Praktijkdagen voor studenten coaching

Ben je student coaching bij Civas? Kom dan naar een praktijkdag en verrijk je kennis met oefenen in de praktijk. Deelname aan een praktijkdag is niet verplicht voor het behalen van je coachingsdiploma.

Populaire praktijkdagen voor coaches


1. Praktijkweekend Communicatievaardigheden

Voor iedere counselor, coach of therapeut is het praktijkweekend Communicatievaardigheden een absolute aanrader! Met korte praktijkgerichte oefeningen leer je de fundamentele gespreks- en communicatievaardigheden kennen die iedere coach, counselor, therapeut of andere hulpverlener zou moeten beheersen.

De volgende onderwerpen komen tijdens het weekend aan bod:

 • het eerste contact
 • vragen stellen
 • non-directieve gesprekstechnieken
 • gesprekken voeren met groepen/gezinnen
 • oplossingsgerichte gesprekstechnieken
 • motiveren slecht nieuws gesprek
 • en nog veel meer!
Coachgesprek voeren

2. Praktijkweekend Coachvaardigheden

Het praktijkweekend Coachvaardigheden is bedoeld voor studenten van de opleidingen:

De onderwerpen voor dit praktijkweekend zijn breed inzetbaar. Je leert de vaardigheden om de juiste coaching aan te bieden bij vrijwel iedere coachvraag. Aan bod komen onder andere:

 • werken met kernkwadranten
 • de interventiekaart
 • oplossingsgericht coachen
 • rationeel emotieve coaching

Om het praktijkweekend Coachvaardigheden te kunnen volgen, heb je bij voorkeur het praktijkweekend Communicatievaardigheden al gevolgd. In overleg mag je beide praktijkweekenden ook in omgekeerde volgorde bijwonen.

Coachvaardigheden oefenen

3. Praktijkweekend Positief coachen

Tijdens het praktijkweekend Positief coachen leer je mensen van alle leeftijden te helpen bij het vinden van hun eigen kracht en motivatie. Door hoop en optimisme te versterken ervaren mensen meer welbevinden en zingeving.

Hoe veranderen mensen als ze hun talenten ontdekken? Wat gebeurt er als mensen eerlijk communiceren over hun behoeften? En wat zou er gebeuren als ze meer waarderen wat er al is en wat vriendelijker zouden zijn voor zichzelf? Dit praktijkweekend gaat over de kunst om aandacht schenken aan wat wezenlijk is om zodoende voluit in het leven te staan.

Je kunt dit weekend afzonderlijk volgen, of als vervolg op het praktijkweekend Coachvaardigheden.


4. Praktijkweekend Kindercoachvaardigheden

Het praktijkweekend Kindercoachvaardigheden is bedoeld voor onze studenten van de opleiding Kindercoach. Tijdens het praktijkweekend leer je de specifieke technieken kennen die nodig zijn voor het professioneel coachen en begeleiden van kinderen en jeugdigen.

Kindercoaching

 Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • spel als middel om tot gesprek te komen
 • eigenschappen van spelmaterialen
 • communicatie met jonge kinderen
 • non-directieve coaching
 • rationeel emotieve therapie in kindercoaching

Om dit weekend te kunnen bijwonen heb je bij voorkeur het praktijkweekend Communicatievaardigheden al gevolgd. In overleg mag je beide praktijkweekenden ook in omgekeerde volgorde bijwonen.


Docent Paul Camp

De praktijkdagen voor onze coachopleidingen worden gegeven door onze ervaren docent Paul Camp.  Lees hier zijn verhaal over hoe je door te oefenen met ACT een betere coach wordt. De 6 zuilen van ACT | Civas Opleidingen.

> Ontmoet Paul hier
Docent coaching Paul Camp


5. Praktijkdagen voor studenten creatieve therapie

In kleine groepjes ga je onder haar begeleiding aan de slag met o.a. de thema’s kleuren, de mandala, sprookjes als metaforen en symboliek aan de slag. Voor het behalen van je diploma Creatieve therapie ben je niet verplicht om deel te nemen aan de praktijkdagen.

Creatieve therapie

Creatieve therapieDocent Ellen Dekker

De praktijkdagen voor de opleiding Creatieve therapie worden gegeven door Ellen Dekker in haar atelier in Zutphen.

> Ontmoet Ellen hier
Docent creatieve therapie Ellen Dekker6. Provocatief coachen

Kom naar de praktijkdag Provocatief coachen en oefen plenair en in kleine groepjes jouw vaardigheden als provocatief coach. Samen met de trainer en medestudenten ga je aan de slag met de provocatieve technieken. Je leert hierbij het belang van intonatie, humor en warmte. Speel in rollenspellen wisselend de rol van coach en cliënt en leer aanvoelen waar de grenzen zijn.

Deze interactieve online bijeenkomst hoort bij de opleiding Provocatief coachen en is inbegrepen bij het lesgeld. Je kunt je op ieder moment aanmelden voor het praktijkevenement. Voor een optimaal leerrendement adviseren wij dat je les 1 t/m 5 hebt doorgelezen voordat je naar de bijeenkomst gaat.
7. Kindertekeningen analyseren

Op deze praktijkdag zie je pas echt hoe bijzonder iedere kindertekening is! Je mag zelf kindertekeningen inbrengen, bijvoorbeeld van je eigen kinderen, van jezelf uit je kindertijd of van andere kinderen.

Je leert over de ontwikkelingsfasen van kinderen in tekeningen en krijgt praktische uitleg over het analyseren van kindertekeningen. Er wordt stilgestaan bij de symboliek van huis, boom, zon en mensfiguur. En je leert zelf tekenen als een kind. Goed kunnen tekenen is daarbij niet van belang.

Je kunt ook prima deelnemen als je pas enkele lessen van de opleiding Kindertekeningen analyseren hebt doorgenomen.

Meer weten?

Ben je student bij Civas? Kom dan naar een praktijkdag en verrijk je kennis met oefenen in de praktijk!

> Algemene informatie over de praktijkdagen