Studiepakket Energetisch therapeut

Studiepakket Energetisch therapeut

Duur
12 maanden
Lesgeld
€ 890 of 12 x € 77
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Energetisch therapeut

Met het studiepakket Energetisch therapeut leer je gebruikmaken van de universele levensenergie om mensen te helen met chakrahealing, magnetiseren en reiki. Het aantrekkelijk geprijsde studiepakket bestaat uit drie geaccrediteerde opleidingen: Aura- en chakrahealing, Magnetiseren en Reiki Master. Het studiepakket Energetisch therapeut biedt je alle kennis om jouw cliënten een professionele energetische behandeling te geven.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Prachtige combinatie van therapieën
  • Bijzonder voor jouw cliënten én jezelf
  • Met online instructievideo’s en geluidsfragmenten
  • Profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Als energetisch therapeut kun je jouw cliënten, familie of vrienden een zorgvuldig gekozen combinatie van energetische therapieën aanbieden. Met de Energetisch therapeut opleiding leer je professioneel werken met aurahealing, chakrahealing, magnetiseren én reiki. Van de combinatie van deze therapievormen profiteren uiteraard jouw cliënten, maar ook jij als energetisch therapeut zult merken dat het een bijzondere en waardevolle ervaring is!

Nadat je de Energetisch therapeut opleiding hebt afgerond kun je een eigen praktijk opzetten als energetisch therapeut. Je hebt geleerd op een veilige manier met energetische werkvormen om te gaan en weet welke problemen je wel en niet kunt behandelen.

Ook voor de natuurtherapeut die zijn werkgebied wil verbreden is deze energetische opleiding een aanrader. Energetische therapie laat zich uitstekend combineren met andere therapievormen, zoals edelsteentherapie, kleurentherapie, kruidengeneeskunde en homeopathie.

Profiteer van de pakketprijs
Het studiepakket Energetisch therapeut bestaat uit drie volledige opleidingen: Aura- en chakrahealing, Magnetiseren en Reiki Master. Kies voor het studiepakket Energetisch therapeut en profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs. Je richt jouw studie naar jouw eigen wens en tempo in: de opleidingen uit het pakket kun je gelijktijdig volgen of na elkaar. Je ontvangt het studiepakket als geheel thuis.

Wat leer je?

Het studiepakket Energetisch therapeut bestaat uit de erkende opleidingen Aura- en chakrahealing, Magnetiseren, en Reiki Master. Je leert alles over de behandeling van geestelijke en lichamelijke problemen met energetische therapie.

In de opleiding Aura- en chakrahealing maak je kennis met het menselijk energieveld en leer je blokkades in de aura en chakra’s opsporen en aanpakken. Je leert gebruik te maken van kosmische energie, maar bijvoorbeeld ook van de genezende kracht van kristallen en Bach bloesemremedies.

In de Magnetiseren opleiding leer je als magnetiseur op professionele wijze blokkades op te ruimen en de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Met behandeltechnieken zorg je ervoor dat de energie weer vrij kan stromen.

Met de Reiki cursus leer je het zelfhelende vermogen van de mens ondersteunen. De opleiding Reiki Master biedt je de kennis en vaardigheden om jouw cliënten een professionele reiki behandeling te geven.

Heb je deze therapieën eenmaal onder de knie, dan ben je als geen ander in staat het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren met een energetische behandeling.

Het lesmateriaal bevat veel studieopdrachten en voorbeelden uit de praktijk. Bovendien krijg je bij de opleiding Energetisch therapeut toegang tot unieke instructievideo’s waarop in detail wordt getoond hoe je veilig en verantwoord te werk gaat.

De Bach bloesemremedies, edelstenen en reiki inwijdingen zijn niet bij het lesgeld inbegrepen. Bach bloesemremedies zijn te koop bij Holland&Barrett, de betere drogist, natuurvoedingswinkels en online. De edelstenen en kristallen zijn te koop bij winkels voor esoterie en mineralenbeurzen. De inwijding voor Reiki I kost €245. De inwijding voor Reiki II kost €245. En de inwijding voor Reiki IIIA kost €245.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

25 lessen inclusief instructievideo’s en geluidsfragmenten

studieduur 12 maanden
lesgeld € 890 of 12 x € 77
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor de thuis af te leggen openboekexamens ontvang je het CIVAS-diploma Energetisch therapeut

erkend diploma

De opleiding Aura- en chakrahealing is erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT).

De opleiding Magnetiseren is erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT).

De opleiding Reiki is erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT).

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kun je per individuele opleiding een openboekexamen aanvragen. Het examen legt je eenvoudig thuis af via internet. Slaag je voor het examen, dan ontvang je een diploma voor deze opleiding. Slaag je voor alle examens van de opleidingen in het studiepakket, dan ontvang je bovendien het overkoepelende diploma voor het studiepakket.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je per opleiding een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor deze opleiding organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. Je beslist tijdens of na jouw studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten je optioneel kunt bijwonen.

Bij de Reiki-cursus verzorgen wij optioneel drie praktijk-inwijdingen. Deelname is niet verplicht, maar wel noodzakelijk indien je het diploma Reiki Master wilt ontvangen.

Inwijding Usui Reiki IIIA
Datum Prijs Locatie
zondag 12 november 2023 € 245,00 Helios Medica Maartensdijk
zondag 28 januari 2024 € 245,00 Helios Medica - Maartensdijk
zondag 21 april 2024 € 245,00 Helios Medica - Maartensdijk
Inwijding Usui Reiki II
Datum Prijs Locatie
zaterdag 27 januari 2024 € 245,00 Helios Medica - Maartensdijk
zaterdag 20 april 2024 € 245,00 Helios Medica - Maartensdijk
Inwijding Usui Reiki I
Datum Prijs Locatie
vrijdag 8 december 2023 € 245,00 Helios Medica - Maartensdijk
vrijdag 26 januari 2024 € 245,00 Helios Medica Maartensdijk
vrijdag 19 april 2024 € 245,00 Helios Medica Maartensdijk
Praktijkweekend Magnetiseren
Datum Prijs Locatie
13 januari 2024 en 14 januari 2024 € 485,00 Yoga Studio Soest
10 februari 2024 en 11 februari 2024 € 485,00 Yoga Studio Soest
9 maart 2024 en 10 maart 2024 € 485,00 Yoga Studio Soest
12 oktober 2024 en 13 oktober 2024 € 485,00 Yoga Studio Soest

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.