Studiepakket Coachingstechnieken met ACT, RET en TA

Studiepakket Coachingstechnieken met ACT, RET en TA

Breid je vaardigheden als coach uit met deze drie erkende en beproefde coachingstechnieken.

hbo-niveau
12mnd.
€ 1465 of 12 x € 128 p/m
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Als coach of hulpverlener beschik je over een aantal basisvaardigheden. Wil je je coachvaardigheden uitbreiden met een aantal gerenommeerde en effectieve coachingstechnieken? Dan is deze gecombineerde opleiding echt iets voor jou. Het studiepakket Coachingstechnieken ACT, RET en TA bestaat uit de complete en erkende opleidingen Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Rationeel-emotieve Therapie (RET) en Transactionele Analyse (TA). Middels deze drie therapievormen kun je mensen begeleiden in hun communicatie, omgaan met emoties en mentale problemen en gedragsverandering.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

 • 3 elkaar aanvullende opleidingen in 1 pakket
 • Elke maand een online vragenuur met je docent
 • Beproefde en breed toepasbare coachingstechnieken
 • Sluit af met een erkend diploma
 • Oefenen met de lesstof? Kom naar de praktijkdagen!

Na afronding

Als coach, therapeut of hulpverlener is het goed om verschillende methodieken en technieken achter de hand te hebben. Zo kun je een begeleidingstraject altijd op maat maken voor je cliënt. Heb je altijd al willen weten wat je met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kunt doen? Wil je de principes van Transactionele Analyse (TA) volledig doorgronden om ze daarna in te zetten in je eigen praktijk? De fijne kneepjes van Rationeel-Emotieve Therapie (RET) leren en ze toevoegen aan je eigen ’gereedschapskist’? Kies dan zeker voor dit studiepakket.

Breid je scala aan coachingstechnieken uit
Deze gecombineerde opleiding van drie bekende en beproefde coachingstechnieken is bij uitstek geschikt voor coaches, counselors, therapeuten en andere hulpverleners die hun scala aan technieken willen uitbreiden. Zo is ACT heel zinvol bij het leren omgaan met mentale problemen als depressie, woede angststoornissen en chronische pijn. RET gebruik je bijvoorbeeld bij cliënten met stress, verslaving, angsten en fobieën. TA is effectief bij relatieproblemen, gezinsproblemen en algemene communicatieproblemen.

ACT: leer tegenslag accepteren
Wat is Acceptance and Commitment Therapy (ACT) eigenlijk? ACT is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Met ACT maak je je cliënten weerbaarder, zodat ze beter met tegenslag en problemen om kunnen gaan. Tegenslagen en teleurstellingen horen bij het dagelijks leven. En het is de kunst om met dat soort problemen te leren omgaan en ze te leren accepteren. Zo wordt het leven rijker en zinvoller. Je kunt namelijk niet altijd gelukkig zijn en alleen maar genieten. Met ACT laat je je cliënten het leven in al z’n volheid ervaren.

RET: leer je eigen gedachten kennen
Het uitgangspunt van Rationeel-emotieve Therapie (RET) is dat niet de gebeurtenis bepaalt hoe je je voelt, maar de manier waarop je ertegenaan kijkt. Met RET geef je je cliënt inzicht in zijn of haar manier van denken. Ook laat je zien dat emoties vooral gebaseerd zijn op irrationele gedachten. Met dit inzicht kan je cliënt aan de slag met gedachten die hem of haar blokkeren om doeltreffend en naar tevredenheid te functioneren.

TA: leer om gedrag blijvend te veranderen
Transactionele Analyse (TA) is een praktische theorie over persoonlijkheid, gedrag, communicatie en verandering. Uitgangspunt is dat wat je cliënt vroeger heeft meegemaakt, nu nog steeds een rol speelt. Met de technieken uit TA geef je je cliënten meer inzicht in zichzelf en help je ze om hun gedrag blijvend te veranderen.

Programma

In de opleiding Coachingstechnieken ACT, RET en TA leer je alles over deze drie verschillende technieken, die een waardevolle aanvulling zijn op je algemene coachingsvaardigheden. Deze opleiding besteedt intensief aandacht aan:

 • het ontstaan van lijden en het belang van acceptatie
 • cognitieve defusie en het zelf
 • methoden en technieken om irrationele gedachten te vervangen door rationele overtuigingen
 • begeleiding naar een positieve emotionele verandering
 • therapeutische gesprekstechnieken toepassen
 • onbewuste gedrags- en communicatiepatronen
 • effectiever communiceren en handelen
 • positieve gedragsveranderingen doorvoeren

Maandelijks online vragenuur
Heb je vragen over de lesstof? Stuur deze dan eenvoudig aan je studiebegeleider. Of doe mee aan het maandelijkse online vragenuur, waarin je docent jouw vragen en die van je medestudenten beantwoordt.

De leerdoelen van de opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT) zijn:

 • Je kent de principes voor een therapeutische relatie en de grondhouding van de therapeut.
 • Je weet hoe je een goed intakegesprek moet voeren.
 • Je kent de uitgangspunten van ACT, de zes zuilen van ACT en de ACT-triflex.
 • Je kent de belangrijkste begrippen, theorieën en oefeningen van ACT: creatieve hopeloosheid, de ‘feel good’-mythe, fusie en defusie, mindfulness, het zelf, waarden en toegewijde actie.
 • Je hebt de kennis en vaardigheden in huis om een begeleidingstraject van 8 sessies te ontwerpen en uit te voeren, inclusief opdrachten waarin de cliënt ACT toepast in het dagelijks leven.

