Cursus Acceptance and commitment therapy (ACT)

Cursus Acceptance and commitment therapy (ACT)

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
VBAG, ABvC, BATC, BGN, KTNO, CAT, NVST
Studiemethode
thuisstudie

Acceptance and commitment therapy (ACT)

Wil jij anderen helpen om alles uit het leven te halen? Of wil je zelf meer levensgeluk ervaren? Dan is de cursus ACT (acceptance and commitment therapy) jouw keuze. Belemmerende gedachten kunnen een enorm negatief effect hebben op het welbevinden. Met ACT leren mensen hun gedachten en emoties accepteren, zodat ze een vrij en gelukkig leven kunnen leiden.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Geschreven door vakspecialist
  • Direct toepasbare kennis en vaardigheden
  • Voor therapie en persoonlijke ontwikkeling
  • Uitstekende aanvulling op MBCT

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat kun je ermee?

Met deze ACT-opleiding doe je de kennis en vaardigheden op om acceptance and commitment therapy op verantwoorde wijze toe te passen binnen jouw praktijk. Je geeft jouw cliënten de handvatten om een rijker en meer zinvol leven te leiden. Ook wanneer je ACT wilt gebruiken voor je eigen ontwikkeling, is deze cursus een aanrader.

Veel mensen worstelen met belemmerende gedachten en emoties. ACT helpt hen om deze gedachten en emoties te accepteren en er op een gezonde manier mee om te gaan. Als therapeut, coach of hulpverlener kan jij ACT inzetten bij tal van mentale problemen. Niet met het doel om deze problemen te laten verdwijnen, maar om het welbevinden te vergroten.

Meer weten over ACT? Lees hier ons blogartikel 'Voluit leren leven met ACT'.

Wat leer je?

Met deze ACT-cursus leer je acceptance and commitment therapy professioneel inzetten bij jouw werk met cliënten. Waarom is mijn leven zo moeilijk? Hoe word ik gelukkiger? Wat houd me tegen om het leven te leiden dat ik écht wil leven? ACT is een nieuwe therapievorm die antwoord probeert te geven op dit soort ingrijpende levensvragen.

Allereerst leer je wat acceptance and commitment therapy precies is en hoe je het inzet. De belangrijkste uitgangspunten, de filosofische grondslag en jouw rol als ACT-therapeut worden uitgebreid belicht. De kerngedachte van ACT is dat verzet tegen het onvermijdelijke ten koste gaat van het levensgeluk. De cursus gaat daarom uitvoerig in op het ontstaan van lijden en het belang van acceptatie.

Doel van ACT is ervoor te zorgen dat mensen een rijker en meer zinvol leven leiden, terwijl ze de pijn die daarbij hoort leren aanvaarden. Beter omgaan met de perikelen van de geest, versterken van het welbevinden en het belang van zingeving staan dan ook centraal in de cursus acceptance and commitment therapy.

Naast de bevordering van het algehele welzijn wordt ACT doeltreffend ingezet bij de behandeling van stoornissen. Er wordt dan ook intensief aandacht besteed aan hoe je ACT inzet bij depressie, woede, angststoornissen en chronische pijn. De opleiding bevat een compleet uitgewerkt behandelplan, zodat jij ACT eenvoudig kan inpassen in jouw therapeutische werk met cliënten.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Acceptance and commitment therapy (ACT)

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Nederlandse Vereniging Van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 4, de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); 56 PE-punten, en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.