Sportpsychologie opleiding
Van klacht naar kans

Sportpsychologie opleiding? Studeer bij CIVAS!

Wilt u anderen helpen om het beste uit zichzelf te halen? Dan is een sportpsychologie opleiding van CIVAS een aanrader! Hiermee doet u alle kennis en vaardigheden op om uw cliënten te leiden naar topprestaties. Deze opleiding is onder andere geschikt voor fitnessinstructeurs, gewichtsconsulenten, (personal) trainers en therapeuten.  

Sportpsychologie bij belemmerende gedachten
Negatieve emoties als angst en onzekerheid kunnen iemand tegenhouden om optimaal te presteren. Sportpsychologie richt zich op het wegnemen van belemmerende overtuigingen. Hierdoor ontstaat er een heel andere manier van denken en kan iemand zijn capaciteiten volledig benutten. Dit leidt tot prestaties van de bovenste plank. De technieken uit deze sportpsychologie opleiding kunnen toegepast worden bij individuele cliënten, maar ook in groepsverband.

Stimulerende coachingstechnieken
Mentale training, rationeel-emotieve therapie, oplossingsgericht coachen: in de sportpsychologie past men verschillende coachingstechnieken toe. Hierbij ligt de nadruk op het beïnvloeden van gedachteprocessen, ofwel: het vervangen van belemmerende gedachten voor stimulerende inzichten. Deze vorm van coaching (mental coaching) is niet alleen geschikt voor sporters, maar feitelijk voor iedereen die worstelt met zijn motivatie. 

Oefenen in de praktijk
Met de sportpsychologie opleiding van CIVAS leert u niet alleen alles over sportpsychologie; u kunt de opgedane kennis ook oefenen in de praktijk. Door deel te nemen aan twee praktijkweekenden kunt u onder begeleiding van een ervaren coach oefenen met de leerstof uit de opleiding. Zo weet u zeker dat u anderen straks optimaal kunt begeleiden. 

Een sportpsychologie opleiding volgen?
Wilt u sporters en andere professionals helpen om hun talenten optimaal te benutten? Schrijf u dan in voor de praktijkgerichte opleiding Mental coach van CIVAS. Na afloop kunt u een eigen praktijk starten op het gebied van sportpsychologie en mensen helpen het beste uit zichzelf te halen!  

> Lees alle informatie over de opleiding Mental Coach

duur10 maanden
niveauhbo
lesgeld€ 630,00 of 12 x € 56,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen
NVST
VBAG
VBAG
Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET)