boekenstudie

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u per onderwerp de veelgestelde vragen over studeren bij CIVAS. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 023 - 55 11 511 of e-mail .

Studieadvies

Kan ik persoonlijk studieadvies krijgen?

Heeft u vragen over een opleiding of twijfelt u welke opleiding het best bij u past? Onze studiebegeleiders geven u graag passend studieadvies. U kunt ons iedere werkdag telefonisch bereiken via 023 – 55 11 511 of een e-mail sturen naar

Hoe bestel ik een studiegids?

Voor al onze opleidingen kunt u een digitale studiegids aanvragen via de studiepagina van uw keuze. Wilt u liever de papieren gids met het volledige studieaanbod ontvangen? Ga dan naar de pagina gratis studiegids aanvragen.

Kan ik een gratis proefles ontvangen?

Heeft u interesse in een bepaalde opleiding? Op onze website kunt u bij de opleiding van uw keuze een gratis proefles downloaden. Klik op het tabblad Gratis proefles en inhoudsopgave.

Kan ik de inhoudsopgave van de studie inzien?

Voor een duidelijk beeld van de lesopbouw kunt u de inhoudsopgave inzien. Op onze website kunt u bij de opleiding van uw keuze de inhoudsopgave downloaden. Klik op het tabblad Gratis proefles en inhoudsopgave.

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Voor de meeste opleidingen heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Op onze website leest u bij de opleiding van uw keuze, onder het tabblad Details, of een vooropleiding gewenst is. Voor een klein aantal opleidingen is een vooropleiding wel gewenst, omdat deze opleidingen voortborduren op het onderwerp en ervan uit wordt gegaan dat u over bepaalde basiskennis beschikt.

Toon meer

Inschrijven

Hoe kan ik me inschrijven?

U kunt zich op ieder gewenst moment inschrijven voor een opleiding. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op onze website. Klik op Inschrijven, kies de gewenste opleiding en volg de stappen van het inschrijfproces. Na afronding van uw inschrijving ontvangt u direct een orderbevestiging per e-mail. Wilt u zich liever telefonisch inschrijven, dan kunt u ons bereiken op 023 – 55 11 511.

Hoeveel inschrijfkosten betaal ik?

Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro.

Kan ik afzien van de aankoop?

Er geldt een bedenktijd van veertien dagen. Wilt u na ontvangst van het lespakket afzien van de thuisstudie? Dan kunt u gebruikmaken van het herroepingsrecht. Het studiepakket dient u dan wel binnen 2 weken compleet en onbeschadigd aan ons te retourneren.

Wat is het retourbeleid?

Zodra uw retourzending is verwerkt, ontvangt u daarvan een bevestiging. Vraag bij retourzendingen altijd een verzendbewijs en bewaar dit totdat de ontvangst door CIVAS is bevestigd. Als een retourzending tijdens het transport vermist raakt, nemen wij – nadat u het verzendbewijs heeft overlegd – de afhandeling van het probleem voor onze rekening. Vermissingen van retourzendingen zonder verzendbewijs vallen buiten onze verantwoordelijkheid en nemen wij niet in behandeling. Heeft u tot tweemaal toe een studie besteld en geretourneerd, dan behouden wij ons het recht voor af te zien van verdere levering.

Krijg ik een welkomstcadeau bij inschrijving?

Bij CIVAS hebben wij regelmatig welkomstcadeaus die u krijgt bij inschrijving voor een opleiding. Op onze website leest u over het actuele welkomstcadeau. Een welkomstcadeau is niet inwisselbaar voor korting.

Toon meer

Studiebelasting

Hoeveel tijd kost een CIVAS-opleiding?

U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. U mag naar eigen inzicht versnellen of een studiepauze inlassen. Op de website leest u per opleiding wat de indicatieve studieduur is. Deze is gebaseerd op een gemiddelde studiebelasting van 5 uur per week.

Wat is de gemiddelde studiebelasting?

Een gemiddelde studiebelasting van een thuisstudie is 5 uur per week. U bent vrij om meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het studiepakket in één keer thuis en u bepaalt zelf hoe snel u studeert.

Hoe lang mag ik over mijn opleiding doen?

