Kindertherapie opleiding? Studeer bij CIVAS!

Kindertherapie opleiding? Studeer bij CIVAS!

Kindertherapie opleiding? Studeer bij CIVAS!

Wilt u kinderen en tieners professioneel ondersteunen bij ontwikkelingsproblematiek? Of ouders kundig adviseren bij opvoedvraagstukken? Met de Kindertherapie opleiding van CIVAS doet u de benodigde kennis op om als kindertherapeut aan de slag te gaan!

De opleiding Kindertherapie is geschikt voor mensen die een eigen praktijk willen opzetten als coach of kindertherapeut. Ook jongerenwerkers, docenten, kinderopvangmedewerkers en andere professionals die met kinderen werken hebben veel profijt van de kennis die zij opdoen met deze studie.

De opleiding bestaat uit 30 schriftelijke lessen en 2 praktijkweekeden (optioneel). De studieduur bedraagt 12 maanden. Het diploma dat u behaalt is erkend door BATC, ABvC, VBAG en BGN.

Kindertherapie steeds meer gevraagd
Pesten, leerstoornissen, echtscheidingen… kinderen en tieners hebben in hun jonge leven te maken met veel uitdagingen. Soms lopen ze vast en kan professionele ondersteuning van een kindertherapeut uitkomst bieden. Ook bij opvoed- of gedragsproblematiek kan kindertherapie een belangrijke rol spelen bij het vinden van oplossingen. 

Het begeleiden of coachen van kinderen vraagt om specialistische kennis. Zo is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de verschillende ontwikkelingsfases die een kind doormaakt. Daarmee zorgt u ervoor dat u een kind nooit te veel belast en laat u de therapie naadloos aansluiten op de belevingswereld van het kind. Met deze opleiding leert u hoe u dat aanpakt.

Daarnaast wordt volop aandacht besteed aan kindercoachvaardigheden, pedagogiek, opvoedkundige inzichten en het professioneel begeleiden van ouder en kind. In deze opleding leest u hoe u als kindertherapeut op verantwoorde en gebalanceerde wijze ondersteuning biedt.

Zelfstandig kindertherapeut worden?
Wilt u hulp bieden bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand? Schrijf u dan nu in voor de opleiding Kindercoach en ga als professioneel kindertherapeut aan de slag.

> Lees alle informatie over de opleiding tot Kindercoach
 

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.