Opleiding Edelsteentherapie

Opleiding Edelsteentherapie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO
Studiemethode
thuisstudie

Edelsteentherapie

In de opleiding Edelsteentherapie leer je het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. Edelstenen en kristallen zenden krachtige energie uit en hebben een heilzame werking. Vanuit de toepassing van Edelsteentherapie zet je dat in om anderen te helpen. In deze geaccrediteerde opleiding Edelsteentherapie leer je alle vaardigheden die nodig zijn om kristaltherapie professioneel en veilig in te zetten in je werk met cliënten.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Uitgebreide en heldere lesstof
 • Veel praktijkvoorbeelden en oefeningen
 • Ontwikkeld door een professional
 • Direct toepasbare technieken

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

In de opleiding Edelsteentherapie leer je de helende eigenschappen van edelstenen en kristallen kennen. Denk hierbij aan stenen zoals smaragd, saffier, jade, rozenkwarts, toermalijn, aquamarijn, turkoois, maansteen en diamant. Edelstenen en kristallen hebben vele toepassingen, zoals het neutraliseren van schadelijke invloeden uit de omgeving.

Alle toepassingstechnieken worden stap voor stap besproken en geïllustreerd. Dankzij overzichtelijke schema’s ontdek je welke toepassing bij welke klacht of situatie past. Je leert cliënten behandelen met de stenen en adviseert ze welke soort te dragen.

Met deze opleiding leer je alle vaardigheden kennen die je nodig hebt om edelsteentherapie professioneel en veilig te kunnen toepassen. Je kunt edelsteentherapie uitstekend combineren met de kennis van onder andere de opleidingen Aura- en chakrahealing, Magnetiseren, Reiki en Energetisch therapeut.

Na succesvolle afronding van de erkende opleiding Edelsteentherapie kan je je eigen praktijk starten.

Wat leer je?

In de opleiding Edelsteentherapie leer je de fysieke en mentale balans te herstellen door het gebruik van edelstenen en kristallen. Er wordt onder andere ingegaan op:

 • De helende eigenschappen van kristallen en edelstenen
 • Toepassen van verschillende behandeltechnieken
 • Programmeren en reinigen van edelstenen
 • Aura en chakra’s in balans brengen
 • Welke steen bij welke klacht of situatie past

De edelstenen en kristallen zijn niet bij het lesgeld inbegrepen en te koop bij winkels voor esoterie en mineralenbeurzen.

De leerdoelen van de opleiding Edelsteentherapie:

 • Je bent bekend met de geschiedenis van het gebruik van edelstenen en kristallen.
 • Je weet hoe je stenen en kristallen kunt reinigen en herprogrammeren.
 • Je bent bekend met de kenmerken van de 7 chakra’s.
 • Je weet welke invloed kristallen hebben op de 7 chakra’s
 • Je kent de verschillende auralagen en bijbehorende kleuren.
 • Je herkent de verschillende edelstenen en kristallen en hun eigenschappen.
 • Je weet welke edelstenen je moet gebruiken bij het behandelen van aandoeningen en kwalen.
 • Je bent in staat om aan de hand van aura- en chakraonderzoek klachten te herkennen of in te schatten.
 • Je bent in staat je cliënten te adviseren bij het gebruik en de aanschaf van edelstenen en kristallen.
 • Je kent de meeste gebruikte chakrabehandeltechnieken en kan deze toepassen.
 • Je kent de meerdere toepassingen van edelsteentherapie en weet deze correct toe te passen in de praktijk.
 • Je beschikt over de kennis om je eigen praktijk te starten.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen inclusief instructie-video's

studieduur 5 maanden
lesgeld € 315 of 5 x € 66
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van het huiswerk kun je een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Edelsteentherapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.