Opleiding Bach bloesemtherapie

Opleiding Bach bloesemtherapie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO
Studiemethode
thuisstudie

Bach bloesemtherapie

Met de geaccrediteerde opleiding Bach bloesemtherapie leer je over de therapeutische toepassingen van alle 38 bloesemremedies. Met de holistische geneeswijze bloesemtherapie kun je mensen van uiteenlopende klachten afhelpen. De geneeskrachtige werking van de bloesemremedies herstelt de fysieke en mentale balans van jouw cliënten. Na afronding van de Bachbloesem opleiding kan je je eigen adviespraktijk starten.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Aroma en bach bloesemtherapeut en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Uitgebreide en heldere lesstof
 • Alle 38 remedies gedetailleerd uitgeschreven
 • Inclusief uitgebreide behandelschema’s
 • Geschreven door een ervaren Bach bloesemtherapeut

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Bach bloesemtherapie is een holistische geneeswijze waarmee je baby’s, kinderen en volwassenen opnieuw in balans kunt brengen.

Bloesemtherapie onderscheidt 38 verschillende gemoedstoestanden, bijvoorbeeld op het gebied van angst, onzekerheid, eenzaamheid en overbezorgdheid. Door gebruik te maken van de specifieke eigenschappen en werking van een of meerdere van de 38 bloesemremedies kan je de gemoedstoestand van je cliënt positief beïnvloeden.

Na afronding van de Bach bloesem cursus heb je gedegen kennis van alle 38 bloesemremedies en de vele therapeutische toepassingen. Aan de hand van de klachten van jouw cliënt kan je een nauwkeurige diagnose stellen en een inschatting maken van zijn emotionele gesteldheid. Voor een optimale behandeling kies en doseer je de juiste bachremedies.

Je kunt deze Bach bloesem kennis en vaardigheden inzetten in je eigen adviespraktijk en in je persoonlijke omgeving. Bach bloesemtherapie kun je toepassen als therapievorm op zich of combineren met andere therapieën, zoals bijvoorbeeld aromatherapie.

Wil jij je nog breder ontwikkelen? Bekijk dan ook het studiepakket Aroma- en Bach bloesemtherapeut.

Wat leer je?

In deze Bach bloesem opleiding leer je de algemene eigenschappen, emotionele kenmerken en toepassingsmogelijkheden van de 38 Bach bloesemremedies kennen. Je leert over het samenstellen van recepten en het doseren en toedienen van bloesemremedies.

In de opleiding Bach bloesemtherapie leer je onder andere over:

 • De kenmerken en toepassingen van de 38 Bach bloesemremedies
 • Het doseren, mengen en toedienen van de remedies
 • Aan de hand van klachten een diagnose stellen
 • Behandelen van kinderen
 • Het starten van jouw eigen praktijk

De Bach bloesemremedies zijn niet bij het lesgeld inbegrepen en zijn te koop bij Holland&Barrett, de betere drogist, natuurvoedingswinkels en online.

De leerdoelen van de opleiding Bach bloesemtherapie:

 • Je kent de achtergrond en historie van Bach bloesemtherapie.
 • Je kent de kenmerken en toepassingen van de 38 Bach bloesemremedies.
 • Je weet wat de effecten van de bloesemremedies zijn op het fysieke en mentale gestel.
 • Je weet op welke manier je de remedies moet doseren en mengen om tot het beste resultaat te komen.
 • Je kan aan de hand van klachten een accurate diagnose stellen en een bijpassende behandeling uitkiezen.
 • Je kent de verschillende technieken om de juiste en meest effectieve remedie uit te kiezen om mee te behandelen.
 • Je bent op de hoogte van de onderlinge relaties tussen de verschillende remedies en de effecten daarvan.
 • Je weet hoe je op een verantwoorde manier essences kan maken.
 • Je kent de basisvereisten voor het opzetten en voeren van een eigen praktijk.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen inclusief instructiefilm

studieduur 5 maanden
lesgeld € 315 of 5 x € 66
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Bach bloesemtherapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kun je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.