Cursus Transactionele analyse

Cursus Transactionele analyse

Duur
3 maanden
Lesgeld
€ 285 of 5 x € 60
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
KTNO, BATC, BGN
Studiemethode
thuisstudie

Transactionele analyse

Volg de cursus Transactionele analyse (TA) en help cliënten meer zelfinzicht te krijgen. Transactionele analyse is een praktische theorie over persoonlijkheid, gedrag, communicatie en verandering. Uitgangspunt is dat wat men vroeger heeft meegemaakt, nu nog steeds een rol speelt.

Met de cursus TA geef je jouw cliënten helder inzicht in hun gedrag en communicatie. Met Transactionele analyse help je ze ingesleten patronen te doorbreken en effectiever te handelen. TA wordt veel gebruikt in psychotherapie, maar is ook bij uitstek geschikt als coachingsinstrument.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Ontwikkeld door een vakdocent
 • Met oefeningen en praktijkvoorbeelden
 • Leer TA professioneel toepassen
 • Behaal een BATC-erkend diploma

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Transactionele analyse wordt ingezet bij de begeleiding van individuen en groepen. Het is een zeer effectief instrument voor iedere coach, counselor of hulpverlener. Heb je de cursus TA afgerond, dan kun je:

 • heldere analyses maken van gedrags- en communicatiepatronen
 • transactionele analyse effectief toepassen in jouw werk met cliënten
 • cliënten helpen met gedragsverandering en het nemen van besluiten
 • jouw eigen communicatie en gedrag verbeteren

Wat leer je?

De cursus Transactionele analyse geeft je helder inzicht in de theorie van TA en legt uit hoe je deze methodiek effectief toepast in jouw werk met cliënten én in jouw eigen leven. In de cursus TA wordt onder andere uitgebreid aandacht besteed aan:

 • de filosofie, methoden en technieken van TA
 • onbewuste gedrags- en communicatiepatronen
 • effectiever communiceren en handelen
 • positieve gedragsveranderingen doorvoeren
 • individuen en groepen begeleiden met TA

Naast theorie bevat de cursus TA praktijkvoorbeelden en opdrachten. Met deze opdrachten - die je voor jezelf uitvoert - ontwikkel je het nodige praktische inzicht om TA effectief te kunnen toepassen.

De leerdoelen van de cursus Transactionele Analyse zijn:

 • Je leert aan de hand van de nieuwe inzichten om gedrag en communicatie te herkennen
 • Je leert om gedrag en communicatie effectiever in te zetten
 • Je leert om gedrag en communicatie van anderen effectief te beïnvloeden
 • Je leert de inzichten van TA op een praktische wijze in de eigen omgeving toe te passen
 • Je leert om op een effectieve manier ‘contracten’ en afspraken te maken, adviezen te geven en gesprekken te voeren

Details

methode thuisstudie
omvang

5 lessen

studieduur 3 maanden
lesgeld € 285 of 5 x € 60
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding Civas-cursus Coaching of Counseling of vergelijkbaar
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas diploma Transactionele analyse

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 60 studiepunten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.