boekenstudie

Vragen en contact

Heeft u een vraag? Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben wij de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet.

Staat uw vraag er niet bij? Gebruik dan het contactformulier onderaan de pagina of bel tijdens kantooruren 023 - 55 11 511. Wij zijn u graag van dienst!

Inschrijven

Hoe schrijf ik mij in voor een cursus of opleiding?


Klik op Inschrijven, kies het gewenste product en volg de stappen van het inschrijfproces. Na afronding van uw inschrijving ontvangt u direct een orderbevestiging per e-mail.

Wanneer ontvang ik het studiemateriaal?


U ontvangt het studiemateriaal binnen twee werkdagen nadat u zich heeft ingeschreven. Wilt u later beginnen, vul dan de gewenste startdatum in bij uw inschrijving. U ontvangt dan per de opgegeven datum het materiaal thuis.

Kan ik mijn zending volgen?


Ja, u kunt uw zending volgen via Track & Trace. Zodra uw bestelling is verzonden ontvangt per e-mail de verzendcode.

Wat doet CIVAS met mijn gegevens?


CIVAS respecteert uw privacy en draagt er zorg voor dat uw gegevens absoluut veilig en vertrouwelijk worden behandeld. CIVAS deelt uw gegevens nimmer met andere partijen.

Toon meer

Betalen en financiën

Hoe kan ik betalen?


Kies de veilige betaalwijze die het beste bij u past. Wij bieden u de volgende opties:

∙ Direct via Ideal / Mister Cash (België) 
∙ Achteraf via een digitale factuur
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen
∙ Credit card

Uw betaling aan CIVAS verloopt altijd via een versleutelde SSL-verbinding die voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsstandaard. Voor bestellingen vanuit het buitenland gelden andere betaalopties.

Is mijn betaling aan CIVAS veilig?


Uw inschrijving bij CIVAS verloopt via een beveiligde SSL-verbinding en is absoluut veilig. De afhandeling van alle betalingen wordt verzorgd door Buckaroo Online Payment Services en uw eigen bank.

Buckaroo Online Payment Services is een organisatie die wereldwijd voor webshops veilig en discreet de online betalingen afhandelt bij banken en creditcardmaatschappijen.

Hoe betaal ik vanuit het buitenland?

Buitenlandse studenten betalen via een internationele bankoverschrijving, credit card of automatische incasso (de laatste optie uitsluitend indien u beschikt over een Nederlandse bankrekening). Belgische studenten kunnen daarnaast kiezen voor Mr. Cash. Al uw betalingen verlopen veilig via uw eigen bank in samenwerking met Buckaroo Online Payment Services.

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn studie voortijdig beëindig?


U kunt uw studie op ieder moment zonder opgaaf van reden beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Eventueel vooruitbetaalde lesgelden worden naar rato van het aantal verstreken studiemaanden binnen twee weken na opzeggen aan u terugbetaald.

Toon meer

Studeren bij CIVAS

Hoe stuur ik huiswerk in?


Huiswerk stuurt u eenvoudig in via het digitale studentenportaal. Voor een aantal vakken kunt u het huiswerk ook per e-mail of post naar uw docent sturen.

Is huiswerk insturen verplicht?


Nee, het insturen van huiswerk is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Heb ik recht op studiebegeleiding?


Ja, u wordt gedurende uw hele studie persoonlijk begeleid door een ervaren docent. Heeft u vragen dan kunt u te allen tijde een beroep doen op uw docent.

Hoe lang mag ik over mijn studie doen?


U beslist zelf hoelang u over uw studie doet. Er is geen tijdslimiet. De genoemde studieduur is een gemiddelde en wordt als indicatie gegeven. Tussentijds pauzeren of versneld studeren is dus altijd mogelijk.

Hoeveel uren per week moet ik studeren?


De studiebelasting voor alle cursussen en opleidingen bedraagt gemiddeld vijf uur per week. Het staat u natuurlijk vrij wekelijks meer of minder uren aan uw studie te besteden. U studeert in alle vrijheid en bepaalt zelf hoe snel u uw studie afrondt

Kan ik mijn studie voortijdig beëindigen?


Ja, u kunt uw studie op ieder moment en zonder opgaaf van reden beëindigen. De opzegtermijn bedraagt 1 maand. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u teruggestort.

Kan ik studeren vanuit het buitenland?


Ja, CIVAS heeft veel studenten in België en andere landen. Bij studeren vanuit het buitenland dient het lesgeld bij vooruitbetaling te worden voldaan. U kunt helaas niet betalen in termijnen. Er geldt een toeslag van 20 euro in verband met extra verzendkosten.

Waarom zou ik kiezen voor een studie bij CIVAS?


De beste studie is wat wij u willen bieden! Als u kiest voor een studie bij CIVAS, dan kiest u voor:

● helder, professioneel en modern studiemateriaal
● persoonlijke begeleiding door ervaren docenten
● contact met medestudenten via internet
● volledige vrijheid van studietempo
● de mogelijkheid een eigen praktijk te starten
● een vakbekwaam team dat u graag van dienst is

Ik heb weinig recente studie-ervaring. Is dat een probleem?


Dat is geen enkel probleem. Het lesmateriaal van CIVAS is zeer helder en overzichtelijk opgebouwd. Alle onderwerpen worden in duidelijke taal vanaf de basis behandeld. De oefeningen en praktijkvoorbeelden zorgen er voor dat u stap voor stap vertrouwd raakt met de lesstof. Bij vragen kunt u bovendien altijd uw persoonlijke docent raadplegen.

Toon meer

Examen en diploma

Hoe leg ik examen af?


De meeste examens zijn openboekexamens, die u thuis aflegt via internet. Voor een aantal opleidingen dient u een klassikaal examen af te leggen. Kijk bij de studie van uw keuze welke examenvorm er geldt.

Ontvang ik een diploma of certificaat?


Als u het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en het examen succesvol heeft afgerond, ontvangt u het diploma. Doet u geen examen, dan ontvangt u voor de meeste studies gratis een certificaat van deelname, nadat al het huiswerk is ingeleverd en behaald.

Ben ik verplicht examen te doen?


Nee, u bent niet verplicht examen te doen. U beslist zelf of u examen doet of niet. Besluit u geen examen te doen, dan ontvangt u na afronding van de studie veelal gratis een certificaat van deelname.

Hoe schrijf ik mij in voor een examen?


Inschrijven voor een examen kan via de website of via het studentenportaal. Na afronding van uw inschrijving ontvangt u direct een bevestiging per e-mail.

Waar worden de examens afgenomen?


Een openboekexamen legt u thuis af via internet. Klassikale examens worden iedere maand afgenomen in Haarlem, locatie Hotel Haarlem Zuid. Kijk bij de studie van uw keuze welke examenvorm er geldt.

Zijn er kosten verbonden aan een examen?


Ja, de kosten voor het openboekexamen zijn 25,00 euro. Meedoen aan een klassikaal examen kost 95,00 euro. Een klassikaal herexamen kost 45,00 euro. In alle gevallen geldt dat de kosten voor het maken en verzenden van het diploma zijn inbegrepen.

Toon meer

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel tijdens kantooruren 023 - 55 11 511.