voedingsconsulent opleiding CIVAS
Van klacht naar kans

Voedingsconsulent opleiding? Studeer bij CIVAS!

Wilt u aan de slag als voedingsconsulent? De opleiding tot voedingsconsulent van CIVAS biedt u alle benodigde kennis! Met deze unieke opleiding kunt u een eigen praktijk starten als professioneel voedingsconsulent. Werkt u in een sportschool of wellnesscentrum? Dan verbreedt u met deze opleiding uw vakgebied. Ook therapeuten en andere professionals doen hun voordeel met de kennis uit deze studie.

Voedingsconsulent steeds meer gevraagd
Veel mensen zijn al op jonge leeftijd te dik. Dat leidt vroeg of laat tot gezondheidsproblemen. Kinderen die gewend raken aan te veel suikers lopen als volwassene meer risico op diabetes. De meeste mensen willen wel gezond eten, maar weten niet hoe. Persoonlijk advies van een voedingsconsulent biedt uitkomst!

Ons dagelijks eten bevat allerlei toevoegingen om smaak, kleur en/of houdbaarheid te verbeteren. Kant-en-klaar voedsel is alom verkrijgbaar en vaak goedkoper dan verse producten. Voedselfabrikanten prijzen hun waren aan met gezondheidsclaims die moeilijk te controleren zijn. Wat is nu eigenlijk gezond?

Gedegen advies
In de basis heeft iedereen baat bij natuurlijk voedsel dat zo min mogelijk is bewerkt. Maar omdat mensen verschillen, kunnen bepaalde voedingstoffen iemand wel meer of minder fit maken. Daar komt de kennis van voedingsconsulenten van pas. Zij weten welk effect voeding op het lichaam heeft en kijken ook naar leefstijl. Een topsporter verbruikt zijn energie anders dan een jonge moeder met een drukke baan. Met een opleiding tot voedingsconsulent leert u een op maat gesneden voedingsadvies opstellen.

De voedingsconsulent als coach
Een ongezonde leefstijl is sneller aangeleerd dan afgezworen. Vaste patronen doorbreken vraagt doorzettingsvermogen. Ook daarbij bieden voedingsconsulenten de helpende hand. Hun werk bestaat voor een belangrijk deel uit het coachen van cliënten bij gewichtsbeheersing en het aanleren van een gezond leefpatroon.

Zelf voedingsconsulent worden?
Wilt u anderen helpen met een gezond voedingspatroon en leefstijlverbetering? Schrijf u dan nu in voor de BATC-erkende opleiding Voedingsdeskundige van CIVAS en ga aan de slag als professioneel voedingsconsulent.

> Lees alle informatie over de opleiding Voedingsdeskundige
 

duur10 maanden
niveauhbo
lesgeld€ 550,00 of 10 x € 58,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen
NVST
VBAG
VBAG