Opleiding Diëtiste? Bekijk het alternatief!

Gratis studiegids

Opleiding Diëtiste? Bekijk het alternatief!

Opleiding Diëtiste? Bekijk het alternatief!

U overweegt een opleiding Diëtiste te gaan volgen, maar ziet op tegen de lange studieduur? Of u vindt het niveau en de prijs te hoog? CIVAS biedt u een interessant alternatief voor een diëtiste opleiding: de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent.

Met deze opleiding leert u mensen op professionele wijze te begeleiden naar een gezond gewicht. Na afronding van de opleiding (duur 12 maanden) kunt u zich inschrijven bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en aan de slag gaan in uw eigen praktijk.

Verschil opleiding Diëtiste 
Wat zijn de verschillen? Een diëtiste opleiding is breder van opzet en duurt langer. Na afronding van de opleiding tot diëtiste mag men zich officieel diëtist noemen; een gewichtsconsulent mag dat niet. Verder is een diëtiste bijvoorbeeld gerechtigd mensen met bepaalde ziekten te adviseren over voeding. De gewichtsconsulent beperkt zich tot het begeleiden van mensen met overgewicht. 

Steeds meer vraag naar hulp
Voedingsmiddelen zitten tegenwoordig vol met verzadigde vetten en toegevoegde suikers. Daarbij bewegen we minder en consumeren we meer. Niet gek dus dat veel mensen kampen met overgewicht. Naast het cosmetische aspect brengt overgewicht allerlei gezondheidsproblemen met zich mee zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Hoewel de risico’s bekend zijn, vinden veel mensen het lastig om hun voedingspatroon aan te passen zonder de hulp van een diëtiste of een gewichtsconsulent. 

Behandelplan op maat
Zowel de diëtiste als de gewichtsconsulent begeleidt mensen met overgewicht. Hierbij is kennis van voedingsleer, energiehuishouding, voedingsmiddelen en het samenstellen van gezonde menu’s essentieel. De focus tijdens het begeleidingstraject ligt niet alleen op het aanmeten van een gezond voedingspatroon, maar vooral ook op het aanleren van een gezonde leefstijl. 

De diëtiste en gewichtsconsulent als coach
Voor mensen met overgewicht is het niet gemakkelijk om een nieuw voedings- en leefstijlpatroon vol te houden. De diëtiste en de gewichtsconsulent stellen dus niet alleen een behandelplan op, maar fungeren ook als coach. Kennis van communicatieprocessen, motivatietechnieken en coaching zijn dan ook van groot belang in dit vakgebied. Uiteraard komen al deze onderwerpen uitgebreid in de opleiding aan de orde. 

Ga aan de slag in uw eigen praktijk
Wilt u mensen met overgewicht op professionele wijze helpen met afvallen? Dan is de erkende opleiding tot Gewichtsconsulent een uitstekend alternatief voor een diëtiste opleiding. Na afloop bent u officieel gewichtsconsulent en heeft u alle kennis in huis om een eigen praktijk te starten. Met het diploma kunt u zich bovendien registreren bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), waarmee uw consulten voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking komen.

> Lees alle informatie over de opleiding Gewichtsconsulent

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.