De leerdoelen van de opleiding Rationeel-Emotieve Therapie (RET) zijn:

 • Je kent de filosofie, de achtergrond en de zes basisprincipes van RET.
 • Je begrijpt hoe RET invloed uitoefent op het denken, voelen en handelen.
 • Je kunt verschillende gesprekstechnieken inzetten en weet in welke specifieke situaties je deze kunt gebruiken.
 • Je kunt verschillende theorieën en modellen toepassen, waaronder het ABC-model, om gedragsinterventies uit te voeren.
 • Je kent de achtergrond en de aanpak van specifieke en veelvoorkomende problemen, zoals angsten, depressies en verslavingen.
 • Je hebt kennis van de verschillende fasen binnen een RET- gesprek.
 • Je kent de verschillende vormen van interventies en zelfverbalisaties en weet wanneer een cliënt veranderingen kan toepassen.

De leerdoelen van de opleiding Transactionele Analyse (TA) zijn:

 • Je leert gedrag en communicatie herkennen aan de hand van de nieuwe inzichten.
 • Je leert gedrag en communicatie effectiever in te zetten.
 • Je leert gedrag en communicatie van anderen effectief te beïnvloeden.
 • Je leert de inzichten van TA op een praktische manier in je eigen omgeving toe te passen.
 • Je leert om op een effectieve manier ‘contracten’ en afspraken te maken, adviezen te geven en gesprekken te voeren.

Profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs
De opleiding Coachingstechnieken ACT, RET en TA bestaat uit drie erkende opleidingen: de cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT), de cursus Rationeel-emotieve Therapie (RET) en de cursus Transactionele Analyse (TA). Deze opleidingen zijn ontwikkeld door deskundige vakdocenten. Kies je voor dit opleidingspakket, dan profiteer je van een aantrekkelijke pakketprijs.

Samengesteld door ervaren vakdocenten
Het lesmateriaal is samengesteld door deskundige en ervaren vakdocenten. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Volgorde en tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

Bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk kan je een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal.

Diploma

Bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Coachingstechnieken met ACT, RET en TA.

Accreditaties

- Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO)

- Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)

- Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)

- Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

- Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG)

- Vereniging van Soma Therapeuten (NVST)

- Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie met optionele praktijkdagen
Niveau
hbo-niveau
Type
Studiepakket
Omvang

23 lessen

Studieduur
12 maanden
Lesgeld
€ 1465 of 12 x € 128
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Studeren kan in je eigen tempo. Er is wel een maximale studieduur van 36 maanden. Tijdens deze periode heb je recht op studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kun je deelnemen aan het examen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen én heb je al het huiswerk succesvol afgerond met een rapportcijfer 5,5 of hoger, dan ontvang je het diploma Coachingstechnieken met ACT, RET en TA. Slaag je niet voor het examen, dan begeleidt Civas je graag om het herexamen te halen. Uiteraard allemaal binnen de studietermijn van 36 maanden. Examen doen is niet verplicht. Het diploma ontvang je gratis.

Praktijkdagen

Praktijkweekend Positief coachen

Datum Prijs Locatie
zaterdag 12 oktober 2024
€ 485.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM

Praktijkweekend Communicatievaardigheden

Datum Prijs Locatie
zaterdag 29 juni 2024
€ 485.00
Watletjenu Zaltbommel
zaterdag 14 september 2024
€ 485.00
Doopsgezinde Kerk Haarlem

Praktijkdag MBCT / Mindfulness

Datum Prijs Locatie
zondag 1 september 2024
€ 245.00
Wat Let Je Nu - Zaltbommel

Online vragenuur Counseling & specialisaties

Datum Prijs Locatie
woensdag 3 juli 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 7 augustus 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 11 september 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 9 oktober 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 6 november 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 11 december 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM

Online vragenuur Counseling & specialisaties

Datum Prijs Locatie
woensdag 3 juli 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 7 augustus 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 11 september 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 9 oktober 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 6 november 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
woensdag 11 december 2024
€ 0.00
Online lesevenement vanuit huis via ZOOM

Ga direct van start

 • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens
Coachingstechnieken met ACT, RET en TA

Gratis proefles doen

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Hartelijk dank voor je aanvraag. De proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Hulp bij je studiekeuze?

Wij helpen je graag!


Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Coachingstechnieken met ACT, RET en TA'

Coachen met NLP

Meer informatie

Acceptance and commitment therapy

Meer informatie

Lifecoach

Meer informatie

Kindercoach

Meer informatie

Klinische psychologie I & II

Meer informatie

Allround counselor

Meer informatie

Wil je doorstuderen?

Vervolgopleidingen waar je in kunt specialiseren

Ondernemerscoach

Meer informatie

Burn out coach

Meer informatie

HSP coach

Meer informatie

Leiderschapscoaching

Meer informatie

Loopbaancoach

Meer informatie

Opvoedcoach

Meer informatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie