Cursus Terug naar je natuur

Cursus Terug naar je natuur

Duur
14 maanden
Lesgeld
€ 240,00 of 5 x € 51,00
Niveau
mbo-niveau

Terug naar je natuur

Met de cursus Terug naar je natuur begeleidt u mensen in hun zoektocht naar het unieke levenspad. U helpt als coach of therapeut uw cliënten de weg naar zichzelf terug te vinden. In veertien maandelijkse lessen ontdekt uw cliënt dat overal in de natuur grote en kleine schatten te vinden zijn, die hem helpen weer in balans te komen. Met de cursus Terug naar je natuur leert u uw cliënten hun contact met de natuur herstellen en hun stabiliteit hervinden.

Voordelen

  • Hervind contact met de natuur
  • Ontdek de eigen unieke levensweg
  • Leef in harmonie met de seizoenen
  • Leer de natuursymboliek herkennen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de cursus Terug naar je natuur leert u uw cliënten een betere connectie aan te gaan met de natuur en haar seizoenen.

Het bijzondere van deze cursus is dat u maandelijks een les volgt die nauw aansluit bij de unieke kenmerken van die maand. De lesstof bevat praktische oefeningen die u aan cliënten kunt meegeven. Aan de hand van deze opdrachten gaat uw cliënt op zoek naar de betekenis van bomen, planten en de elementen.

Uw cliënt maakt uitgebreid kennis met de cyclus van de seizoenen en leert welke invloed de elementen uit de natuur op hem hebben. Hij duikt in de geschiedenis en ontdekt hoe een traditionele natuurreligie zich kan handhaven in een moderne maatschappij. 

De cursus biedt veel ruimte aan de symboliek uit de natuur. Uw cliënt leert de betekenis van rituelen en seizoensfeesten kennen en leest Keltische sprookjes. Ook komt de taal van bomen en dieren aan bod.

Wat kun je ermee?

De cursus Terug naar je natuur is een therapeutisch middel dat kan worden ingezet door coaches en therapeuten om hun cliënten te helpen beter in balans te komen.

Nadat u de cursus Terug naar je natuur met succes heeft afgerond, dan kunt u de geleerde inzichten en vaardigheden goed overbrengen op een ander maar natuurlijk ook in uw eigen leven toepassen.

Door in harmonie met de natuur en de seizoenen te leven leert u uw cliënten weer te laten genieten van ieder klein moment van de dag.

Details

methode thuisstudie
omvang

14 lessen

studieduur 14 maanden
lesgeld € 240,00 of 5 x € 51,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Terug naar je natuur

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Coach bespreekt met cliënt vaardigheden voor meer zelfvertrouwen uit de cursus Zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling

Meer informatie
Kruidenplanten in de tuin als onderdeel van de cursus Kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde

Meer informatie
Vrouw leert luisteren naar haar innerlijke stem tijdens de cursus Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling

Meer informatie
Harmonieuze inrichting van een kamer met de cursus Feng Shui

Feng Shui

Meer informatie
Aurahealing behandeling voor de cursus Aura- en chakrahealing

Aura- en chakrahealing

Meer informatie
Flesje Bach Bloesem in natuur behorend bij de cursus Bach bloesemtherapie

Bach bloesemtherapie

Meer informatie
Creatief therapeut helpt cliënt met de cursus Creatieve therapie

Creatieve therapie

Meer informatie
Diverse edelstenen in een schaal bij de cursus Edelsteentherapie

Edelsteentherapie

Meer informatie
Een legging met runenstenen bij de cursus Runen

Runen

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.