Heeft u een vraag?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan tijdens kantooruren 023 - 55 11 511 of maak gebruik van het formulier onderaan de pagina.

Wij helpen u graag!

Studieadvies

U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op nummer 023 – 55 11 511. Of stuur een e-mail naar info@civas.nl. Wij helpen u graag.

Bezoekadres: CIVAS Opleidingen, Oudeweg 8-B, 2031 CC Haarlem
Postadres: CIVAS Opleidingen, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem

Heeft u vragen over een opleiding of twijfelt u welke opleiding het best bij u past? Onze studiebegeleiders geven u graag passend studieadvies. U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 023 – 55 11 511 of stuur een e-mail naar info@civas.nl.

Voor al onze opleidingen kunt u een digitale studiegids aanvragen via de studiepagina van uw keuze. Wilt u liever de papieren gids met het volledige studieaanbod ontvangen? Ga dan naar de pagina Gratis studiegids aanvragen. 

Van iedere studie kunt u een gratis proefles en de volledige inhoudsopgave inzien. Ga naar de studie van uw keuze, vul bij Gratis proefles uw e-mailadres in en klik op Aanvragen. U ontvangt de proefles en inhoudsopgave binnen een minuut in uw mailbox.

Van iedere studie kunt u de volledige inhoudsopgave en een gratis proefles inzien. Ga naar de studie van uw keuze, vul bij Gratis proefles uw e-mailadres in en klik op Aanvragen. U ontvangt de proefles en inhoudsopgave binnen een minuut in uw mailbox.

Voor verreweg de meeste opleidingen heeft u geen vooropleiding nodig. Voor een beperkt aantal opleidingen geldt dat een vooropleiding wenselijk is. Kijk bij de studie van uw keuze onder Details of een vooropleiding gewenst is.

Inschrijven

U kunt zich op ieder gewenst moment inschrijven voor een opleiding. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website. Kies de gewenste opleiding, klik op de knop Inschrijven en volg de stappen van het inschrijfproces. Na afronding van uw inschrijving ontvangt u direct een orderbevestiging per e-mail. Wilt u zich liever telefonisch inschrijven, dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op 023 – 55 11 511.

U kunt het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. U kunt kiezen uit de volgende betaalwijzen:
∙ Ideal
∙ Achteraf via iDeal
∙ Achteraf per factuur
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen

U ontvangt uw studie binnen een tot twee werkdagen na inschrijving. Heeft u bij inschrijving een latere startdatum opgegeven, dan ontvangt u uw studie per de opgegeven datum.

Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro.

Er geldt een bedenktijd van veertien dagen. U loopt dus geen enkel risico. Wilt u na ontvangst van het lespakket afzien van uw studie? Dan kunt u het studiepakket binnen veertien dagen compleet en onbeschadigd retourneren. 

Veelal ontvangt u een gratis welkomstcadeau. Bij inschrijving ziet u welk cadeau er op dat moment wordt aangeboden. U kunt het welkomstcadeau niet inwisselen voor een korting.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal van een schriftelijke studie bestaat uit een of meerdere studiemappen. De inhoud is samengesteld door een ervaren vakdocent. De lessen bevatten uitdagende huiswerkopdrachten en leerzame oefeningen. Het studiemateriaal is helder ingedeeld en kent een aantrekkelijke vormgeving. 

U ontvangt uw studie binnen een tot twee werkdagen na inschrijving. Heeft u bij inschrijving een latere startdatum opgegeven, dan ontvangt u uw studie per de opgegeven datum.

Ter ondersteuning van uw leerproces kunt u bij een aantal studies een instructiefilm bekijken of geluidsfragmenten beluisteren via het digitale studentenportaal. Fysieke dvd's of cd's worden niet langer meegeleverd.

Huiswerk

Huiswerk levert u eenvoudig in via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS. Voor een aantal vakken kunt u het huiswerk ook per e-mail naar uw docent sturen.

Nee, het insturen van huiswerk is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Huiswerk ingezonden via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS wordt direct nagekeken. Huiswerk ingestuurd per e-mail wordt binnen zeven werkdagen nagekeken. Het nakijken van studie-opdrachten bij klassikale opleidingen kan tot veertien dagen duren.

