Blogs

Lees onze blogs en blijf vrijblijvend op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied waarin CIVAS opereert. 

Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen, wetenswaardigheden en ervaringsverhalen over therapie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

2 minuten leestijd

'Meer focus op genieten dan op spullen' - Adine Faber-Versluis

Eén miljoen vrouwen financieel onafhankelijk maken. Dat is de missie van Adine Faber-Versluis. Om dat doel te bereiken is ze tien jaar geleden begonnen met de Money Mind Academy en de website Lekker Leven met Minder. De opleiding Budgetcoach geeft haar nieuwe inzichten die ze in haar praktijk kan toepassen.

2 minuten leestijd

Ton Bussche: ‘IPP® steekt met kop en schouders boven andere assessments uit’

Ton Bussche, general manager bij Microfix, is grootafnemer van het Integraal Persoonlijkheids Profiel® vanaf het eerste uur. Hij kent het instrument door en door. “IPP® steekt met kop en schouders uit boven andere assessments. Voor een gezonde doorstroming en dynamiek in je organisatie raad ik het elk bedrijf aan.”

2 minuten leestijd

Hans Blom: ‘Het IPP® assessment staat na 35 jaar nog als een huis’

Het Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP®) is 35 jaar geleden ontwikkeld door Hans Blom in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Ook in de latere doorontwikkeling van het IPP® heeft Blom altijd contact gezocht met universiteiten. “Ik hecht zeer aan wetenschappelijke onderbouwing.” Een vraaggesprek met de ontwikkelaar van dit assessment instrument.

1 minuten leestijd

Jasper Bron: ‘Verzekerd van de juiste keuze’

Als Jasper Bron, managing director Technogym Benelux, nieuwe sales-medewerkers of managers nodig heeft, kiest hij als laatste stap in het recruitmentproces altijd voor een IPP® assessment. “Een kleine investering die mij ervan verzekert dat ik de juiste keuze maak.”

2 minuten leestijd

Dick Tanis: ‘De breedte en dwarsverbanden maken IPP® het beste in de markt’

Dick Tanis houdt zich al zijn werkende leven lang bezig met de ontwikkeling van mensen binnen een organisatie. Na verschillende HR-functies, bij onder meer Geldnet en G4S, werkt hij nu als zelfstandig HR-adviseur. Tanis is een warm pleitbezorger van het Integraal PersoonlijkheidProfiel® (IPP®) van CIVAS Assessments.

5 minuten leestijd

Stress en de gevolgen op je metabolisme / stofwisseling

Wordt je stofwisseling trager door stress? Jazeker. Stress heeft gevolgen op je metabolisme en bepaalt jouw lichamelijke gezondheid veel meer dan je misschien wel weet. Lees hieronder waarom!

5 minuten leestijd

CIVAS Assessments IPP® - ontstaan & ontwikkeling

Het Integraal PersoonlijkheidProfiel® (IPP®) van CIVAS Assessments is een online onderzoek naar persoonlijkheid en gedrag, dat aantoont hoe effectief iemand in een organisatie en een team kan functioneren. Het resultaat van het onderzoek is de basis voor werving, selectie en voor persoonlijke loopbaanontwikkeling. Het IPP® wordt daarnaast ook toegepast bij reorganisaties of voor het vergroten van de effectiviteit van teams. In dit artikel meer over het ontstaan van het IPP®, de ontwikkeling van het assessment en de unieke kenmerken die het IPP® tot zo’n krachtig instrument maken.

5 minuten leestijd

Vitaal met superfoods

Door gezond te eten, krijg je meer energie, een sterker immuunsysteem en een hogere weerstand. Zo ben je beter gewapend tegen herfstkwaaltjes zoals verkoudheid, vermoeidheid en griep. Laat de herfst nu bij uitstek het seizoen zijn voor kleurrijke maaltijden boordevol vitaminen en mineralen. In dit blog lichten we 5 supergezonde herfstgroenten- en fruitsoorten uit.

8 minuten leestijd

Gezonde financiële vaardigheden versterken

Een budgetcoach helpt mensen op weg naar gezonde financiële vaardigheden. In de opleiding Budgetcoach van Civas leer je hoe je mensen helpt die vaardigheden te versterken. En als leuke bijkomstigheid krijg je zelf ook nog handige besparingstips!