U heeft 3 jaar de tijd om uw opleiding af te ronden.

Kan ik mijn opleiding tijdelijk onderbreken?

Het volledige lesmateriaal krijgt u in een keer thuisgestuurd. Bij CIVAS studeert u in alle vrijheid. U kunt uw studie op elk gewenst moment tijdelijk onderbreken. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op huiswerkcorrectie en begeleiding. Uitstel van de studie brengt echter geen uitstel van betaling met zich mee. Ook verandert het totaal verschuldigde lesgeld niet als u versneld de studie voltooit.

Ik wil voortijdig stoppen met mijn opleiding. Kan dat?

U kunt uw schriftelijke cursus of opleiding binnen de door CIVAS opgegeven studieduur voortijdig beëindigen. Meld dit per aangetekende brief aan: CIVAS, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem. De opzegtermijn bedraagt één maand. U ontvangt geen restitutie over lesmateriaal waarvoor u reeds huiswerk heeft ingestuurd. Heeft u het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt CIVAS dat binnen 14 dagen gedeeltelijk terug naar rato van de nog niet verstreken studiemaanden. Betaalt u in termijnen dan dient u het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor u niet betaald heeft, dient u gefrankeerd aan CIVAS te retourneren.

Moet ik stage lopen?

Tijdens uw opleiding bij CIVAS hoeft u geen stage te lopen.

Toon meer

Lesmateriaal

Wat voor lesmateriaal krijg ik?

Het lesmateriaal bestaat uit een fysiek naslagwerk. Afhankelijk van uw opleiding ontvangt u één of meerdere mappen. Al ons lesmateriaal is samengesteld door ervaren vakdocenten en altijd voorzien van de laatste inzichten. Zo doet u altijd de meest actuele kennis op. Het lesmateriaal heeft een duidelijke indeling en een aantrekkelijke vormgeving. Dat zorgt voor een prettige studie-ervaring. Na betaling van het lesgeld mag u het studiemateriaal houden en gebruiken voor persoonlijke studie. Nadien kunt u de lesstof gemakkelijk raadplegen als naslagwerk. Het studiemateriaal is niet overdraagbaar. Het auteurs- en eigendomsrecht berusten bij CIVAS.

Wanneer ontvang ik het lesmateriaal?

Na uw inschrijving, via civas.nl of per telefoon, ontvangt u binnen twee werkdagen het studiepakket. Wilt u later beginnen, vul dan de gewenste startdatum in bij uw inschrijving. U ontvangt dan per de opgegeven datum het materiaal thuis.

Ik heb een vraag over de inhoud van het lesmateriaal

Heeft u een vraag over de inhoud van uw opleiding, neem dan contact op met uw studiebegeleider via het digitaal studentenportaal CIVAS CAMPUS.

Wanneer krijg ik antwoord op mijn vraag over het lesmateriaal?

Op inhoudelijke vragen over de lesstof reageren wij binnen 7 werkdagen. Algemene vragen worden veelal binnen een werkdag beantwoord.

Ik heb geen CD of DVD ontvangen, krijg ik deze nog?

Bij een aantal studies kunt u een instructiefilm bekijken of geluidsfragmenten beluisteren die de aangeboden kennis ondersteunen. Wij versturen geen cd’s en dvd’s meer. Video’s en geluidsfragmenten bij uw studie zijn via het digitaal studentenportaal CIVAS CAMPUS, onder het tabblad Studie, te bekijken of beluisteren.

Toon meer

Huiswerk

Hoe stuur ik huiswerk in?

Huiswerk levert u eenvoudig in via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS. Voor een aantal vakken kunt u het huiswerk ook per e-mail naar uw docent sturen.

Is huiswerk insturen verplicht?

Nee, het insturen van huiswerk is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Hoe snel wordt mijn huiswerk nagekeken?

Voor uw schriftelijke thuisstudie geldt: huiswerk ingezonden via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS wordt direct nagekeken. Huiswerk toegestuurd per post wordt binnen zeven werkdagen nagekeken.

Toon meer

Leslocatie

Wat verstaat CIVAS onder thuisstudie?

