Dáárom loont een gezonde leefstijl

Leestijd
5 minuten
Geplaatst op
09 augustus 2022

Dáárom loont een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl lijkt steeds belangrijker te worden: gezonde, liefst zoveel mogelijk plantaardige, voeding, lekker bewegen en niet roken horen daarbij. Veel mensen weten wel wat bij een gezonde leefstijl hoort, maar waarom wil iemand gezond leven? Een gezonde leefstijl is een kwestie van doen en kan je heel veel opleveren. Wat de voordelen van een gezonde leefstijl zijn, lees je in deze blog.


Een betere gezondheid

In goede gezondheid oud worden, wie wil dat niet? Door een gezonde leefstijl aan te houden, vergroot je de kans hierop. Met een voeding die rijk is aan groenten, fruit en volkoren granen zorg je voor een gezond hart en bloedvaten. Volop bewegen, vooral in de buitenlucht, niet roken, voldoende slaap en om kunnen gaan met stress dragen eveneens bij. Een gezonde leefstijl verkleint de kans om ziekten als overgewicht, kanker of diabetes type 2 te ontwikkelen.

Steeds meer mensen gaan geheel of gedeeltelijk plantaardig eten. Met een voeding die rijk is aan voedingsvezels, vitaminen, mineralen en spoorelementen voed je je lichaam, zodat het gezond en fit blijft. Mensen die een gezonde voeding combineren met een algehele gezonde leefstijl zijn minder vaak ziek. Zij hebben een betere weerstand tegen allerlei kwaaltjes, zoals verkoudheid en je slap voelen.

Gezonde voeding en voldoende bewegen draagt ook bij aan het behoud van een gezond gewicht, zonder dat je hiervoor streng hoeft te lijnen. Lekker kunnen eten en toch op gewicht blijven. Mensen die regelmatig lijnen of ongezond eten, zijn vaak bekend met obstipatie. Niets zo vervelend als een slechte stoelgang. Want ook je darmen hebben het flink te verduren als je voeding niet gezond is. Een betere darmgezondheid is ook een kwestie van een gezondere leefstijl. Sterker nog, gezonde darmen dragen ook bij aan het voorkomen van ziekten.

Mensen met een gezonde leefstijl, zijn beter beschermd tegen ziekten en hebben een hogere levensverwachting in goede gezondheid. Tot op hoge leeftijd is het mogelijk om je fit en vitaal te voelen. De sleutel hiervoor heb je zelf in handen: een gezonde leefstijl.Meer energie en een gezonder uiterlijk

Gezonde voeding met verse ingrediënten en vol voedingsstoffen levert meer energie op. Je voelt je fitter en de hele dag energiek. Ongezonde voeding met veel suikers en verzadigde vetten leiden vaak tot snelle pieken van energie, waarna je je futloos en moe voelt. Wanneer je meer energie hebt, is het ook leuker om te gaan bewegen. Of het nu elke dag een wandeling is of je houdt van fanatiek sporten, gezonde voeding draagt hier ook aan bij. Hoe actiever je bent, hoe belangrijker de rol van voeding hierbij is. Nee, geen peperdure supplementen, maar gewone producten helpen je hierbij.

Wanneer een gezonde leefstijl normaler wordt, ga je dit ook aan je uiterlijk merken. Een gezonde, gave huid, sterke nagels en glanzend, gezond haar zijn zomaar wat voordelen waar je van kunt profiteren als je gezonder gaat eten.

Mentaal in balans

Een gezonde leefstijl leidt over het algemeen tot een positief gevoel over jezelf. Hierdoor zit je lekker in je vel en voel je je vitaal en ook mentaal in balans. Wist je dat je met voedingsstofrijke voeding niet alleen je lichaam voedt, maar dat gezonde voeding rechtstreeks invloed heeft op je mentale welzijn? Een gezonde leefstijl verbetert de binnen- en buitenkant van je lichaam, maar heeft via je darmen letterlijk invloed op hoe je je mentaal voelt. Een gezonde geest huist letterlijk in een gezond lichaam.

Meer weten? Schrijf je nu in voor een erkende opleiding Voedingsdeskundige en één van de specialisaties, zoals Plantaardige Voeding, Sportvoeding, Darmgezondheid, Voeding en ouderen of één van de andere interessante voedings- en leefstijlopleidingen.