Cursus Start uw eigen praktijk

Cursus Start uw eigen praktijk

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 585,00 of 8 x € 78,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, ABvC, BGN, KTNO, CAT

Start uw eigen praktijk

Veel mensen die een eigen praktijk starten ontbreekt het aan kennis, waardoor het ondernemerschap tegenvalt of zelfs mislukt. Degenen die zich gedegen voorbereiden blijken een veel grotere kans van slagen te hebben. Met de cursus Start uw eigen praktijk beschikt u over alle benodigde informatie om van uw eigen praktijk een succes te maken!

Voordelen

  • Vergroot uw kansen op succes
  • Erkend door BGN, BATC, NVST en ABvC
  • Uitgebreide en actuele lessen
  • Ontwikkeld door een vakspecialist

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de cursus Start uw eigen praktijk leert u in zes maanden alle aspecten van het zelfstandig ondernemerschap en het opzetten van een eigen praktijk kennen. Ondernemingsplan, administratie, marketing, praktijkinrichting, de omgang met cliënten, intakegesprekken, wettelijke regels, tarieven, beroepsverenigingen, verzekeringen, wet BIG - en meer! - komen uitgebreid aan bod. 
 
Deze schriftelijke cursus is speciaal geschreven voor beroepsbeoefenaars uit de complementaire gezondheidszorg. Als aankomend therapeut profiteert u direct van de opgedane kennis bij de start van uw eigen praktijk. 

Wat kun je ermee?

Heeft u de cursus Start uw eigen praktijk afgerond dan weet u alles over het opzetten en runnen van uw eigen praktijk. U bent in staat een ondernemingsplan op te stellen met een gedegen commerciële en financiële basis en u bent een goede gesprekspartner voor externe adviseurs zoals banken, accountants en de Kamer van Koophandel.

Hoe werf ik cliënten? Hoe ga ik om met klachten? Hoe bepaal ik mijn behandelprijs? Hoe ziet een klachtreglement eruit? Hoe neem ik een goede anamnese af? Dit en meer komt uitgebreid in de lessen aan bod. De cursus Start uw eigen praktijk is daarmee dé opstap naar succesvolle praktijkvoering.

Na afronding van de lessen ontvangt u kosteloos een studieverklaring. Als u wilt kunt u deelnemen aan het openboekexamen ter verkrijging van het door BGN, BATC, NVST en ABvC erkende diploma.

Details

methode thuisstudie
omvang

14 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 585,00 of 8 x € 78,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Start uw eigen praktijk

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten CAT), de NVST; aantal ECTS 4.5, de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 76, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Deelnemers aan een familieopstelling tijdens de opleiding Familieopstellingen hbo

Familieopstellingen hbo

Meer informatie
Therapeut leert over de organen in de opleiding Medische basiskennis

Medische basiskennis

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie
Coach in gesprek met een gezin bij de opleiding Opvoedcoach

Opvoedcoach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.