Studeren bij CIVAS betekent dat u studeert in uw eigen tijd, in uw eigen omgeving en in uw eigen tempo.

Waar worden de lessen gegeven?

Bij CIVAS verkopen we thuisstudies en studeert u vanuit huis. Alleen als u deelneemt aan de veelal optionele praktijkdagen komt u naar ons kantoor in Haarlem of naar een leslocatie in het land.

Praktijkdagen

Wat is een praktijkdag?

Onze praktijkdagen bieden een uitgelezen kans om uw theoretische kennis te toetsen, ervaringen te delen en uw netwerk te vergroten. Voor steeds meer studies organiseren wij praktijkdagen, die veelal worden gegeven door ervaren docenten met een eigen praktijk. Per studie ziet u of er een praktijkdag is, wat de kosten zijn, en of het volgen ervan verplicht is voor het behalen van een diploma.

Hoe kan ik me inschrijven voor een praktijkdag?

Het deelnemen aan een praktijkdag is alleen mogelijk voor studenten van CIVAS. Hier leest u wanneer en waar de aanstaande praktijkdagen georganiseerd worden en wat de deelnamekosten zijn.
Inschrijven voor een praktijkdag kan via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS, bij het tabblad Studie of via deze link. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsbrief.

Wat kost deelname aan een praktijkdag?

Hier leest u wanneer en waar de aanstaande praktijkdagen georganiseerd worden en wat de deelnamekosten zijn.

Waar en wanneer vinden praktijkdagen plaats?

Hier leest u wanneer en waar de aanstaande praktijkdagen georganiseerd worden en wat de deelnamekosten zijn.

Wat is er bij de prijs van een praktijkdag inbegrepen?

Na inschrijving voor een praktijkdag ontvangt u een bevestigingsbrief. Koffie en thee is altijd bij de prijs inbegrepen. In de bevestigingsbrief leest u of de lunch wel of niet is inbegrepen. Bij een praktijkweekend is de overnachting altijd exclusief.

Kan ik deelname aan een praktijkdag of praktijkopleiding kosteloos annuleren?

Tot 4 weken voorafgaand aan de start van de praktijkopleiding of praktijkdag(en) kunt u kosteloos annuleren. Zegt u op tussen 4 en 2 weken voor aanvang van de praktijkopleiding of -dag(en) dan betaalt u 50% van de studiekosten. Annuleert u minder dan 2 weken voor aanvang of verschijnt u niet, dan bent u het volledige studiegeld verschuldigd.

Gaat een praktijkdag of praktijkopleiding altijd door?

CIVAS behoudt zich het recht voor om bij ziekte van de docent, te weinig aanmeldingen of overmachtsituaties, praktijkevenementen te annuleren, te verplaatsen of samen te voegen. U wordt daarover per e-mail geïnformeerd.

Wie zijn de CIVAS praktijkdocenten?

Voor steeds meer opleidingen organiseren wij praktijkdagen, die worden gegeven door ervaren docenten met een eigen praktijk. In onze studiegids en op deze pagina stellen wij er een aantal aan u voor.

Ik volg de praktijkopleiding Medische basiskennis of Psychosociale basiskennis en ik kan niet aanwezig zijn bij een lesdag. Wat moet ik doen?

Kunt u niet aanwezig zijn op een lesdag, geef dit dan tijdig telefonisch door. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 023 – 5511 511.

Bent u op een lesdag in het weekend ziek of verlaat, neem dan altijd telefonisch contact op met uw docent. Het telefoonnummer van uw docent vindt u in de algemene brief die u voorafgaand aan de lesreeks heeft ontvangen.

Als u zonder afmelding afwezig bent op een lesdag, brengen wij 25 euro onkosten in rekening.

Toon meer

Studiebegeleiding

Wat doet een CIVAS studiebegeleider?

Vanaf uw inschrijving tot aan het diploma krijgt u begeleiding van een ervaren team studiebegeleiders. Zij kijken uw ingestuurde huiswerk na, beantwoorden uw vragen over de lesstof en kunnen adviseren over een vervolgstudie.

Hoe kom ik in contact met mijn studiebegeleider?

U kunt contact leggen met uw studiebegeleider viahet online studentenportaal CIVAS CAMPUS, via de knop Contact met docent.

Wanneer krijg ik antwoord van mijn studiebegeleider?

Op algemene vragen gesteld via het online studentenportaal CIVAS CAMPUS via de knop ‘Contact’, krijgt u veelal binnen een werkdag antwoord. Op inhoudelijke vragen over de lesstof gesteld via de knop ‘Contact met docent’ reageren wij binnen 7 werkdagen.

Toon meer

Digitale leeromgeving CIVAS CAMPUS

Wat is CIVAS CAMPUS?

Bij uw inschrijving ontvangt u een inlogcode voor CIVAS CAMPUS. Via dit online studentenportaal kunt u huiswerk insturen, vragen stellen aan docenten, behaalde resultaten inzien, aanmelden voor een praktijkdag, een examen aanvragen en contact leggen met medestudenten. Bij een aantal studies kunt u via CIVAS CAMPUS een instructiefilm bekijken of geluidsfragmenten beluisteren die de aangeboden kennis ondersteunen.

Wat zijn mijn inloggegevens voor CIVAS CAMPUS?

Bij inschrijving voor een opleiding, ontvangt u per e-mail uw inloggegevens voor CIVAS CAMPUS.

Waar kan ik inloggen in CIVAS CAMPUS?

U kunt inloggen op CIVAS CAMPUS via www.civas.nl. Klik op de blauwe knop Inloggen in de rechterbovenhoek.

Toon meer

Accreditaties en erkenningen

Is CIVAS een erkend opleidingsinstituut?

CIVAS is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Wordt mijn opleiding erkend of geaccrediteerd door een beroepsvereniging?

Voor de erkenning dan wel accreditatie van studies werkt CIVAS samen met verschillende beroepsverenigingen. Op onze website staat per studie aangegeven welke dat zijn. Vrijwel alle CIVAS opleidingen worden erkend door de BATC, de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundige en natuurgerichte therapeuten. De overige beroepsverenigingen erkennen onze opleidingen veelal als bij- en nascholing. Lees hier meer over de huidige accreditaties.

Ik ben lid van een beroepsvereniging. Kan ik bij CIVAS bij- of nascholen?

Als lid van een beroepsvereniging dient u te voldoen aan bij- en nascholingscriteria. Door het volgen van een studie bij CIVAS kunt u aan deze criteria voldoen. Op onze website staat per studie aangegeven welke beroepsverenigingen de opleiding erkennen voor het toekennen van bij- en nascholingspunten.

Kan ik met een CIVAS diploma lid worden van de beroepsvereniging BATC?

Bij CIVAS kunt u diploma’s behalen die door de BATC, de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundige en natuurgerichte therapeuten, worden erkend. U kunt bij de BATC diploma’s stapelen. Met een CIVAS diploma op zak kunt u zich veelal op startersniveau registreren bij de BATC. Behaalt u dan ook nog het diploma MBK en/of PSBK met CPION erkenning, dan kunt u zich veelal op een hoger niveau registeren.

Kan ik met een CIVAS diploma lid worden van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)?

De CIVAS opleiding Gewichtsconsulent wordt als vakopleiding erkend door de BGN, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Heeft u het diploma Gewichtsconsulent behaald, dan kunt u zich direct inschrijven bij de BGN. Een diploma MBK en/of PSBK is dan niet nodig.

Toon meer

Examens

Wat is het verschil tussen een certificaat en een diploma?

Voor de meeste opleidingen ontvangt u binnen 3 weken na het insturen van het laatste huiswerk een certificaat van deelname. Een certificaat wordt kosteloos verstrekt.
Een diploma ontvangt u binnen 3 weken na het behalen van het examen. U bent niet verplicht examen te doen. Doet u geen examen, dan ontvangt u geen diploma, maar veelal wel een certificaat. Voor het examen en het diploma worden kosten in rekening gebracht.

Wanneer ontvang ik een certificaat?

Voor de meeste opleidingen ontvangt u binnen 3 weken na het insturen van het laatste huiswerk een certificaat van deelname. U ontvangt alleen een certificaat als al het lesgeld is voldaan en al het huiswerk beoordeeld met een cijfer van 5,5 of hoger. Een certificaat wordt kosteloos verstrekt.

