Cursus Emotie-eten

Cursus Emotie-eten

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 345,00 of 5 x € 73,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BGN, KTNO, BATC, CAT

Emotie-eten

Met de BGN-erkende cursus Emotie-eten leert u als coach, gewichtsconsulent of voedingsprofessional uw cliënten te begeleiden naar een gezond eetpatroon. Stress, verdriet en problemen zijn voor sommige mensen aanleiding om te gaan eten. Zij eten om hun emoties te onderdrukken. Emotie-eten kan uiteindelijk leiden tot een ernstige eetstoornis. De cursus Emotie-eten pakt het eetprobleem integraal aan en richt zich niet uitsluitend op de voeding. Gedachten, emoties en gedragspatronen die leiden tot overmatig eten komen in deze opleiding uitgebreid aan bod.

Voordelen

 • Geschreven door een vakdocent
 • BGN-erkend diploma
 • Direct en breed toepasbare kennis
 • Bevat veel praktijkvoorbeelden

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Emotie-eten geeft u als professional helder inzicht in de problematiek van emotie-eten en de aanpak ervan. Zo gaat deze opleiding onder andere uitgebreid in op:

 • emoties en emotieregulatie
 • biologie van honger en verzadiging 
 • de rol van voeding bij emotie-eten
 • kenmerken van emotie-eten
 • eetstoornissen bij jongeren en volwassenen
 • veranderen van gedachten, gevoel en gedrag
 • valkuilen en terugvalpreventie

Wat kun je ermee?

De cursus Emotie-eten biedt een gedegen theoretische basis waarmee u de problematiek rondom emotie-eten sneller herkent. U verwerft praktische vaardigheden en handvatten waarmee u cliënten die te maken hebben met emotie-eten, in uw eigen praktijk kunt begeleiden. U leert emotie-eten in kaart te brengen en maakt kennis met gesprekstechnieken die u kunt inzetten tijdens de begeleiding.

Ook bekwaamt u zich in het geven van voedingsvoorlichting en adviezen. U herkent de grenzen van uw beroep en weet wanneer u kunt samenwerken met, dan wel doorverwijzen naar andere disciplines.

Werkt u als leefstijl- of vitaliteitscoach, voedingskundige, BGN-gewichtsconsulent, natuurvoedingsadviseur, diëtist, therapeut of psycholoog? Met de BGN-erkende cursus Emotie-eten ontwikkelt u een extra specialisme om cliënten te begeleiden naar een gezond, fit en vrolijker leven. 

Naast professionals op het gebied van voeding en coaching hebben ook mensen die in hun persoonlijke omgeving te maken hebben met emotie-eten veel profijt van de lesstof.

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 345,00 of 5 x € 73,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Emotie-eten

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Coach biedt begeleiding met de cursus Emotiemanagement

Emotiemanagement

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.