Studiebegeleiding

Vanaf uw inschrijving tot aan het diploma krijgt u begeleiding van een ervaren team studiebegeleiders. Zij kijken uw ingestuurde huiswerk na, beantwoorden uw vragen over de lesstof en kunnen adviseren over een vervolgstudie.

Wanneer u vragen heeft over de lesstof of nadere uitleg wilt, dan kunt u via het online studentenportaal CIVAS CAMPUS contact opnemen met uw docent. Klik daartoe op de knop Contact met docent.

Heeft u een vraag over de inhoud van uw opleiding, neem dan contact op met uw studiebegeleider via het digitaal studentenportaal CIVAS CAMPUS.

Algemene vragen gesteld via het online studentenportaal worden op werkdagen binnen 48 uur beantwoord. Vakinhoudelijke vragen aan uw docent of studiebegeleider worden binnen 7 werkdagen beantwoord.  

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor een thuisstudie is 5 uur per week. U bent vrij om meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het studiepakket in één keer thuis en u bepaalt zelf hoe snel u studeert.

U heeft 36 maanden de tijd om uw opleiding af te ronden.

U kunt uw studie op elk gewenst moment tijdelijk onderbreken. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op huiswerkbegeleiding. 

Tijdens uw opleiding bij CIVAS hoeft u geen stage te lopen.

U kunt een schriftelijke cursus of opleiding voortijdig beëindigen binnen de door CIVAS opgegeven studieduur. Meld uw opzeggen per aangetekende brief aan: CIVAS, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem. De opzegtermijn bedraagt één maand. 

Heeft u het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt CIVAS dat binnen 14 dagen terug naar rato van het aantal nog niet verstreken studiemaanden. Betaalt u in termijnen dan dient u het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor u niet betaald heeft, dient u gefrankeerd aan CIVAS te retourneren. 

Voor klassikale opleidingen geldt dat tot 4 weken voorafgaand aan de start van de opleiding u kosteloos kunt annuleren. Zegt u op tussen 4 en 2 weken voor aanvang van de klassikale opleiding dan betaalt u 50% van het lesgeld. Annuleert u minder dan 2 weken voor aanvang of verschijnt u niet, dan bent u het volledige lesgeld verschuldigd.

Digitale leeromgeving

CIVAS CAMPUS is het digitale studentenportaal van CIVAS. Bij uw inschrijving ontvangt u een inlogcode. Via CIVAS CAMPUS kunt u huiswerk insturen, vragen stellen aan uw docent, behaalde resultaten inzien, zich aanmelden voor een praktijkdag of examen en contact leggen met medestudenten.

U logt in op CIVAS CAMPUS via de knop Inloggen rechts bovenaan de website van CIVAS.

Na uw inschrijving ontvangt u per e-mail de inloggegevens voor CIVAS CAMPUS. Bent u uw wachtwoord kwijt, dan kunt u via de inlogpagina van CIVAS CAMPUS zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

Bent u uw wachtwoord kwijt, dan kunt u via de inlogpagina van CIVAS CAMPUS zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

Examens

Voor de meeste studies kunt u thuis via internet het openboekexamen afleggen. De antwoorden voert u in via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS. De kosten voor een openboekexamen inclusief diploma bedragen 25 euro.

Voor een beperkt aantal studies legt u een klassikaal examen af. Bij de opleiding van uw keuze staat vermeld welke examenvorm er geldt.

Inschrijven voor een openboekexamen doet u via het studentenportaal. Zodra u bent ingelogd klikt u op Direct naar mijn studies. Open het lesplan van de gewenste studie en klik op de knop Examen kopen. 

Voor een beperkt aantal studies legt u desgewenst een klassikaal examen af. Bij de opleiding van uw keuze staat vermeld welke examenvorm er geldt.

Een klassikaal examen wordt afgenomen op locatie. Via het studentenportaal kiest u een datum en locatie. De kosten voor een klassikaal examen inclusief diploma bedragen 115 euro.

Inschrijven voor een klassikaal examen doet u via het studentenportaal. Zodra u bent ingelogd klikt u op Direct naar mijn studies. Open het lesplan van de gewenste studie en klik op Klassikaal examen inplannen. 

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u gratis een certificaat van deelname. Wilt u het diploma ontvangen? Dan dient u wel examen te doen.