Wanneer ontvang ik een diploma?

Een diploma wordt verstrekt na het behalen van het examen. In het examen test CIVAS uw kennis van het onderwerp. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u onverhoopt niet voor het examen, dan begeleidt CIVAS u tot uw herexamen. Examen doen is overigens voor de meeste vakken niet verplicht.

Ben ik verplicht om examen te doen?

U bent niet verplicht examen te doen. Doet u geen examen, dan ontvangt u geen diploma, maar veelal wel een certificaat.

Doe ik een openboek of klassikaal examen?

Na het volgen van alle lessen kunt u voor de meeste studies het openboekexamen aanvragen. Voor een aantal studies legt u een klassikaal schriftelijk examen af. Op onze website staat bij de opleiding vermeld of er sprake is van een openboek of klassikaal examen. Deze informatie vindt u ook terug in CIVAS CAMPUS.

Wat houdt het openboek examen in?

Een openboek examen kunt u vanuit huis maken. Soms staan de vragen in de lesmap en voert u de antwoorden in CIVAS CAMPUS in. Zoals het woord al aangeeft, mag u bij een openboek examen de boeken erbij houden.

Wat houdt een klassikaal schriftelijk examen in?

Een klassikaal examen is een schriftelijk examen, dat plaatsvindt op locatie. U mag bij een klassikaal examen uw boeken er niet bijhouden. Een klassikaal examen bestaat uit 60 meerkeuze vragen. Bij het klassikale examen van de opleiding Medische basiskennis CPION en Psychosociale basiskennis CPION krijgt u ook een aantal open vragen.

Wat zijn de kosten van een openboek examen?

De meeste CIVAS-examens zijn openboekexamens die u thuis aflegt. De kosten voor een openboekexamen inclusief diploma bedragen 25 euro.

Wat zijn de kosten van een klassikaal examen?

Voor een aantal opleidingen legt u een klassikaal examen af. De kosten voor een klassikaal examen inclusief diploma bedragen 115 euro.

Wanneer vindt het klassikale examen plaats?

De data van de klassikale examens staan vermeld op onze website. Examendata staan ook in het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS, bij ‘agenda’. U kunt alleen deelnemen aan een klassikaal examen als u zich 2 weken van tevoren aanmeldt per brief, e-mail of telefoon. CIVAS behoudt zich het recht voor bij ziekte van de docent, te weinig aanmeldingen of overmachtsituaties, examens te annuleren, te verplaatsen of samen te voegen.

Waar vindt het klassikale examen plaats?

De klassikale examens vinden plaats bij Aristo Meeting Center in Amsterdam. Aristo bevindt zich naast NS Station Sloterdijk, aan de Teleportboulevaard 100 te Amsterdam. Klik hier voor de bereikbaarheid.

Ik ben gezakt voor het examen. Kan ik een herexamen doen?

Bent u gezakt, dan kunt u zich aanmelden voor een herexamen. Openboekherexamens zijn kosteloos, een klassikaal herexamen kost 95 euro.

Kan ik mijn klassikale examen kosteloos verplaatsen of annuleren?

Indien u na aanmelding voor een examen toch afziet van deelname, dan kunt u tot vier weken voor de gekozen examendatum kosteloos annuleren of kosteloos een alternatieve examendatum kiezen. Annuleert of verplaatst u uw deelname tussen vier en twee weken voor de gekozen examendatum, dan bent u 50% van de examenkosten verschuldigd. Bij annuleren of verplaatsen minder dan twee weken voor de gekozen examendatum of bij niet verschijnen, worden de volledige examenkosten in rekening gebracht.

Wanneer en hoe krijg ik de uitslag van mijn examen?

U ontvangt de uitslag van het klassikale examen binnen 3 weken per e-mail.

Welke waarde heeft een CIVAS diploma?

Uw CIVAS diploma wordt veelal erkend als deelopleiding of als bij- en nascholing door één of meerdere beroepsverenigingen. Op de website en in de studiegids leest u bij uw opleiding over de actuele erkenningen.

