Cursus Emotiemanagement

Cursus Emotiemanagement

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 465 of 6 x € 81
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Emotiemanagement

De cursus Emotiemanagement biedt je als therapeut, coach of counselor een unieke methode om emotionele problemen snel en doeltreffend op te lossen. Veel fysieke en mentale problemen worden veroorzaakt door aanhoudende emoties. Met emotiemanagement beschik je over dé methode om cliënten in balans te brengen.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Pak emoties snel en doeltreffend aan
 • Maak gebruik van EFT, TAT en RET
 • Uitgebreid en gedegen lesmateriaal
 • Veel oefeningen en voorbeelden

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Veel fysieke en mentale problemen worden veroorzaakt door aanhoudende emoties. De stress die angst, verdriet of schuldgevoelens met zich meebrengen kan mensen uitputten en zelfs ziek maken. Emotiemanagement is een doeltreffende methode om cliënten in balans te brengen.

Bij emotiemanagement maak je gebruik van energetische en mentale technieken om emotionele blokkades op te sporen en aan te pakken. Met deze eenvoudig aan te leren technieken Emotional Freedom Techniques (EFT), Rapid Eye Techniques (RET) en Tapas Acupressure Technique (TAT) ontdek je welke emoties voor jouw cliënt belemmerend zijn.

De combinatie van energetisch werk, lichaamsgerichte oefeningen en mentale technieken bied je de perfecte basis om emotionele problemen effectief aan te pakken. Emotiemanagement kun je inzetten als zelfstandige therapievorm of ter ondersteuning van een bestaande behandeling. Daarnaast is de methode prima geschikt voor zelfhulp.

De cursus is bedoeld voor therapeuten, coaches, counselors en andere zorgverleners. De kennis die je opdoet kun je inzetten bij de behandeling van volwassenen en kinderen. Na deze opleiding kun je zelfstanding werken met emotiemanagement en de technieken EFT, RET en TAT toepassen in je eigen praktijk.

Wat leer je?

In de erkende opleiding Emotiemanagement leer emotionele problemen snel en doeltreffend oplossen. Je leert onder andere over:

 • Technieken om emoties op te sporen en te neutraliseren
 • Emotional Freedom Techniques (EFT), Rapid Eye Techniques (RET) en Tapas Acupressure Technique (TAT)
 • Energetisch werk en lichaamsgerichte en mentale oefeningen
 • Afstandsbehandeling

Theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar af zodat je gedegen en snel vertrouwd raakt met de technieken van emotiemanagement.

De leerdoelen van de cursus Emotiemanagement:

 • Je hebt kennis van de verschillende emoties en weet hoe emoties ontstaan.
 • Je kent het verschil tussen emotie en gevoel.
 • Je begrijpt wanneer emoties belemmerend worden.
 • Je begrijpt de rol van emoties in ons energetische systeem.
 • Je kent manieren om emoties op te sporen en te herkennen.
 • Je begrijpt waarom het belangrijk is om emoties te accepteren en kan dit stimuleren.
 • Je kent de uitgangspunten en werkwijze van Emotional Freedom Techniques (EFT).
 • Je kent de uitgangspunten en werkwijze van Tapas Acupressure Technique (TAT).
 • Je kent de indicaties voor EFT en TAT en kan deze technieken combineren.
 • Je hebt kennis van de twee snelle technieken Rapid Eye Technology (RET) en Herkaderen.
 • Je kent tal van oefeningen die jij kan meegeven aan cliënten in het kader van (energetisch) emotiemanagement.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 465 of 6 x € 81
inschrijfgeld € 20
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Emotiemanagement

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.