Opleiding Voedingsleer CIVAS
Van klacht naar kans

Voedingsleer opleiding? Studeer bij CIVAS!

Wilt u kennis opdoen van gezonde voeding en het menselijk lichaam? Lijkt het u leuk om anderen professioneel te adviseren over voeding? Dan is een opleiding over voedingsleer van CIVAS de juiste keuze! Ook voor therapeuten, verpleegkundigen, hulpverleners, fitnessinstructeurs en andere professionals die in hun werk te maken hebben met voeding, is deze opleiding een aanrader.

Tal van voedingstrends
Wie op zoek gaat naar informatie over gezonde voeding stuit op het ene na het andere voedingsadvies. Van ‘vergeet brood en ga voor salades’ tot ‘gebruik roomboter en laat margarine staan’. Maar wat is nu waarheid? Kennis van voedingsleer helpt u om verantwoorde keuzes te maken. Voor uzelf en voor anderen.

Voedingsleer als gedegen basis
Bij voedingsleer gaat het niet alleen om voeding, maar ook om de relatie tussen voeding en lichaam. Welke voedingsstoffen heeft ons lichaam nodig en in welke hoeveelheden? Hoe werkt de spijsvertering? Wat is de relatie tussen voeding en energie? Welke voedingstheorieën zijn er en wat is de waarde ervan? Hoe zit het bijvoorbeeld met de Schijf van Vijf? De opleiding voedingsleer van CIVAS geeft antwoord op al deze vragen!    

Voedingsleer toepassen in de praktijk
Kennis hebben van voedingsleer is één, maar daarmee bent u er nog niet. Om anderen professioneel te kunnen adviseren en begeleiden, zijn coachings- en communicatievaardigheden essentieel. Denk aan het voeren van intakegesprekken, het afnemen van anamneses en het in kaart brengen van de problematiek. Als voedingsdeskundige beschikt u over al deze vaardigheden en kunt u uw kennis van voedingsleer vertalen naar een advies op maat.   

Met voedingsleer aan de slag?
Wilt u als voedingsdeskundige starten en anderen advies geven op het gebied van voedingsleer en leefstijl? Schrijf u dan in voor de BATC-erkende opleiding Voedingsdeskundige van CIVAS. Na afloop weet u alles over voedingsleer, het begeleiden van cliënten en het starten van een eigen praktijk!

> Lees alles over de BATC-erkende opleiding Voedingsdeskundige
 

duur10 maanden
niveauhbo
lesgeld€ 550,00 of 10 x € 58,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen
NVST
VBAG
VBAG