Blogs

Lees onze blogs en blijf vrijblijvend op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied waarin CIVAS opereert. 

Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen, wetenswaardigheden en ervaringsverhalen over therapie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

6 minuten leestijd

Ongewenste patronen doorbreken met hypnotherapie

Hypnotherapie is een doelgerichte therapie waarbij je de cliënt helpt om ongewenste patronen te veranderen. Je kunt daarbij denken aan ongewenste gedachten, omgang met emoties en ongewenst gedrag.

4 minuten leestijd

Ben jij al klaar voor het STAP-budget?

Vanaf 1 maart kan elke werkende of werkzoekende het STAP-budget aanvragen om zijn positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Dit nieuwe scholingsbudget van € 1.000 blijkt nu al populair onder werkend Nederland. Het beschikbare budget van de eerste aanvraagtermijn was al binnen drie dagen door het UWV vergeven! Greep je mis? Bereid je dan nu voor op de tweede aanvraagtermijn. Vanaf maandag 2 mei kan je jouw aanvraag voor het STAP-budget opnieuw indienen.

6 minuten leestijd

Ziekteverzuim tijdens en na Corona: een spiegel voor de organisatie

In de persconferentie van 15 februari 2022 vertelde Ernst Kuipers wat veel Nederlanders hoopten: Nederland gaat weer open. Ervaring leert dat bij een versoepeling organisatie moeten opletten om uitval te voorkomen. De vorige keer dat het thuiswerkadvies werd losgelaten had een negatief effect op het ziekteverzuim: een grote stijging in het ziekteverzuim . Genoeg reden voor organisaties om scherp te zijn op ziekmeldingen!

4 minuten leestijd

Docent HR Analytics stelt zich voor

Peter Jacobs is docent van de opleiding HR Analytics bij Civas. Aan de hand van 5 vragen vertelt hij over zijn vakgebied en docentschap voor Civas.

4 minuten leestijd

Docent Ziekteverzuim stelt zich voor

Wouter Luchtenburg is docent van de opleiding Ziekteverzuim bij Civas. Aan de hand van 6 vragen vertelt hij over zijn vakgebied en docentschap voor Civas.

2 minuten leestijd

Creatief werken met kinderen

Creativiteit roept direct een associatie op met iets moois maken; een schilderij of een kleiwerkje. Maar creativiteit is meer. Het leert kinderen een belangrijke stap te zetten in hun persoonlijkheidsontwikkeling en algemene ontwikkeling.

4 minuten leestijd

Top 5 onkruid voor op je bord

Onkruid zien we liever niet in onze tuin, maar wél op ons bord, want veel soorten onkruid zijn juist een verrijking voor je voeding.

3 minuten leestijd

Heb je een gezond BMI?

BMI staat voor Body Mass Index en is een hulpmiddel om te bepalen of iemand een gezond gewicht heeft. In dit blogartikel behandelen we alles omtrent een gezond BMI.

3 minuten leestijd

Dáárom is bewegen gezond

Vaker de auto laten staan, de trap nemen in plaats van de lift, elk half uur de benen strekken. In dit blogartikel zetten we 10 voordelen van bewegen op een rij.