Opleiding Burn out coach

Opleiding Burn out coach

Duur
4 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
KTNO, BATC, VVET, ABvC, VBAG
Studiemethode
thuisstudie

Burn out coach

Volg de geaccrediteerde opleiding Burn out coach en leer mensen helpen bij het voorkomen of verhelpen van een burn out. Steeds meer mensen lopen rond met chronische stressklachten. Te veel stress en te weinig rust, zowel thuis als op het werk, kan leiden tot overspannenheid en burn out. Met de Burn out coach opleiding doe je alle vaardigheden op om je cliënten als professioneel burn out coach te begeleiden naar balans en mentale gezondheid.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Steeds meer mensen kampen met stress en burn out
 • Een vak met veel perspectief
 • Pak het probleem achter het probleem aan
 • Geschreven door een vakspecialist

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Na afronding van de burn out coach opleiding beschik je over alle kennis en vaardigheden om mensen met stressklachten te helpen. Je weet hoe je stress coaching preventief in kan zetten om een burn out te voorkomen. Als het daarvoor te laat is, kan je cliënten begeleiden bij hun herstel.

Vaak ontstaat een burn out door een combinatie van te veel stress en te weinig rustmomenten, zowel thuis als op het werk. Om stress en burn out bij de bron aan te pakken, ga je met je cliënt op zoek naar het probleem áchter het probleem. Door belemmeringen in het leven van de cliënt in kaart te brengen is de eerste stap naar herstel gezet.

Als stress en burn out coach ben je in staat om een volledig coachtraject te realiseren. Onder jouw begeleiding leert de coachee zelf steun van werkgever, familie en vrienden te organiseren. Je helpt je cliënt om zijn energie en conditie te herstellen. Om een terugval te voorkomen begeleid je je cliënt bij het versterken van bepaalde competenties, zoals onderhandelen en plannen. Met burn out coaching leer je de cliënt hoe hij stressklachten in de toekomst kan inperken en op een gezonde manier met stress kan omgaan.

Deze vaardigheden kan je inzetten bij je werk als coach of counselor. Ook andere professioneel begeleiders, zoals hulpverleners en therapeuten hebben veel baat bij deze opleiding om hun cliënten weer in balans te krijgen, zowel in hun werkzame leven als daarbuiten.

Wat leer je?

De opleiding Burn out coach gaat in op alle aspecten van stress en burn out. Je leert onder andere over:

 • Kenmerken, oorzaken en gevolgen van een burn out op basis van het BASIC ID-model
 • Een integrale aanpak van burn out
 • Oplossingsgerichte en positieve coaching bij burn out
 • Het inzetten van RET voor stresscoping
 • Piekergedachten, faalangst en perfectionisme verminderen
 • Mindfulness oefeningen, zelfbeeld en acceptatie

De lesstof bevat verder veel praktijkvoorbeelden van stress coaching.

De leerdoelen van de opleiding Burn-out coach:

 • Je beschikt over theoretische kennis van stress, overspannenheid, burn out en vitaliteit.
 • Je kan de kenmerken van overmatige stress herkennen, het klachtenprofiel van burn out in kaart brengen en dit vertalen naar een actieplan.
 • Je kent de fasen van het coachtraject bij werken aan herstel.
 • Je weet wat oplossingsgerichte burn out coaching is en kan een vaardigheidstraining realiseren voor het versterken of aanleren van competenties.
 • Je kan RET inzetten bij burn out en positieve copingstrategieën integreren in het coachtraject.
 • Je weet wat positieve burn out coaching is en kan met de coachee werken aan het genereren van positieve emoties en het creëren van een waardengericht leven.
 • Je bent bekend met mindfulness en ACT en kan technieken inzetten om ontspanning en acceptatie bij de coachee te bevorderen.
 • Je weet wat de relatie tussen burn out en zelfbeeld is en kan met de coachee werken aan een beter zelfbeeld.
 • Je weet wat de invloed van trauma op de ontwikkeling van burn out is en weet emotionele herbeleving te hanteren.
 • Je kan een integratieve aanpak van burn out vanuit de behoeftepiramide en het model van Bateson vormgeven en begeleiden.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 4 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding CIVAS-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Burn out coach

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 3, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 37

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.