Cursus Enneagram coaching

Cursus Enneagram coaching

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, VIV, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Enneagram coaching

Enneagram coaching is een zeer effectief instrument in je coachingspraktijk. Het enneagram - een cirkel met negen punten - is een eeuwenoud model waarmee je iemands dominante persoonlijkheidstype kunt onderzoeken. Dit geeft zowel de cliënt als de coach inzicht in bepaalde gedragsproblemen. Inzicht dat helpt bij meer bewustzijn en herkenning van het eigen denken, voelen en handelen. In de geaccrediteerde opleiding Enneagramcoaching leer je hoe je het enneagram toepast in je eigen praktijk.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Ontwikkeld door vakspecialist
 • Direct toepasbare kennis
 • Met veel oefeningen en voorbeelden
 • Voor coaches, counselors en therapeuten

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Met enneagram coaching maak je dominante persoonlijkheidstypen en gedragspatronen inzichtelijk. Je maakt hierbij gebruik van opdrachten die goed aansluiten bij de leervraag van de cliënt. Het praktisch toepasbare model is een aanvulling op je technieken als coach of counselor.

Het enneagram is een begeleidingsinstrument dat je de mogelijkheid biedt om bij je cliënten een dieper niveau van analyse en bewustwording tot stand te brengen. De oorzaak van hun problemen krijg je hiermee sneller boven tafel.

Herkenning van alledaagse patronen kan aanleiding zijn voor een nieuwe levenshouding en ander gedrag. Zo krijgt de cliënt meer zelfinzicht en wordt hij bewust welke invloed zijn patronen op zijn leven hebben.

De erkende opleiding Enneagram coaching is een aanrader voor iedere coach of counselor die meer verdieping zoekt van het coachingsproces. Werken met het enneagram is eenvoudig in te passen in iedere coachingpraktijk.

Wat leer je?

De cursus Enneagram coaching leert je over de achtergronden van het enneagram en hoe je het enneagram doelgericht in jouw coachingspraktijk inzet. In de erkende opleiding leer je o.a. over:

 • De negen persoonlijkheidstypen uit het enneagram
 • Gedrag, motieven en drijfveren van elk type
 • Technieken voor het vaststellen van de hoofdtypering
 • Coachingsmethoden vanuit typespecifieke thema's

Ook leer je over de invloed van jouw eigen enneagramtype op het coachingstraject. Want jouw eigen type doet er minstens net zoveel toe als het type van de cliënt. Je leert o.a. over de werking, kwaliteit en valkuil van de dramadriehoek en winnaarsdriehoek. En weet wanneer er sprake is van overdracht en tegenoverdracht.

De cursus Enneagram coaching bevat veel oefeningen en opdrachten die de theorie verduidelijken en verlevendigen.

De leerdoelen van de cursus Enneagram zijn:

 • Je kent de achtergrond van het enneagram als coachinstrument.
 • Je hebt kennis van de 9 enneagramtypen en hun kenmerken.
 • Je hebt kennis van de ontwikkelingsniveaus van de 9 enneagramtypen.
 • Je kan een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen met de cliënt.
 • Je kent interventies, oefeningen voor tijdens de coachsessies en opdrachten voor thuis bij coaching met het enneagram.
 • Je hebt kennis van coachvragen, luisteren, overdracht en tegenoverdracht, de dramadriehoek en winnaarsdriehoek en feedback geven en ontvangen.
 • Je hebt kennis van coaching op typespecifieke thema’s.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Enneagram coaching

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.