Consultvergoeding met een CPION-opleiding van CIVAS

Wil je als complementair therapeut, counselor of voedingsadviseur in aanmerking komen voor consultvergoeding door zorgverzekeraars? Dan dien je ingeschreven te staan bij een beroepsvereniging, te voldoen aan alle kwalificaties, te beschikken over een AGB-code en een CPION-erkend diploma MBK of PSBK te hebben behaald.

Consultvergoeding met een CPION-opleiding

Wil je als complementair therapeut, counselor of voedingsadviseur in aanmerking komen voor consultvergoeding door zorgverzekeraars? Dan dien je ingeschreven te staan bij een beroepsvereniging, te voldoen aan alle kwalificaties, en te beschikken over een AGB-code. Daarnaast dien je aanvullend op je beroepsopleiding(en) te beschikken over aantoonbaar voldoende medische en psychosociale basiskennis. Met onze CPION-erkende diploma’s Psychosociale basiskennis (PSBK) of Medische basiskennis (MBK), voldoe je aan deze voorwaarde.

Er is vergoeding mogelijk voor de consulten van de zorgverlener mits de polis van de (aanvullend verzekerde) cliënt dekking geeft. Wij adviseren jouw cliënt voorafgaand aan het consult bij de zorgverzekeraar te verifiëren of de door je aangeboden werkvorm of behandeling vergoed wordt. Alleen de zorgverzekeraar kan hier uitsluitsel over geven.

Het belang van een CPION-erkenning

Onze CPION-erkende opleidingen voldoen aan de meest actuele eisen zoals opgesteld door Platform Onderwijs Opleiding en Organisatie (PLATO). Na afronding van de studie en het behalen van het klassikale eindexamen, ontvang je het CPION-erkende diploma en word je direct ingeschreven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION.

Vakmanschap met de juiste basiskennis

Voor deze opleiding zijn maatregelen getroffen omtrent het coronavirus. Lees hier verder.

Met onze CPION-opleidingen leer je in 7 maanden de belangrijkste alarmsignalen kennen op medisch en psychosociaal gebied. In 14 interactieve online lesdagen leer je over de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meeste voorkomende ziektebeelden of psychische aandoeningen en leer je situaties te herkennen waarbij jij cliënten moet doorverwijzen. Je krijgt de lesstof aangereikt door ervaren artsen en psychologen met veel praktijkervaring.

Schrijf je in voor de opleiding Medische basiskennis CPION

​Schrijf je in voor de opleiding Psychosociale basiskennis CPION

Heb je nog vragen over het volgen van een CPION-erkende opleiding bij Civas? Bel dan tijdens kantooruren (023) - 55 11 511 of stuur een e-mail naar info@civas.nl. Wij helpen je graag!