Groepsproces bij teamcoaching – praktijkoefening tijdens opleiding Teamcoaching van CIVAS
Van klacht naar kans

Teamcoaching

Met de opleiding Teamcoaching leert u alles over groepsprocessen in teams, coachgroepen en leefgroepen. Werken met groepen is interessant én lastig. Er gebeuren verbazingwekkende dingen als mensen bij elkaar komen. Een groep mensen kan doelen bereiken, die voor een enkeling niet haalbaar zijn. Maar soms lijkt het alsof een team een nauwelijks te beïnvloeden eigen leven leidt. Dan komt de kennis uit deze opleiding tot teamcoach uitstekend van pas.

studieduur8 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveauhbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 630,00 of 12 x € 56,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
NVST

Opleiding Teamcoaching: wat leert u?

Binnen groepen zijn potentiële krachten aanwezig, die het moge­lijk maken dat de individuele leden groeien en dat de groep als geheel boven zichzelf uitstijgt. Maar er zijn in een groep ook krachten werk­zaam die kunnen leiden tot vervreemding, angst en verdriet. Maar wat is nu eigenlijk een groep? In deze opleiding krijgt u antwoord op deze vraag.

In de opleiding Teamcoaching leert u:

  • Welke verschillende groepen er zijn
  • welke communicatievormen er binnen deze verschillende groepen zijn
  • hoe groepen zich ontwikkelen
  • welke rollen er binnen een groep bestaan
  • hoe u groepen en teams kunt aansturen

De opleiding Teamcoaching wordt afgesloten met praktisch toepasbare oefeningen, waarmee u direct met het geleerde aan de slag kunt.

Opleiding Teamcoaching: wat kunt u ermee?

De opleiding Teamcoaching is geschikt voor mensen die meer willen weten over het begeleiden van groepen of teams, zoals begeleiders, organisatieadviseurs, coaches, trainers en leidinggevenden. In deze opleiding leert u hoe groepen zich ontwikkelen en hoe u een team kunt aansturen. U krijgt handvaten voor het omgaan met moeilijke groepen en het coachen van teams. Na afronding van de cursus kunt u helpen bij het oplossen van problemen die spelen binnen een team. 

Praktijkbijeenkomst over coaching (optioneel)
Wilt u tijdens of na uw studie oefenen met uw communicatie- en coachvaardigheden? Ga dan naar een praktijkbijeenkomst. Een uitstekende manier om uw kennis te verbreden én mede-cursisten te ontmoeten. U bent niet verplicht een praktijkbijeenkomst bij te wonen.

Opleiding Teamcoaching
soort opleiding thuisstudie, optioneel 2 praktijkweekenden
omvang

22 lessen

studieduur 8 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. U kunt meer of minder uren aan uw studie besteden. U ontvangt het studiepakket in één keer thuis en bepaalt zelf hoe snel u studeert

lesgeld € 630,00 of 12 x € 56,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de opleiding ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau hbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

na ontvangst van uw huiswerk krijgt u kosteloos een studieverklaring

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het klassikale examen, ontvangt u het CIVAS-diploma Teamcoaching

erkend diploma

erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door de NVST; aantal ECTS 6

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
NVST

CIVAS geeft u alvast een gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Bekijk ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal zelf uw studietempo
Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Deskundige begeleiding
Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

Digitaal studentenportaal
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk is niet verplicht
Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het klassikale eindexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

BEKIJK DE EXAMENDATA

Praktijkweekend Communicatievaardigheden

CIVAS organiseert voor veel studies praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de opleiding Teamcoaching organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. U beslist tijdens of na uw studie of u meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten u voor de opleiding Teamcoaching optioneel kunt bijwonen.

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Teamcoaching

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

  • Geschreven door een vakspecialist
  • Leer beter omgaan met groepen
  • Met veel oefenmateriaal
  • BATC-erkend diploma

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Leiderschapscoaching

Leiderschapscoaching

Word leiderschapscoach en coach leiders naar topprestaties!

Jongerencoach

Jongerencoach

Word jongerencoach en bied pubers en adolescenten passende hulp.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Word loopbaancoach en help cliënten bij verandertrajecten.