Cursus Orthomoleculaire suppletie

Cursus Orthomoleculaire suppletie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 345,00 of 5 x € 73,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Orthomoleculaire suppletie

Met de cursus Orthomoleculaire suppletie geef je op professionele wijze suppletieadviezen om gezond te worden en gezond te blijven. Onze dagelijkse voeding bevat vaak wél de voedingsstoffen die nodig zijn als brandstof, maar níet alle substanties die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Met de cursus Orthomolecularie suppletie breng je daar verandering in. Behaal een BATC-erkend diploma.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Geschreven door vakspecialist
 • Voor gezondheid en life-extension
 • Veilig gebruik staat voorop
 • Inclusief voedingsadviezen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Orthomoleculaire suppletie zorgt voor een perfecte gezondheid door de juiste voeding te combineren met vitaminen, mineralen en andere supplementen. Heb je deze schriftelijke opleiding Orthomoleculaire suppletie succesvol afgerond, dan kan je als suppletieadviseur aan het werk. Gezien het algemene belang voor de gezondheid past de orthomoleculaire geneeskunde prima in elke praktijk en bij iedere zorgverlener.

De opleiding is ook bijzonder geschikt voor therapeuten, sportinstructeurs, schoonheidsspecialisten en apotheek- of drogisterijmedewerkers. Verder kan iedereen die geïnteresseerd is in een optimale lichaamsconditie voordeel behalen uit de cursus Orthomoleculaire suppletie.

Meer weten over orthomoleculaire voedingsleer? Bekijk dan onze opleidingen Orthomoleculaire voeding voor kinderen en het studiepakket Orthomoleculair therapeut.

Wat leer je?

Met de cursus Orthomoleculaire suppletie leer je met vitaminen, mineralen en talloze andere supplementen de lichaamseigen geneeskracht te stimuleren. Je leest hoe je met supplementen een medische behandeling ondersteunt en chronische aandoeningen behandelt. Je ontdekt alles over het gebruik van orthomoleculaire geneeskunde voor gezondheidsbevordering, levensverlenging en cosmetische toepassingen.

De begrijpelijke uitleg maakt de cursus Orthomoleculaire suppletie voor iedereen toegankelijk. Je wordt gedegen geïnformeerd over de vele supplementen die er tegenwoordig te koop zijn. Antioxidanten, aminozuren en vele andere bijzondere stoffen komen uitgebreid aan bod. Je leest over hun samenstelling, hun werking en de optimale dosering. De gerichte aanpak van klachten met orthomoleculaire suppletie is in heldere overzichten gerangschikt.

De leerdoelen van de cursus Orthomoleculaire suppletie zijn:

 • Je kent de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde.
 • Je kent de uitgangspunten van de orthomoleculaire voedingsleer en het belang van goede voeding.
 • Je hebt relevante kennis van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam.
 • Je kent de werking van bouwstoffen als vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren, vetzuren en enzymen.
 • Je hebt inzicht in de veiligheid en effectiviteit van voedingssupplementen.
 • Je hebt kennis over de samenstelling, de werking en het gebruik van veelgebruikte vrij verkrijgbare supplementen.
 • Je hebt kennis van suppletie voor gezondheidsbevordering, levensverlenging en cosmetische toepassingen.
 • Je kan passende adviezen op het gebied van orthomoleculaire suppletie formuleren.

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 345,00 of 5 x € 73,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Orthomoleculaire suppletie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je thet diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.