De klassikale examens worden afgenomen bij Aristo Meeting Center in Amsterdam. Aristo bevindt zich naast NS Station Sloterdijk, aan de Teleportboulevaard 100 te Amsterdam. Kijk voor datums bij de studie van uw keuze of in het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS.

De examens voor de opleiding Gewichtsconsulent worden afgenomen door TCI in Schoonrewoerd.

Voor de meeste opleidingen ontvangt u binnen 3 weken na het insturen van het laatste huiswerk kosteloos een certificaat van deelname. U ontvangt het certificaat als het lesgeld is voldaan en het huiswerk is beoordeeld met het cijfer 5,5 of hoger.

Het diploma wordt verstrekt nadat u al het huiswerk ter correctie heeft ingezonden en het examen heeft behaald. Slaagt u niet voor het examen, dan begeleidt CIVAS u tot aan het herexamen. Examen doen is voor de meeste vakken niet verplicht, maar wel nodig om een diploma te behalen.

Het CIVAS-diploma is veelal erkend als deelopleiding of als bij- en nascholing door één of meerdere beroepsverenigingen. Kijk bij de studie van uw keuze welke erkenningen of accreditaties er gelden. 

U kunt zich via het studentenportaal aanmelden voor een herexamen. Openboekherexamens zijn gratis, een klassikaal herexamen kost 115 euro.

Herexamens voor de opleiding Gewichtsconsulent worden afgenomen door TCI in Schoonrewoerd. Neem voor de mogelijkheden contact op met TCI.

Indien u na aanmelding voor een klassikaal examen toch afziet van deelname, dan kunt u tot vier weken voor de gekozen examendatum kosteloos annuleren of een alternatieve datum kiezen.

Annuleert of verplaatst u uw deelname tussen vier en twee weken voor de gekozen examendatum, dan bent u 50% van de examenkosten verschuldigd. Bij annuleren of verplaatsen minder dan twee weken voor de gekozen examendatum of bij niet verschijnen, worden de volledige examenkosten in rekening gebracht.

Accreditatie en erkenning

CIVAS is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Voor de erkenning en accreditatie werkt CIVAS samen met verschillende beroepsverenigingen. Op onze website staat per studie aangegeven welke beroepsvereniging de studie erkent en welke waarde de vereniging eraan toekent. Vrijwel alle studies zijn erkend door BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) en door CAT (Collectief Alternatief Therapeuten). Overige beroepsverenigingen erkennen de studies van CIVAS vaak als bij- en nascholing. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

Om toe te treden tot een beroepsvereniging dient u in de meeste gevallen een meerjarige klassikale vakopleiding te hebben genoten én over het diploma Medische basiskennis of Psychosociale basiskennis te beschikken. CIVAS biedt geen meerjarige klassikale vakopleidingen aan. Wel kunt u bij CIVAS het diploma Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis behalen. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

De meeste diploma's die u bij CIVAS behaalt worden erkend door BATC, de beroepsvereniging voor  natuurgerichte therapeuten. Bij BATC stapelt u diploma’s. Met een of meer CIVAS-diploma's op zak kunt u zich meestal op startersniveau laten registreren. Behaalt u vervolgens het CPION-diploma MBK of PSBK, dan kunt u zich op een volgend niveau laten registeren. Neem voor meer informatie contact op met CIVAS of BATC. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

De CIVAS-opleiding Gewichtsconsulent is als vakopleiding erkend door BGN, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Heeft u het diploma Gewichtsconsulent behaald, dan kunt u zich direct inschrijven bij de BGN. Een diploma MBK of PSBK is niet nodig. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

Als lid van een beroepsvereniging dient u vaak te voldoen aan bij- en nascholingscriteria. Met een studie van CIVAS kunt u aan deze criteria tegemoetkomen. Op onze website staat per studie aangegeven welke beroepsvereniging de opleiding erkent en hoeveel nascholingspunten er zijn toegekend. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

Praktijkdagen

Naast schriftelijke studies, organiseert CIVAS regelmatig praktijkdagen. Onder begeleiding van een docent heeft u de gelegenheid uw theoretische kennis te toetsen en ervaringen uit te wisselen met medestudenten. Deelname aan een praktijkdag is veelal niet verplicht. Kijk bij de studie van uw keuze welke praktijkdagen u optioneel kunt bijwonen.

