleid.

Bij Civas vind je het ruimste studieaanbod van geaccrediteerde coaching-opleidingen. 

Bekijk hieronder de video en het stappenplan.

 

 

 

Schuilt er een coach in jou?Stap 1 - Leg een stevige basis

Wil je coach worden en heb je nog geen ervaring? Kies dan voor een geaccrediteerde basisopleiding in Coaching.  Met een van de erkende opleidingen coaching van Civas leg je een stevig fundament voor jouw loopbaan als professioneel coach. Weet je nu al op welk gebied je actief wilt zijn, bijvoorbeeld het begeleiden van kinderenseniorenteams of mensen die in een rouwproces zitten? Kies dan voor een basisopleiding en specialisatie in één. Extra oefenen kan op een van onze praktijkdagen.

Stap 2 - Verdiep je kennis met een vervolgopleiding

Heb je de basis onder de knie en wil je jouw kennis verdiepen? Dan kan je verder studeren met een van onze vervolgopleidingen voor coaches. Kies voor een losse specialisatie óf verdiep je in specifieke coachingsmethoden, therapievormen of technieken. Misschien wil jij meer leren over het professioneel toepassen van online coaching, of wil je cliënten nog beter begeleiden met een hulpvraag op het gebied van HSPburn-outvitaliteit of leiderschap.

Bij Civas vind je het grootste assortiment van geaccrediteerde opleidingen over coachingsmethodieken, therapievormen en technieken. Leer hoe je jouw cliënten beter helpt bij hun gedragsverandering en het (her)vinden van balans in hun leven, met opleidingen zoals ACTFamilieopstellingenCognitieve gedragstherapie en Creatieve therapie. Extra oefenen kan op een van onze praktijkdagen.

Stap 3 - Bereid je voor op een eigen praktijk

Wil je voor jezelf beginnen? Kies dan voor extra kennis over het opstarten van je eigen praktijk. Het opzetten van jouw eigen praktijk, vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Met de opleiding Start uw eigen praktijk leer je wat er komt kijken bij het opzetten en runnen van je eigen onderneming.

Naast jouw inhoudelijke vakkennis wordt er een beroep gedaan op je ondernemerschap. Ook is het belangrijk dat je je bewust bent van jouw mogelijkheden én beperkingen als coach of therapeut. Met de CPION-erkende, klassikale opleidingen Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis leer je situaties herkennen waarin je de cliënt direct moet doorverwijzen.

> Bekijk Coaching Opleidingen
Het stappenplan
> Bekijk coaching leerpaden