Opleiding Positieve psychologie

Opleiding Positieve psychologie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 560 of 6 x € 98
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, BGN, ABvC, KTNO, CAT, FAGT, NVST, VIV, FAGT
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Positieve psychologie

Met de geaccrediteerde opleiding Positieve psychologie leer jij mensen bewezen effectief te coachen naar meer levensgeluk en welbevinden. Hoe wordt iemand gelukkig? Hoe kan je het welbevinden versterken? En welke levenshouding zorgt ervoor dat problemen verminderen? Het antwoord op deze vragen – en meer – onderzoek je in de opleiding Positieve psychologie. Je leert middels de opleiding Positieve psychologie de persoonlijke kracht en talenten van anderen te vergroten en te ontwikkelen. Met positieve psychologie leer je verschillende technieken en interventies toepassen om anderen (of jezelf) te begeleiden bij persoonlijke groei, het stellen van waardengerichte doelen en het probleemoplossend vermogen te vergroten.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Wetenschappelijk bewezen effectieve aanpak
 • Direct en breed toepasbaar
 • Met veel praktijkvoorbeelden
 • Maandelijks online vragenuur met je docent

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Coachen en begeleiden met positieve psychologie is een praktische en toegankelijke coachvorm. Positieve psychologie heeft betrekking op alle gebieden van het menselijk leven en het menselijk gedrag en kan daarom breed worden ingezet. Met de erkende opleiding Positieve psychologie kan je als coach, counselor, therapeut, leerkracht of verpleegkundige begeleiding op maat bieden. Voor persoonlijke ontwikkeling of bij fysieke en mentale problemen.


Effectief coachen naar welbevinden
Positieve psychologie is niet enkel een theoretische wetenschappelijke benadering, maar biedt veel praktische handvatten, middelen en keuzes die bijdragen aan welbevinden. In deze cursus leer je mensen bewezen effectief te coachen naar meer levensgeluk. Daarbij gaat het niet alleen over ‘positiever zijn’, maar vooral over mensen coachen om het beste uit zichzelf te halen. Tijdens coaching op basis van de technieken uit positieve psychologie leren mensen stappen zetten waarvan aangetoond is dat deze tot een gelukkiger leven leiden.

Na afronding van deze opleiding Positieve psychologie kun je cliënten op weg helpen naar meer lichamelijk, spiritueel en sociaal-emotioneel welbevinden. De inzichten die je opdoet zijn bruikbaar in je werk maar zeker ook in je privéleven.

Wat leer je?

Met de geaccrediteerde cursus Positieve psychologie leer je positieve psychologie in te zetten als uniek coachinstrument.

In de Positieve psychologie opleiding wordt onder meer aandacht besteed aan:

 • Het ontstaan van positieve psychologie
 • Cliënten effectief en oplossingsgericht coachen
 • Positieve gevoelens ontwikkelen
 • Welbevinden en het brein
 • Acceptance and commitment therapie (ACT)
 • Waardegericht leven, ‘Flow’
 • Persoonlijke doelen en zelfsturing
 • Posttraumatische groei
 • Compassietraining
 • De werking van lichaam en geest
 • Positieve gezondheid, seksualiteit en voeding
 • Omgaan met Chronische pijn
 • Werken met sterke kanten, school en werk
 • Vergroten van levensgeluk en welbevinden
 • Oefeningen, interventies & methodieken

Bij deze bondige en praktische training positieve psychologie neem je eerst op je eigen tempo de theorie en achtergronden door. Hierin zijn veel praktijkvoorbeelden en opdrachten opgenomen, waardoor de stof begrijpelijk en boeiend is. Wil jij je vaardigheden praktisch oefenen onder begeleiding van je docent? Woon dan vervolgens het optionele praktijkweekend Positief coachen bij.

Maandelijks online vragenuur
Heb je vragen over de lesstof? Stuur deze dan eenvoudig aan je studiebegeleider. Of neem deel aan het maandelijkse online vragenuur, waarin je docent jouw vragen en die van je medestudenten beantwoordt.


De leerdoelen van de Positieve Psychologie cursus zijn:

 • Je kent de uitgangspunten van positieve psychologie.
 • Je kent de verschillende soorten welbevinden en geluk.
 • Je begrijpt het effect van optimisme en hoop op coach en coachee.
 • Je hebt kennis van de werking van het brein, positieve emoties en het ‘broaden-and-build model’.
 • Je hebt kennis van oplossingsgericht coachen en kan het computermodel inzetten bij het eerste gesprek en vervolggesprek.
 • Je hebt kennis van ACT.
 • Je kent oefeningen om persoonlijke groei na een traumatische of ingrijpende gebeurtenis te bevorderen.
 • Je beheerst oefeningen om het sociaal en emotioneel welbevinden te bevorderen.
 • Je kan de cliënt begeleiden bij het blootleggen van persoonlijke waarden en het stellen van waardengerichte doelen.
 • Je kent de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de verhouding tussen lichamelijk en geestelijk welbevinden.
 • Je kent diverse positieve methodieken die mensen helpen om beter te leven met chronische pijn.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

11 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 560 of 6 x € 98
inschrijfgeld € 20
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Positieve psychologie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeutende (FAGT), Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST); aantal ECTS 3,5, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 60 studiepunten, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 56, Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de cursus Positieve psychologie organiseren wij regelmatig praktijkevenementen. Deelname is niet verplicht. Jij beslist tijdens of na de studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkevenementen je voor deze cursus optioneel kan bijwonen.

Praktijkdag Oefenen met gespreksvoering
Datum Prijs Locatie
zaterdag 9 maart 2024 € 245,00 Watletjenu Zaltbommel
zaterdag 31 augustus 2024 € 245,00 Watletjenu Zaltbommel

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.