U schrijft zich in voor een praktijkdag via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS. In het studentenportaal klikt u op Direct naar mijn studies. Klik vervolgens op de knop Inplannen achter de praktijkdag waarvoor u zich wilt aanmelden. Uitsluitend CIVAS-studenten kunnen deelnemen aan een praktijkdag.

Praktijkdagen zijn optioneel en niet inbegrepen bij het lesgeld. Indien u deelneemt aan een praktijkdag, dient u deze dus apart te betalen. Kijk voor kosten en locaties bij de studie van uw keuze onder het kopje Praktijk.

Naast schriftelijke studies, organiseert CIVAS regelmatig optionele praktijkdagen. Kijk voor datums en locaties bij de studie van uw keuze onder het kopje Praktijk. Indien er geen informatie wordt weergegeven, dan wordt er voor de betreffende studie op dit moment geen praktijkdag georganiseerd. Bent u al student van CIVAS? Dan kunt u de informatie ook vinden in het digitale studentenportaal.

Tot 4 weken voorafgaand aan de start van de praktijkdag(en) kunt u kosteloos annuleren. Zegt u op tussen 4 en 2 weken voor aanvang, dan betaalt u 50% van de kosten. Annuleert u minder dan 2 weken voor aanvang of verschijnt u niet, dan bent u de volledige kosten verschuldigd.

Geef tijdig door wanneer u niet aanwezig kunt zijn. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 023 – 55 11 511. Of stuur een e-mail naar info@civas.nl. In overleg kan onder voorbehoud een andere datum worden gekozen.

Bent u ziek of verlaat op de lesdag, neem dan direct contact op met uw praktijkdocent. Zijn of haar telefoonnummer staat vermeld in de bevestigingsbrief die u heeft ontvangen over uw deelname. Bent u zonder afmelden afwezig, dan wordt 25 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Leslocatie

De meeste opleidingen die CIVAS aanbiedt zijn schriftelijke studies, die u vanuit huis volgt. Huiswerk insturen, docentbegeleiding en contact met medestudenten verlopen via het digitale studentenportaal. 

Klassikale opleidingen en optionele praktijkdagen worden op verschillende locaties door het land georganiseerd. Bij inschrijven wordt aangegeven op welke locatie de lessen plaatsvinden. 

Naast schriftelijke studies, organiseert CIVAS regelmatig optionele praktijkdagen. Kijk voor datums en locaties bij de studie van uw keuze onder het kopje Praktijk. Indien er geen informatie wordt weergegeven, dan wordt er voor de betreffende studie op dit moment geen praktijkdag georganiseerd. Bent u al student van CIVAS? Dan kunt u de informatie ook vinden in het digitale studentenportaal.

De klassikale examens worden afgenomen bij Aristo Meeting Center in Amsterdam. Aristo bevindt zich naast NS Station Sloterdijk, aan de Teleportboulevaard 100 te Amsterdam. Kijk voor datums bij de studie van uw keuze of in het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS.

De examens voor de opleiding Gewichtsconsulent worden afgenomen door TCI in Schoonrewoerd.

Financieel

U kunt het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. U kunt kiezen uit de volgende betaalwijzen:
∙ Ideal
∙ Achteraf via iDeal
∙ Achteraf per factuur
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen

Bij de opleiding van uw keuze leest u hoeveel het lesgeld bedraagt. U kunt ineens betalen of in handige termijnen. Als u in het buitenland woont (Nederland en België uitgezonderd) betaalt u €20 verzendkosten en  is het niet mogelijk het lesgeld in termijnen te betalen.

Naast het lesgeld wordt 20 euro inschrijfgeld in rekening gebracht. 

U bent niet verplicht examen te doen. Besluit u wel examen te doen, dan kost een openboekexamen inclusief diploma 25 euro. Een klassikaal examen inclusief diploma kost 115 euro.

Voor een aantal opleidingen bieden wij optionele praktijkdagen aan. De kosten voor een optionele praktijkdag staan vermeld bij de opleiding van uw keuze onder het kopje Praktijk. 

 

Uw betaling aan CIVAS verloopt altijd via een versleutelde SSL-verbinding en voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsstandaard. De afhandeling van alle betalingen wordt verzorgd door Buckaroo Online Payment Services en uw eigen bank. Buckaroo Online Payment Services is een organisatie die wereldwijd online betalingen afhandelt bij banken en creditcardmaatschappijen.