Wat neem ik mee naar het klassikale examen?

Om deel te kunnen nemen aan het klassikale examen is het belangrijk dat u zich kunt legitimeren. Neem daarom altijd uw identiteitsbewijs mee.

Waar vind ik het examenreglement?

Hier kunt u ons examenreglement lezen.

Ik ben gezakt voor de opleiding Gewichtsconsulent. Hoe kan ik herexamen doen?

Bent u gezakt voor het schriftelijke of mondelinge examen Gewichtsconsulent. Neem dan contact op met TCI voor mogelijkheden en kosten van een herexamen. Zie website van TCI.

Waar worden de examens voor de opleiding Gewichtsconsulent afgenomen?

De examens voor de opleiding Gewichtsconsulent worden afgenomen bij TCI in Schoonrewoerd. Meer informatie over de BGN-examens staat op de website van TCI.

Toon meer

Financieel

Wat zijn de totale kosten van de opleiding?

Op de website leest u bij uw opleiding hoeveel het lesgeld bedraagt. Naast het lesgeld worden 20 euro inschrijfkosten in rekening gebracht. Na het succesvol afronden van de opleiding wordt een certificaat kosteloos verstrekt.
Bij CIVAS bent u niet verplicht om examen te doen. Doet u geen examen, dan ontvangt u geen diploma. Aan het afleggen van een examen zijn additionele kosten verbonden. Een openboekexamen kost 25 euro inclusief diploma, en een openboek herexamen is gratis. Een klassikaal examen kost 115 euro inclusief diploma, en een klassikaal herexamen kost 115 euro.
Voor een select aantal opleidingen bieden wij praktijkdagen en praktijkweekenden aan. Het deelnemen aan een praktijkdag is optioneel. Deelnamekosten kunt u hier opzoeken.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

U kunt het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. Kies de betaalwijze die het beste bij u past. Wij bieden u de volgende opties: Ideal, Mister Cash (België), achteraf via een digitale factuur, automatische incasso ineens, automatische incasso in termijnen, credit card.
U bent voordeliger uit als u het lesgeld ineens betaalt. Wij brengen dan geen extra administratiekosten in rekening. U betaalt het volledige bedrag via een automatische incassomachtiging of binnen 8 dagen na ontvangst van de factuur. Termijnbetalingen kunt u alleen via een incassomachtiging voldoen. CIVAS kan de toezending van studiemateriaal staken en de huiswerkcorrecties opschorten als u niet tijdig uw termijn betaalt. De betalingsverplichting blijft in dit geval bestaan. De kosten van het innen van achterstallige lesgelden komen voor uw rekening.

Is het mogelijk te betalen in termijnen?

U kunt het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. U bent voordeliger uit als u het lesgeld ineens betaalt. Wij brengen dan geen extra administratiekosten in rekening. U betaalt het volledige bedrag via een automatische incassomachtiging of binnen 8 dagen na ontvangst van de factuur. Termijnbetalingen kunt u alleen via een incassomachtiging voldoen. CIVAS kan u de toegang tot CIVAS CAMPUS ontzeggen en de huiswerkcorrecties opschorten als u niet tijdig uw termijn betaalt. De betalingsverplichting blijft in dit geval bestaan. De kosten van het innen van achterstallige lesgelden komen voor uw rekening.

Is mijn betaling aan CIVAS veilig?

Uw betaling aan CIVAS verloopt altijd via een versleutelde SSL-verbinding en voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsstandaard. De afhandeling van alle betalingen wordt verzorgd door Buckaroo Online Payment Services en uw eigen bank. Buckaroo Online Payment Services is een organisatie die wereldwijd online betalingen afhandelt bij banken en creditcardmaatschappijen.

Wie betaalt de verzendkosten?

De verzendkosten voor het versturen van de lesmaterialen zijn voor rekening van CIVAS. Alle postzendingen aan CIVAS dient u voldoende te frankeren, anders nemen wij de poststukken niet in behandeling. Huiswerk stuurt u kosteloos in via het studentenportaal of per e-mail.

Wat is de btw op de opleiding?

Scholing die u via CIVAS volgt is niet btw belast.

Kan ik studiefinanciering krijgen?

