Cursus Creatieve therapie

Cursus Creatieve therapie

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Creatieve therapie

Met de geaccrediteerde Creatieve therapie opleiding leer je door middel van tekenen, schilderen en boetseren de innerlijke wereld van cliënten onthullen. Deze therapievorm helpt bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Als iemand het moeilijk vindt om gevoelens of emoties te verwoorden kan creatieve therapie uitkomst bieden. Creatieve therapie is een effectieve methode om onbewuste emoties en verlangens aan het licht te brengen. Met de cursus Creatieve therapie leer je het creatieve werk van cliënten te begeleiden en interpreteren.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Ontwikkeld door ervaren therapeut
 • Met studieopdrachten en oefeningen
 • Intensieve huiswerkbegeleiding
 • Breed toepasbare therapievorm

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk te verwoorden. Met creatieve therapie of beeldende therapie help je je cliënten om ingrijpende of traumatische gebeurtenissen te verwerken zonder dat zij er direct over hoeven te praten. Creatieve therapie is een vorm van vaktherapie en biedt uitkomst door de eigen, unieke manier van communiceren.

Na afronding van deze opleiding ben je in staat om het creatieve werk van cliënten te begeleiden en interpreteren. Je weet wat de vorm, het kleurgebruik en het gekozen ontwerp zegt over de persoon.

De cursus Creatieve therapie is bedoeld voor therapeuten, coaches, hulpverleners en anderen die creatieve therapie willen leren begrijpen en toepassen. Daarnaast is het studiemateriaal van deze vaktherapie opleiding waardevol als je inzicht wil krijgen in je eigen, onbewuste emoties, gedachten en verlangens.

Deze cursus Creatieve therapie is geen meerjarige hbo-opleiding tot Creatief therapeut. Door de omvang en duur van de hbo-opleiding is slechts een beperkt aantal mensen bekend met creatieve therapie en dat is jammer. Deze cursus kan een vierjarige opleiding tot creatieve therapeut natuurlijk niet vervangen, maar leert je wel op professionele, praktische en heldere wijze creatief therapeutische principes toepassen en interpreteren.

Wat leer je?

In de creatieve therapie opleiding leer je hoe deze unieke behandelwijze op speelse wijze uiting geeft aan onbewuste gevoelens en innerlijke processen zodat heling kan plaatsvinden. In de erkende cursus Creatieve therapie leer je onder andere over:

 • Theorie van creatieve therapie
 • Gebruik van materialen en technieken
 • Toepassen van creatieve therapie
 • Interpreteren van creatieve uitingen, zoals tekeningen, schilderijen en sculpturen
 • Duiden en oplossen van pijnpunten

De cursus Creatieve therapie biedt volop ruimte aan je eigen ontwikkeling. Bij iedere les vind je een studieopdracht die je instuurt naar je docente. De feedback die je krijgt geeft je gedegen inzicht in jouw eigen innerlijke processen. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om te doen. Vanuit deze unieke eigen ervaring leer je het creatieve werk van anderen te interpreteren.

De leerdoelen van de cursus Creatieve therapie:

 • Je kent de theorie achter creatieve therapie.
 • Je kan materialen en technieken juist gebruiken en toepassen.
 • Je kent de toepassingsmogelijkheden van creatieve therapie.
 • Je kan creatieve uitingen interpreteren.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

10 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Creatieve therapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complemantair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Praktijkdagen Creatieve therapie
Ook voor deze studie organiseren wij regelmatig praktijkdagen met verschillende thema's. In kleine groepjes ga je onder begeleiding van jouw docent praktisch met creatieve therapie aan de slag. Je bent niet verplicht deel te nemen aan een praktijkdag.

Praktijkdag Sprookjes als metaforen
Datum Prijs Locatie
zondag 10 oktober 2021 € 115,00 Zutphen
zondag 13 februari 2022 € 115,00 Zutphen
Praktijkdag Kleuren
Datum Prijs Locatie
zondag 7 november 2021 € 115,00 Zutphen
zaterdag 15 januari 2022 € 115,00 Zutphen
zondag 3 juli 2022 € 115,00 Zutphen
zondag 6 november 2022 € 115,00 Zutphen
Praktijkdag Deelpersonen
Datum Prijs Locatie
vrijdag 10 december 2021 € 115,00 Zutphen
zondag 3 april 2022 € 115,00 Zutphen
vrijdag 9 september 2022 € 115,00 Zutphen
Praktijkdag Symboliek
Datum Prijs Locatie
zaterdag 11 december 2021 € 115,00 Zutphen
zondag 10 april 2022 € 115,00 Zutphen
zaterdag 17 december 2022 € 115,00 Zutphen
Praktijkdag Materialen en technieken
Datum Prijs Locatie
vrijdag 14 januari 2022 € 115,00 Zutphen
zaterdag 21 mei 2022 € 115,00 Zutphen
zondag 11 september 2022 € 115,00 Zutphen
Praktijkdag De mandala
Datum Prijs Locatie
zondag 23 januari 2022 € 115,00 Zutphen
zondag 22 mei 2022 € 115,00 Zutphen
zaterdag 8 oktober 2022 € 115,00 Zutphen

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.