De verzendkosten voor het versturen van de lesmaterialen naar Nederland en België zijn voor rekening van CIVAS. Woont u in het buitenland (Nederland en België uitgezonderd)? Dan betaalt u €20 verzendkosten.

Alle postzendingen aan CIVAS dient u voldoende te frankeren. Huiswerk stuurt u kosteloos in via het studentenportaal of per e-mail.

 

Het lesgeld van de meeste studies is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

CIVAS is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Scholing die u via CIVAS volgt is derhalve vrijgesteld van BTW.

Voor een studie die u bij CIVAS volgt kunt u geen studiefinanciering aanvragen.

Het lesgeld wordt 11 tot 14 dagen na inschrijving afgeschreven. Betaalt u in termijnen, dan wordt op dat moment de eerste termijn afgeschreven. 

Wilt u nadat u zich heeft ingeschreven, de betaalwijze veranderen? Stuur dan een e-mail naar info@civas.nl.

U kunt een schriftelijke cursus of opleiding voortijdig beëindigen binnen de door CIVAS opgegeven studieduur. Meld uw opzeggen per aangetekende brief aan: CIVAS, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem. De opzegtermijn bedraagt één maand. 

Heeft u het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt CIVAS dat binnen 14 dagen terug naar rato van het aantal nog niet verstreken studiemaanden. Betaalt u in termijnen dan dient u het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor u niet betaald heeft, dient u gefrankeerd aan CIVAS te retourneren. 

Voor klassikale opleidingen geldt dat tot 4 weken voorafgaand aan de start van de opleiding u kosteloos kunt annuleren. Zegt u op tussen 4 en 2 weken voor aanvang van de klassikale opleiding dan betaalt u 50% van het lesgeld. Annuleert u minder dan 2 weken voor aanvang of verschijnt u niet, dan bent u het volledige lesgeld verschuldigd.

U kunt uw zending gefrankeerd retourneren aan: CIVAS, Postbus 6006, 2001 HA HAARLEM. Zodra uw retourzending is verwerkt, ontvangt u daarvan een bevestiging. Vraag bij retourzendingen altijd een verzendbewijs en bewaar dit totdat de ontvangst door CIVAS is bevestigd.

Als een retourzending tijdens het transport vermist raakt, nemen wij – nadat u het verzendbewijs heeft overlegd – de afhandeling van het probleem voor onze rekening. Vermissingen van retourzendingen zonder verzendbewijs vallen buiten onze verantwoordelijkheid. Heeft u tot tweemaal toe een studie besteld en geretourneerd, dan behouden wij ons het recht voor af te zien van levering.

Tijdens het inschrijfproces kunt u ervoor kiezen de factuur naar uw werkgever te laten sturen.

Contact

U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op nummer 023 – 55 11 511. Of stuur een e-mail naar info@civas.nl. Wij helpen u graag.

Bezoekadres: CIVAS Opleidingen, Oudeweg 8-B, 2031 CC Haarlem
Postadres: CIVAS Opleidingen, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem

U kunt ons iedere werkdag van 8:30 tot 17:00 uur telefonisch bereiken via 03 204 1975.

 U kunt zich via de ontvangen nieuwsbrief uitschrijven door onderaan het bericht te klikken op Afmelden. 

Een eventuele aanspraak op schadevergoeding zal beperkt blijven tot vergoeding van directe schade. CIVAS is niet aansprakelijk voor mogelijke onjuistheden in het lesmateriaal. CIVAS kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het toepassen van de lesstof door een cursist of ieder ander persoon. 

CIVAS staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 34102045.

Wij doen er alles aan om van uw studie een succes te maken. Mocht u desondanks niet tevreden zijn, meldt u dit dan alstublieft per post aan: CIVAS afdeling Klachtafhandeling, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem of stuur een e-mail naar info@civas.nl. Bellen kan ook tijdens kantooruren op 023 – 55 11 511.

Bent u het niet eens met de afwikkeling van uw klacht, dan kunt u zich wenden tot de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen. Deze onafhankelijke geschillencommissie beslecht geschillen tussen consumenten en leden van de vereniging NRTO.

CIVAS respecteert uw privacy en houdt zich strikt aan de regels die de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt. Meer weten? Lees het Privacy statement.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel tijdens kantooruren 023 - 55 11 511.