Blogs

Lees onze blogs en blijf vrijblijvend op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied waarin Civas opereert. 

Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen, wetenswaardigheden en ervaringsverhalen over therapie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

4 minuten leestijd

Alle ins en outs over beroepsverenigingen

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij verschillende beroepsverenigingen. Maar wil je weten hoe dat precies zit? Lees hier alle informatie over beroepsverenigingen.

5 minuten leestijd

Welke accreditaties en beroepsorganisaties zijn er voor coaches in Nederland?

Een beroepsorganisatie behartigt de belangen van professionals zoals coaches, in een bepaald vakgebied door hen te ondersteunen met certificeringen, opleidingen, richtlijnen en een netwerk. Lees meer.

4 minuten leestijd

Wat doet een kindercoach?

Kindercoaching is een specifieke vorm van coaching die gericht is op het begeleiden van kinderen in hun persoonlijke ontwikkeling, emotioneel welzijn en sociale vaardigheden. In dit artikel leggen we uit wat een kindercoach doet.

6 minuten leestijd

Wat doet een Leefstijlcoach?

In dit artikel leggen we uit dat lifestyle coach (de Engelse term) is een professional die zich richt op het begeleiden van individuen die hun dagelijkse gewoonten willen aanpassen.

5 minuten leestijd

In 5 stappen de juiste Coaching Opleiding kiezen

Heb je de ambitie om een inspirerende coach te worden? Het kiezen van de juiste opleiding tot coach is cruciaal voor een succesvolle carrière als coach. Wij helpen je in dit artikel daarbij.

5 minuten leestijd

Civas Assessments IPP - ontstaan & ontwikkeling

Het Integraal PersoonlijkheidProfiel (IPP) van Civas Assessments is een online onderzoek naar persoonlijkheid en gedrag, dat aantoont hoe effectief iemand in een organisatie en een team kan functioneren. Het resultaat van het onderzoek is de basis voor werving, selectie en voor persoonlijke loopbaanontwikkeling en coaching. Het IPP wordt daarnaast ook toegepast bij reorganisaties of voor het vergroten van de effectiviteit van teams. In dit artikel meer over het ontstaan van het IPP, de ontwikkeling van het assessment en de unieke kenmerken die het IPP tot zo’n krachtig instrument maken.

4 minuten leestijd

Docent Ziekteverzuim stelt zich voor

Wouter Luchtenburg is docent van de opleiding Ziekteverzuim bij Civas. Aan de hand van 6 vragen vertelt hij over zijn vakgebied en docentschap voor Civas.

4 minuten leestijd

Docent HR Analytics stelt zich voor

Peter Jacobs is docent van de opleiding HR Analytics bij Civas. Aan de hand van 5 vragen vertelt hij over zijn vakgebied en docentschap voor Civas.

8 minuten leestijd

HR analytics: onmisbaar voor de HR professional van de toekomst

Over welke skills beschikt de HR expert van de toekomst? Kennis van HR analytics is cruciaal om zichtbaar te maken wat de impact van medewerkers is op de prestaties van een organisatie.