Ben jij al klaar voor het STAP-budget?

Leestijd
4 minuten
Geplaatst op
07 april 2022

Ben jij al klaar voor het STAP-budget?

Sinds maart 2022 kan elke werkende of werkzoekende STAP-budget aanvragen om zijn positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Dit scholingsbudget van € 1.000 blijkt zeer populair. Het beschikbare budget van de vorige aanvraagtermijnen was al binnen een dag door het UWV vergeven!

Greep je mis? Bereid je dan nu voor op de volgende aanvraagtermijn. Vanaf maandag 3 juli 2023 kan je jouw aanvraag voor het STAP-budget opnieuw indienen.Het STAP-budget: wat is dat?

De Rijksoverheid stelt jaarlijks 218 miljoen subsidie beschikbaar, waarmee naar schatting 300.000 mensen (een deel van) hun opleiding kunnen betalen om zo hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Het STAP-budget wordt uitgevoerd door UWV.

Je kunt maximaal 1 keer per jaar gebruik maken van het STAP-budget. Per kalenderjaar zijn er 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden (in 2023 slechts 5), waarbinnen je een aanvraag kunt indienen met een door de opleider verstrekt STAP-aanmeldingsbewijs.

Is het budget van die periode op, dan is aanvragen niet meer mogelijk (op=op). Wacht dan op de start van de nieuwe aanvraagtermijn en dien je aanvraag opnieuw in.

De STAP-regeling in het kort:

  • 218 miljoen subsidie
  • Voor alle werkenden en werkzoekenden
  • Eenmalig en maximaal € 1.000 scholingsbudget per jaar
  • 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden
  • Opleider verstrekt STAP-aanmeldingsbewijs
  • UWV verstrekt de subsidie
  • Op = op

Terugblik: in 3 dagen was het STAP-budget op

De introductie van de nieuwe STAP-regeling in 2022 kende een vliegende start. Al binnen drie dagen was het beschikbare budget van de eerste aanvraagtermijn (maart en april) vergeven. Ook bij Civas bleven de aanvragen voor een STAP-aanmeldingsbewijs binnenstromen. Deze nieuwe subsidieregeling vraagt bovendien om een specifieke administratieve afhandeling. Daarom heeft het hele Civas-team zich tot het uiterste ingezet om alle honderden aanvragen te verwerken.
Inmiddels is Civas goed ingespeeld op de populariteit van diverse opleidingen.

Populaire opleidingen met het STAP-budget

Niet alleen de losse opleidingen, maar ook de samengestelde studiepakketten blijken favoriet. Bekijk hieronder de veelgekozen opleidingen met het STAP-budget:Nieuwe studiepakketten met het STAP-budget

Wil je optimaal gebruik maken van STAP-budget, kies dan voor een samengesteld studiepakket. Een studiepakket bestaat uit twee geaccrediteerde opleidingen: een basisopleiding én een specialisatie. Een optimale combinatie om jouw kennis te verdiepen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Dit zijn een paar voorbeelden van  studiepakketten:

Coaching:

Voeding:

Inmiddels zijn er nog meer opleidingspakketten met 2 of 3 complementaire opleidingen met STAP-budget aan te vragen. Zie alle opleidingen met een * in het STAP-opleidingsoverzicht van Civas

Nieuwe studiepakketten met STAP-budget

Aanvraag STAP-budget goedgekeurd?

Een aantal dagen na je subsidieaanvraag stuurt het UWV je een bericht of jouw aanvraag voor STAP-budget is goedgekeurd. Zo ja, dan ontvangen wij als opleider daarna ook witte rook. Op dat moment word je officieel ingeschreven voor je Civas-opleiding en gaat jouw lesmateriaal op de post.

Alle studenten die bij Civas gaan studeren met het STAP-budget hebben inmiddels hun lesmateriaal in huis. Wij verwelkomen al onze nieuwe en ook onze terugkerende studenten en wensen hen veel succes bij hun nieuwe opleiding!

Nieuwe aanvraagtermijn vanaf maandag 3 juli

Op maandag 3 juli 2023 verwachten wij weer een soortgelijke drukte voor de komende aanmeldingstermijnen. Bereid je daarom goed voor en vraag nu al je STAP-aanmeldingsbewijs aan. Dan kun jij je op 3 juli 2023 net voor 10.00 uur aanmelden bij het UWV.

> Bekijk ons STAP-aanbod

Vraag nu je STAP-aanmeldingsbewijs aan

Wil je ook graag een Civas-opleiding volgen met het STAP-budget? Vraag dan nu al je STAP-aanmeldingsbewijs aan. Dat is gratis en geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast: je inschrijving wordt pas definitief als je STAP-aanvraag wordt goedgekeurd door het UWV.

Als je het STAP-aanmeldingsbewijs van ons hebt ontvangen, ga je naar het STAP-portaal van UWV en dien je je subsidieaanvraag in

> Vraag je STAP-aanmeldingsbewijs aan

Gratis proefles

Heb je interesse in een Civas-opleiding en wil je graag wat meer zien? Vraag dan een gratis proefles aan en ontdek de complete inhoudsopgave en de eerste les van je opleiding.

Ben je overtuigd dat dit de opleiding voor jou is, vraag dan direct een STAP-aanmeldingsbewijs aan.

Voor persoonlijk studieadvies staan onze studieadviseurs voor je klaar. Je kunt ons bereiken per telefoon op 023 – 55 11 511 of per mail via info@civas.nl.

> Vraag je gratis proefles aan!