Cursus Enneagram coaching

Cursus Enneagram coaching

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, VIV, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Enneagram coaching

Enneagram coaching is een zeer effectief instrument in jouw coaching- of counselingpraktijk. Het enneagram geeft jou helder inzicht in het persoonlijkheidstype en de gedragspatronen van jouw cliënten. Jij bent in staat ze beter te doorgronden en te begeleiden naar een doelmatiger levenshouding.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Ontwikkeld door vakspecialist
  • Direct toepasbare kennis
  • Met veel oefeningen en voorbeelden
  • Voor coaches, counselors en therapeuten

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat kun je ermee?

De cursus Enneagram coaching reikt coaches en counselors met hart voor hun cliënten een veelgeprezen en praktisch toepasbaar model aan. Je maakt intensief kennis met een begeleidingsinstrument dat jou de mogelijkheid biedt bij cliënten een dieper niveau van analyse en bewustwording tot stand te brengen. De oorzaak van problemen krijg je hiermee sneller boven tafel.

Werken met het enneagram is eenvoudig in te passen in iedere coachingpraktijk. Het is een unieke aanvulling op de bagage die jij als coach of counselor reeds bezit.

Wat leer je?

De cursus Enneagram coaching leert je wat het enneagram is, wat de achtergronden van het enneagram zijn en hoe je het enneagram doelgericht in jouw coaching- of counselingpraktijk inzet. Eerst maakt je kennis met de negen enneagramtypen. Je leert over hun gedrag, motieven en drijfveren. Je krijgt de technieken aangereikt om de hoofdtypering bij jouw cliënten op gedegen wijze vast te stellen.

Vervolgens leer je de methoden kennen om cliënten vanuit typespecifieke thema’s en aandachtspunten te coachen en te begeleiden. Je maakt hierbij gebruik van opdrachten die goed aansluiten bij de leervraag van jouw cliënt. Zo krijgt de cliënt meer zelfinzicht en ontwikkelt hij een groeiend bewustzijn van zijn alledaagse patronen en de invloed ervan op zijn leven. Dit leidt tot een aanzienlijke verdieping van het coachingsproces.

De cursus Enneagram coaching bevat vele oefeningen en opdrachten die de theorie verduidelijken en verlevendigen. Deze studie is een aanrader voor iedere coach of counselor die zijn praktijkvoering wil verdiepen en professionaliseren met behulp van het enneagram.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Enneagram coaching

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.