U kunt geen studiefinanciering krijgen.

Wanneer vindt de eerste afschrijving van het lesgeld plaats?

11 tot 14 dagen na inschrijving wordt de eerste termijn afgeschreven.

Kan ik mijn betaalwijze nog omzetten?

Indien u uw betaalwijze wilt omzetten, kunt u een e-mail sturen naar

Kan ik de nota naar mijn werkgever laten sturen?

Indien uw werkgever voor uw opleiding betaalt, kunt u bij de inschrijfprocedure kiezen voor ‘iemand anders betaalt mijn studie’.

Wat is het rekeningnummer van CIVAS?

IBAN NL46ABNA0500010773

Wat is het btw-nummer van CIVAS?

Het btw-nummer van CIVAS is 8169.64.178.B.01

Zijn studiekosten fiscaal aftrekbaar?

Het lesgeld van veel studies is in veel gevallen aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Ik heb een eigen praktijk. Worden consulten van mijn cliënten vergoed door de zorgverzekeraar?

De consulten van uw cliënten worden onder bepaalde voorwaarden vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor dient u ingeschreven te staan bij een beroepsvereniging en te voldoen aan de eisen van de beroepsvereniging en de zorgverzekeraar. Voor meer informatie kunt u contact met ons en/of de beroepsvereniging opnemen.

Toon meer

Contact

Hoe kan ik CIVAS bereiken?

U kunt ons iedere werkdag van 8:30 tot 17:00 uur telefonisch bereiken via 023 – 55 11 511 of een e-mail sturen naar . Onze studiebegeleiders helpen u graag verder met al uw vragen of het geven van passend studieadvies.

Bezoekadres: Oudeweg 8-b, 2031 CC Haarlem
Postadres: Postbus 6006, 2001 HA Haarlem

Ik woon in België. Hoe kan ik CIVAS België bereiken?

U kunt ons iedere werkdag van 8:30 tot 17:00 uur telefonisch bereiken via 03 204 1975.

Wanneer krijg ik antwoord op mijn e-mail?

Op algemene vragen krijgt u veelal binnen een werkdag antwoord. Op inhoudelijke vragen over de lesstof reageren wij binnen 7 werkdagen.

Hoe kan ik mij afmelden voor nieuwsbrieven van CIVAS?

Wenst u de nieuwsbrief niet meer te ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.

Kan ik bij CIVAS werken?

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk hier de openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar .

Kan ik bij CIVAS stage lopen?

Wij zijn regelmatige op zoek naar stagiairs. Stuur een email naar en vermeld welke opleiding u volgt, en naar wat voor soort stage (meewerkstage, afstudeerstage, etc.) u op zoek bent.

Wat is het KvK-nummer van CIVAS?

CIVAS staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 34102045.

Hoe gaat CIVAS om met mijn gegevens?

CIVAS respecteert uw privacy en wij houden ons aan de regels die de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt. U leest er uitgebreid over in ons privacy statement.

Hoe kan ik een klacht, bezwaar of beroep indienen?

CIVAS zet zich in om van uw studie een succes te maken. Mocht u desondanks toch een klacht hebben, meldt u dit dan per post via Postbus 6006, 2001 HA Haarlem, e-mail via of telefoon via 023 – 55 11 511. Wij doen er alles aan om tot een passende oplossing te komen. Bent u het niet eens met de afwikkeling van uw klacht, dan kunt u zich wenden tot de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen. Deze geschillencommissie beslecht geschillen tussen consumenten en een lid van de vereniging NRTO - in dit geval CIVAS.

Welke aansprakelijkheid heeft CIVAS?

CIVAS is niet aansprakelijk voor eventuele fouten in het lesmateriaal. Tevens kan CIVAS nimmer aansprakelijk worden gesteld voor het toepassen van de lesstof door een cursist of ander persoon. Een eventuele aanspraak op schadevergoeding zal beperkt blijven tot vergoeding van directe schade.

Wat betekent de bedrijfsnaam CIVAS?

CIVAS staat voor Centraal Instituut voor Alternatieve Scholing.

Toon meer

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel tijdens kantooruren 023 - 55 11 511.