Gewichtscoach opleiding? Studeer bij CIVAS!

Gratis studiegids

Gewichtscoach opleiding? Studeer bij CIVAS!

Gewichtscoach opleiding? Studeer bij CIVAS!

Wilt u aan de slag als gewichtscoach? De opleiding tot gewichtscoach van CIVAS biedt u alle benodigde kennis en vaardigheden! Na afloop kunt u een eigen praktijk starten en anderen helpen om een gezond gewicht te bereiken. De opleiding (BGN-erkend) is ook een aanrader voor therapeuten, verpleegkundigen, zorgverleners, fitnessinstructeurs, personal trainers en andere professionals die mensen met gewichtsproblemen willen adviseren. 

Gewichtscoach steeds vaker ingeschakeld 
Overgewicht is een steeds groter probleem. En niet alleen onder volwassenen; ook kinderen kampen regelmatig met gewichtsproblemen. Om de strijd tegen de kilo’s aan te gaan, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op een gewichtscoach: een professional die een behandelplan op maat kan maken én de benodigde ondersteuning kan bieden. Slechte eet- en leefpatronen doorbreken is immers niet eenvoudig. 

Behandelplan op maat
Voeding kent voor gewichtscoaches geen geheimen. Ze weten welke voedingsmiddelen wel en niet thuishoren in een gezond dieet. Daarnaast hebben ze kennis van het menselijk lichaam en zijn ze in staat om de juiste diagnose te stellen. Zodra de problematiek duidelijk is, maken ze een behandelplan op maat. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het eetpatroon, ook het leef- en beweegpatroon komt aan bod. Zo worden de overtollige kilo’s optimaal bestreden. 

Coaching, communicatie en motivatie
Het begeleiden van mensen met gewichtsproblemen vraagt om de nodige kennis van coaching, communicatie en motivatie. Het is immers de bedoeling dat cliënten de nieuwe patronen volhouden op korte én lange termijn. Na afronding van deze opleiding over gewichtscoaching weet u hoe u cliënten op dit vlak professioneel kunt bijstaan.  

Zelf gewichtscoach worden?
Wilt u anderen helpen om een gezond gewicht te bereiken? Schrijf u dan nu in voor de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent van CIVAS. Na afloop kunt u aan de slag als professioneel gewichtscoach en mensen begeleiden in uw eigen praktijk. Bovendien kunt u zich inschrijven bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Een onderstreping van uw professionaliteit!

> Lees alle informatie over de opleiding Gewichtsconsulent
 

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.