Cursus Kleurentherapie

Cursus Kleurentherapie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 245,00 of 5 x € 52,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT

Kleurentherapie

Met de cursus Kleurentherapie leert u alles over de heilzame werking en therapeutische toepassingen van kleuren. Kleurentherapie brengt lichaam en geest in balans, bestrijdt ziekte en laat emotionele spanning verdwijnen. Als kleurentherapeut brengt u een uitgebalanceerde hoeveelheid kleurenenergie in het fysieke en energetische lichaam van de mens en bevordert u het algemeen welzijn.

Voordelen

  • Inclusief instructie-video's!
  • Uitgebreid lesmateriaal
  • Met behandelschema’s
  • Voor privégebruik en professie

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Kleurentherapie maakt gebruik van de helende energie die in kleuren besloten ligt. Met de cursus Kleurentherapie leert u met gekleurd licht lichamelijke en geestelijke aandoeningen behandelen. De cursus geeft daarnaast antwoord op talloze vragen over kleurenleer. Hoe past u kleurentherapie effectief toe bij kleding- en make-upkeuze? Bij de inrichting van een woning? Bij het samenstellen van een maaltijd? Of het veranderen van de stemming of de omgeving?

Tevens wordt de link gelegd tussen kleurentherapie, kristallen en aromatische oliën. Kleurenpsychologie passeert ook de revue. U verdiept uw kennis over kleurenleer met praktische meditatie- en respiratieoefeningen. Duidelijke behandelschema’s geven aan wanneer en hoe u kleurentherapie kunt inzetten. Bij deze schriftelijke opleiding ontvangt u bovendien gratis toegang tot een reeks unieke instructie-video's waarop precies te zien is hoe u als kleurentherapeut te werk gaat!

Wat kun je ermee?

Na de cursus Kleurentherapie kunt u als kleurentherapeut of kleuradviseur aan de slag in uw eigen praktijk. Bij veel natuurgeneeskundige therapieën is kleurentherapie een zeer nuttige aanvulling. Ook op tal van andere gebieden kunt u mensen laten profiteren van uw uitgebreide kleurenkennis! Veel cursisten doen met deze kleurencursus hun voordeel in hun professionele én persoonlijke omgeving.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen inclusief instructie-video's

studieduur 5 maanden
lesgeld € 245,00 of 5 x € 52,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvangt u het CIVAS-diploma Kleurentherapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Magnetiseur behandelt cliënt met energie en past oefeningen uit cursus Magnetiseren toe

Magnetiseren

Meer informatie
Diverse edelstenen in een schaal bij de cursus Edelsteentherapie

Edelsteentherapie

Meer informatie
Overzicht flesjes etherische oliën in de natuur gebruikt bij de cursus Aromatherapie

Aromatherapie

Meer informatie
Flesje Bach Bloesem in natuur behorend bij de cursus Bach bloesemtherapie

Bach bloesemtherapie

Meer informatie
Creatief therapeut helpt cliënt met de cursus Creatieve therapie

Creatieve therapie

Meer informatie
Vrouw leert luisteren naar haar innerlijke stem tijdens de cursus Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling

Meer informatie
Kind maakt kleurrijke kindertekening voor de cursus Kindertekeningen analyseren

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie
Therapeut behandelt cliënt met reiki uit de cursus Reiki Master

Reiki Master

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.