Cursus Zelfontwikkeling

Cursus Zelfontwikkeling

Met de cursus Zelfontwikkeling help jij cliënten zich te bevrijden van angsten, belemmeringen en negatieve gedachten.

mbo-niveau
4mnd.
€ 315 of 5 x € 66 p/m
thuisstudie

Met de cursus Zelfontwikkeling help jij cliënten zich te bevrijden van angsten, belemmeringen en negatieve gedachten. Het eigen levenspad ontdekken is een moeilijke taak. Een negatief zelfbeeld, destructieve gedachtepatronen en een gebrek aan zelfvertrouwen zijn enorme belemmeringen voor een ongedwongen en uitdagend leven. Alle kennis die je nodig hebt om jouw cliënten als coach of therapeut professionele begeleiding te bieden naar een vrij en gelukkig leven vind je in de cursus Zelfontwikkeling.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

  • Functioneer beter in relaties en op het werk
  • Word assertief en schep meer zelfvertrouwen
  • Leer angst, twijfel en frustratie overwinnen
  • Maak een nieuwe, positieve start in het leven

Na afronding

De cursus Zelfontwikkeling is ontwikkeld in de overtuiging dat niemand ooit zou moeten ophouden met leren, veranderen en groeien. Met deze cursus heb je als coach of therapeut een belangrijk instrument in handen voor iedereen die bereid is aan zichzelf te werken.

Je cliënt ontdekt dat zelfwaardering en zelfacceptatie uiteindelijk de belangrijkste middelen zijn om positieve veranderingen in het leven te kunnen bewerkstelligen. Op het werk én in de privéomgeving.

Met de kennis uit deze cursus help je mensen om een fris en positief begin te maken aan de rest van hun leven. Je cliënt maakt zich een positieve en assertieve houding eigen, waarmee hij vol vertrouwen in het leven leert staat. Ook als je vanuit persoonlijke interesse aan de slag wilt gaan met zelfontwikkeling is deze cursus een waardevolle investering.

Programma

Met de cursus Zelfontwikkeling leer je mensen te coachen en begeleiden om weer controle te krijgen over hun leven en welzijn. Je helpt jouw cliënt om een sterker en stabieler persoon te worden, die op een harmonieuze manier in het leven staat en uitdagingen durft aan te gaan.

Het studiemateriaal is gestoeld op vier belangrijke onderdelen: positief denken, assertiviteit, het vergroten van zelfvertrouwen en zelfverbetering. In de cursus leer jij jouw cliënten dromen en doelen na te streven zonder angst of blokkades. De lesstof bevat vele praktische oefeningen waarmee de cliënt aan de slag gaat. Zo maakt hij de weg vrij voor een ongedwongen en uitdagend leven, zowel in werk- als privésituaties.

Om de kennisoverdracht te versoepelen is de lesstof geschreven vanuit het perspectief van de cliënt.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

Diploma

aan deze cursus is geen examen verbonden

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
mbo-niveau
Type
Cursus
Omvang

8 lessen

Studieduur
4 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens
Zelfontwikkeling

Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Zelfontwikkeling'

Terug naar je natuur

Meer informatie

Creatieve therapie

Meer informatie

Intuïtieve ontwikkeling

Meer informatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie

Emotiemanagement

Meer informatie

Astrologie

Meer informatie