Opleiding Aura- en chakrahealing

Opleiding Aura- en chakrahealing

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO
Studiemethode
thuisstudie

Aura- en chakrahealing

Met de opleiding Aura- en chakrahealing breng jij lichaam en geest opnieuw in balans. Met deze holistische geneeswijze kun je de lichamelijke en emotionele problemen van jouw cliënten gericht behandelen. In de geaccrediteerde opleiding maak je kennis met het menselijk energieveld en leer je blokkades in de aura en chakra’s opsporen en aanpakken. Na afronding van de opleiding Aura- en chakrahealing kun je als aura- en chakrahealer aan de slag in jouw eigen praktijk.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Energetisch therapeut en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Breng de mens weer in balans
 • Met praktijkvoorbeelden en oefeningen
 • Inclusief uitgebreide instructiefilm
 • Start jouw eigen praktijk

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Met de holistische geneeswijze aura- en chakrahealing breng je mensen opnieuw in balans.

De 7 chakra’s in het menselijk lichaam nemen energie op uit het aura, ons omringende energieveld. De chakra’s zijn daarom van wezenlijk belang voor ons algehele gevoel van welbevinden en gezondheid. Tijdens deze opleiding leer je voelen of de 7 chakra’s - hart chakra, keel chakra, wortel chakra, sacraal chakra, zonnevlecht chakra, derde oog chakra, kruin chakra - in balans zijn. Je leert eventuele chakra blokkades opheffen.

Vervolgens kan je de balans herstellen aan de hand van een behandelplan. Je weet hoe je met kosmische energie werkt en hoe je het zelfhelende vermogen van het lichaam activeert.

Bij de begeleiding van jouw cliënten kun je Bach bloesemtherapie, edelstenen, kleuren en chakra meditaties gebruiken om de balans in de aura en chakra’s sneller te herstellen. Zelfhealing en regressietherapie komen ook uitgebreid in de opleiding aan bod. Daarnaast leer je de basisvereisten voor het opzetten van een eigen praktijk.

Na afronding van de chakra cursus heb je gedegen inzicht in de werking van de 7 chakra’s en is jouw intuïtie en spirituele bewustzijn gegroeid. Je hebt de nodige praktijkervaring opgedaan door het uitwerken van de verschillende oefeningen uit de lesstof. Je kan nu als aura- en chakrahealer aan de slag in jouw eigen praktijk.

Aura- en chakrahealing is uitstekend toepasbaar als therapievorm op zich. Daarnaast laat het zich goed combineren met bijvoorbeeld edelsteentherapie, kleurentherapie, magnetiseren en reiki. Als healer heb je ook veel profijt van professionele gesprekstechnieken om jouw cliënt een luisterend oor te bieden.

Wil jij je nog breder ontwikkelen als aura- en chakrahealer? Bekijk dan ook het studiepakket Energetisch therapeut.

Wat leer je?

Je ontdekt in deze chakra-opleiding hoe je als healer werkt met kosmische energie en het zelfhelende vermogen van het lichaam activeert. In de opleiding Aura- en chakrahealing leer je onder andere over:

 • De werking van het menselijk energieveld
 • Aura en chakra blokkades opheffen
 • Werken met kosmische energie
 • Werken met Bach bloesemremedies, chakra meditaties, kleuren en edelstenen
 • Zelfhealing en regressietherapie
 • Het opzetten van een eigen praktijk

Aan de hand van de studieopdrachten in het lesmateriaal doe je snel de nodige praktijkervaring op. Bij de opleiding ontvang je een instructiefilm waarin alle behandeltechnieken door een ervaren healer worden voorgedaan.

De Bach bloesemremedies, edelstenen en kristallen zijn niet bij het lesgeld inbegrepen. Bach bloesemremedies zijn te koop bij Holland&Barrett, de betere drogist, natuurvoedingswinkels en online. De edelstenen en kristallen zijn te koop bij winkels voor esoterie en mineralenbeurzen.

De leerdoelen van de opleiding Aura- en chakrahealing:

 • Je begrijpt de werking van het menselijk energieveld.
 • Je kent de ligging en kenmerken van de 7 chakra’s.
 • Je kan de symptomen van een gebrekkig functioneren van een chakra herkennen.
 • Je kent technieken om blokkades in de chakra’s op te sporen (chakradiagnose).
 • Je kan een diagnostisch gesprek voeren.
 • Je kent technieken om uw eigen chakra’s te activeren en te zuiveren.
 • Je kent technieken om de chakra’s van anderen te activeren en te zuiveren.
 • Je kent de 38 Bach bloesemremedies in de zeven groepen gemoedstoestanden, en de harmoniserende werking die zij op de chakra’s hebben.
 • Je kan werken met Bach bloesems en bepalen welke remedie je wanneer inzet.
 • Je kent de harmoniserende werking die bepaalde stenen op de chakra’s hebben.
 • Je kan edelstenen gebruiken bij een healing en bepalen welke steen je wanneer inzet.
 • Je kan werken met kleurentherapie om de chakra’s te harmoniseren.
 • Je kent de basisvereisten voor het opzetten en voeren van een eigen praktijk.

Details

methode thuisstudie
omvang

9 lessen inclusief instructie-video

studieduur 5 maanden
lesgeld € 315 of 5 x € 66
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Aura- en chakrahealing

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.