Opleiding Magnetiseren

Opleiding Magnetiseren

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 275,00 of 5 x € 58,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Magnetiseren

Met de geaccrediteerde opleiding Magnetiseren leer je blokkades opruimen en de balans tussen lichaam, geest en ziel herstellen. Als magnetiseur gebruik je de universele energie die overal om ons heen aanwezig is. Je brengt deze energie met behandeltechnieken over op jouw cliënt, zodat verlichting van klachten kan plaatsvinden. Met de opleiding Magnetiseren leer je deze krachtige holistische therapie toe te passen om energie weer vrij te laten stromen.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Uitgebreide en heldere lesstof
 • Veel praktijkvoorbeelden en oefeningen
 • Ontwikkeld door een ervaren magnetiseur
 • Direct toepasbare technieken
 • Optioneel praktijkweekend

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Met de holistische geneeswijze magnetiseren breng je mensen opnieuw in balans. Magnetiseren valt onder de energetische behandeltechnieken. Tijdens magnetiseren geef je kosmische energie door aan je cliënt via handoplegging. Met deze energie hef je blokkades in de energiestroom op en herstel je de energiebalans van jouw cliënt.

Tijdens de geaccrediteerde magnetiseur opleiding leer je een heldere diagnose te stellen gebaseerd op de problemen waar jouw cliënt mee kampt. Je biedt een veilige en op maat gemaakte holistische behandeling om het zelfhelende vermogen van het lichaam te activeren. Je beheerst de kennis en behandeltechnieken om je cliënt gericht te behandelen en zijn klachten te verlichten.

Na afronding van de opleiding Magnetiseren heb je alle kennis in huis om een eigen praktijk als magnetiseur op te richten. Wil je jouw praktische vaardigheden verder uitbreiden? Doe dan mee aan het optionele praktijkweekend Magnetiseren. Onder begeleiding van een ervaren docent ga je aan de slag met oefeningen samen met een aantal medestudenten. Een uitstekende manier om jouw theoretische kennis te toetsen, ervaringen te delen en je netwerk te vergroten. Je bent overigens niet verplicht een praktijkdag bij te wonen voor het behalen van een diploma.

Magnetiseren is uitstekend toepasbaar als een op zichzelf staande holistische therapie. Daarnaast combineert magnetiseren goed met bijvoorbeeld edelsteentherapie, kleurentherapie, aura- en chakrahealing en reiki. Als professioneel magnetiseur weet je hoe je op een integere manier met je cliënt kunt omgaan. Voor extra kennis heb je veel profijt van professionele gesprekstechnieken om jouw cliënt een luisterend oor te bieden.

Wil jij je nog breder ontwikkelen als magnetiseur? Bekijk dan ook het studiepakket Energetisch therapeut.

Wat leer je?

In de erkende opleiding Magnetiseren leer je de balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen. Er wordt onder andere ingegaan op:

 • De aura en chakra’s
 • Het ontstaan van blokkades
 • Verschillende behandeltechnieken om blokkades op te heffen
 • Meditatieoefeningen en -opdrachten
 • Het uitvoeren van een volledige behandeling

Ter ondersteuning van je leerproces krijg je bij het lesmateriaal toegang tot geluidsfragmenten en een instructievideo.

De leerdoelen van de opleiding Magnetiseren:

 • Je begrijpt de werking van het menselijk energieveld.
 • Je bent bekend met de verschillende lagen en kleuren van de aura.
 • Je kent de functies, kleuren en verzorgingsgebieden van de chakra’s.
 • Je weet wat de functies van de Haralijn en Wezenster zijn.
 • Je weet hoe blokkades en trauma’s ontstaan.
 • Je weet wat de relatie is tussen interactiekoorden en verbindingen.
 • Je kent verschillende soorten meditaties en kunt deze begeleiden.
 • Je kent de vijf taken die een magnetiseur in de praktijk uitvoert.
 • Je kan een diagnose stellen aan de hand van klachten en kan de behandeltechnieken kiezen die daar het best bij passen.
 • Je beschikt over de kennis om een op maat gemaakte holistische behandeling doelgericht en veilig uit te voeren.
 • Je kent de basisvereisten voor het opzetten en voeren van een eigen praktijk.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

9 lessen inclusief geluidsfragmenten en instructievideo

studieduur 5 maanden
lesgeld € 275,00 of 5 x € 58,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Magnetiseren

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de opleiding Magnetiseren organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. Je beslist tijdens of na jouw studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten jij voor deze opleiding optioneel kunt bijwonen.

Praktijkweekend Magnetiseren
Datum Prijs Locatie
2 oktober 2021 en 3 oktober 2021 € 150,00 Haarlem

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.