Opleiding Familieopstellingen hbo

Opleiding Familieopstellingen hbo

Duur
8 maanden
Lesgeld
€ 1100,00 of 12 x € 97,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
ABvC, BATC, KTNO, VBAG, CAT, VVET, NVST

Familieopstellingen hbo

De erkende opleiding Familieopstellingen (hbo-niveau) omvat 8 klassikale lesdagen plus een schriftelijk deel van 10 lessen dat je thuis volgt. De basis van veel psychische problemen ligt besloten in de familieomstandigheden en de jeugd. Met de opleiding Familieopstellingen maak je de verborgen dynamiek binnen een familie zichtbaar en kom je snel tot de kern van de zaak. Problemen pak je zo bij de wortel aan.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Met intensieve praktijktraining
  • Begeleiding door ervaren docent
  • BATC-erkende opleiding
  • Ook toepasbaar binnen organisaties

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de opleiding Familieopstellingen (hbo-niveau) leer jij familieopstellingen op professionele wijze inzetten bij jouw werk met cliënten. Bij een familieopstelling wordt een aantal deelnemers fysiek opgesteld als representanten van de cliënt en zijn familie. Met de opstelling worden emotionele spanningsvelden binnen de familie helder gemaakt en kan de onderliggende oorzaak van de problemen worden opgespoord.

Fysieke of geestelijke mishandeling, het overlijden van een ouder, een miskraam, abortus, echtscheiding, seksueel misbruik et cetera, kunnen zich jaren later nog uiten in depressie, angststoornissen, migraine, chronische vermoeidheid of relatieproblemen. Met systemisch werk beschik jij over de perfecte methode om de aanleiding van deze klachten op te sporen en te behandelen.

De opleiding Familieopstellingen bestaat uit 8 lesdagen en een schriftelijk deel van 10 lessen dat je thuis volgt. Tijdens de lesdagen wordt intensief geoefend met familie- en organisatieopstellingen, zodat je veel praktijkervaring opdoet. De opleiding wordt afgesloten met een examen, dat wordt afgenomen tijdens de laatste lesdag.

Wat kun je ermee?

Doel van de opleiding Familieopstellingen is dat jij voldoende kennis vergaard om als professioneel familie- en organisatieopsteller aan de slag te gaan. De opleiding is verder bedoeld voor therapeuten, hulpverleners, maatschappelijk werkers, managers, personeelsfunctionarissen, coaches en counselors ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden.

Na afronding ontvang je het BATC-erkende diploma Familie- en organisatieopstellingen. Als vervolgstudie biedt CIVAS je de mogelijkheid de masterclass Familieopstellingen te volgen.

Details

methode klassikaal
omvang

8 lesdagen (4 weekenden) plus 10 schriftelijke lessen

studieduur 8 maanden
lesgeld € 1100,00 of 12 x € 97,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het klassikale examen ontvang je het CIVAS-diploma Familie- en organisatieopstellingen

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Nederlandse Vereniging Van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 8.5, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 66

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Aan deze opleiding zijn 8 lesdagen verbonden, verdeeld over 4 weekenden. Onder begeleiding van een ervaren docent leer jij familieopstellingen praktisch en professioneel toepassen. Er wordt volop geoefend en je hebt alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Kijk onder de kop Praktijkdagen voor startdata en locaties.

De opleiding wordt afgesloten met een klassikaal examen ter verkrijging van het erkende diploma. Het examen wordt afgenomen tijdens de laatste praktijkdag.

Praktijkdagen

De opleiding Familieopstellingen hbo is een unieke combinatie van lesdagen en thuisstudie. Je woont een serie van 4 lesweekenden bij en krijgt een studiemap met 10 lessen thuisgestuurd. Tijdens de praktijkweekenden werk je in kleine groepen, onder begeleiding van een ervaren docent, intensief aan jouw praktische vaardigheden als familieopsteller.

Startdatum 11 september 2021 Locatie
11 september 2021 en 12 september 2021 Haarlem
9 oktober 2021 en 10 oktober 2021 Haarlem
6 november 2021 en 7 november 2021 Haarlem
11 december 2021 en 12 december 2021 Haarlem

Schrijf je nu in

  • Professionele vakdocenten
  • Betaal in termijnen of ineens
  • Vol is vol

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.