Cursus Orthomoleculaire suppletie

Cursus Orthomoleculaire suppletie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445 of 5 x € 93
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Orthomoleculaire suppletie

Met de cursus Orthomoleculaire suppletie geef je op professionele wijze suppletieadviezen om gezond te worden en gezond te blijven. Onze dagelijkse voeding bevat vaak wél de voedingsstoffen die nodig zijn als brandstof, maar níet alle substanties die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Met de cursus Orthomoleculaire suppletie breng je daar verandering in. Behaal een BATC-erkend diploma.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Orthomoleculair therapeut en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Geschreven door vakspecialist
 • Voor gezondheid en life-extension
 • Veilig gebruik staat voorop
 • Inclusief voedingsadviezen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Orthomoleculaire suppletie zorgt voor een perfecte gezondheid door de juiste voeding te combineren met vitaminen, mineralen en andere supplementen. Heb je deze schriftelijke opleiding Orthomoleculaire suppletie succesvol beëindigd, dan kan je als suppletieadviseur aan het werk.

Na afronding ben jij in staat om met jouw kennis je cliënt te helpen zijn gezondheid te ondersteunen. Gezien het algemene belang voor de gezondheid passen de adviezen van de orthomoleculaire visie prima in elke praktijk en bij iedere zorgverlener. Lees meer over de orthomoleculaire visie in de blog Gezond en weerbaar door het leven met orthomoleculaire voeding.

Optimale lichaamsconditie

De opleiding is ook bijzonder geschikt voor therapeuten, sportinstructeurs, schoonheidsspecialisten en apotheek- of drogisterijmedewerkers. Verder kan iedereen die geïnteresseerd is in een optimale lichaamsconditie voordeel behalen uit de cursus Orthomoleculaire suppletie.

Meer weten over orthomoleculaire voedingsleer? Bekijk dan onze opleidingen Orthomoleculaire voeding voor kinderen en het studiepakket Orthomoleculair therapeut.

Wat leer je?

 • Lichaamseigen geneeskracht stimuleren met vitaminen, mineralen en andere supplementen
 • Medische behandelingen ondersteunen met gerichte suppletie
 • Met suppletieadvies klachten van chronische aandoeningen verminderen
 • De kracht van orthomoleculaire geneeskunde voor levensverlenging en gezondheidsbevordering
 • Orthomoleculaire suppletie in te zetten voor cosmetische toepassingen
 • Samenstelling, werking en optimale dosering van antioxidanten en aminozuren
 • Over de vele supplementen die er te koop zijn

De begrijpelijke uitleg maakt de opleiding Orthomoleculaire suppletie voor iedereen toegankelijk. Je wordt gedegen geïnformeerd over de vele supplementen die er tegenwoordig te koop zijn. Antioxidanten, aminozuren en vele andere bijzondere stoffen komen uitgebreid aan bod. Je leest over hun samenstelling, hun werking en de optimale dosering. De gerichte aanpak van klachten met orthomoleculaire suppletie is in heldere overzichten gerangschikt.

De leerdoelen van de opleiding Orthomoleculaire suppletie zijn:

 • Je kent de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde.
 • Je kent de uitgangspunten van de orthomoleculaire voedingsleer en het belang van goede voeding.
 • Je hebt relevante kennis van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam.
 • Je kent de werking van bouwstoffen als vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren, vetzuren en enzymen.
 • Je hebt inzicht in de veiligheid en effectiviteit van voedingssupplementen.
 • Je hebt kennis over de samenstelling, de werking en het gebruik van veelgebruikte vrij verkrijgbare supplementen.
 • Je hebt kennis van suppletie voor gezondheidsbevordering, levensverlenging en cosmetische toepassingen.
 • Je kan passende adviezen op het gebied van orthomoleculaire suppletie formuleren.

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445 of 5 x € 93
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Orthomoleculaire suppletie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je thet diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.