Cursus Terug naar je natuur

Cursus Terug naar je natuur

Leer cliënten hun contact met de natuur herstellen op weg naar hun unieke levenspad. Unieke thuisstudie, duur 14 maanden.

mbo-niveau
14mnd.
€ 315 of 5 x € 66 p/m
thuisstudie

Met de cursus Terug naar je natuur begeleid je mensen in hun zoektocht naar het unieke levenspad. Je helpt je cliënten als coach of therapeut om de weg naar zichzelf terug te vinden. In veertien maandelijkse lessen ontdekt je cliënt dat overal in de natuur grote en kleine schatten te vinden zijn, die hem helpen weer in balans te komen. Met de cursus Terug naar je natuur leer jij jouw cliënten hun contact met de natuur te herstellen en hun stabiliteit te hervinden.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

  • Hervind contact met de natuur
  • Ontdek de eigen unieke levensweg
  • Leef in harmonie met de seizoenen
  • Leer de natuursymboliek kennen

Na afronding

De cursus Terug naar je natuur is een therapeutisch middel dat kan worden ingezet door coaches en therapeuten om hun cliënten te helpen beter in balans te komen.

Wanneer je de cursus Terug naar je natuur met succes hebt afgerond, kan je de geleerde inzichten en vaardigheden goed overbrengen op een ander, maar je kan deze natuurlijk ook in je eigen leven toepassen.

Door in harmonie met de natuur en de seizoenen te leven leer jij jouw cliënten weer te laten genieten van ieder klein moment van de dag.

Programma

Met de cursus Terug naar je natuur leer jij jouw cliënten een betere connectie aan te gaan met de natuur en haar seizoenen. De cursus biedt veel ruimte aan de symboliek uit de natuur. Je cliënt leert de betekenis van rituelen en seizoensfeesten kennen. Ook komt de taal van bomen en dieren aan bod.

Het bijzondere van deze cursus is dat je maandelijks een les volgt die aansluit bij de unieke kenmerken van die maand. De lesstof bevat praktische oefeningen die je aan cliënten kan meegeven. Aan de hand van deze opdrachten gaat je cliënt op zoek naar de betekenis van bomen, planten en de elementen. Hij maakt uitgebreid kennis met de cyclus van de seizoenen en leert welke invloed de elementen uit de natuur op hem hebben. Hij duikt in de geschiedenis en ontdekt hoe een traditionele natuurreligie zich kan handhaven in een moderne maatschappij.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

Diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Terug naar je natuur

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
mbo-niveau
Type
Cursus
Omvang

14 lessen

Studieduur
14 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens
Terug naar je natuur

Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Terug naar je natuur'

Zelfontwikkeling

Meer informatie

Kruidengeneeskunde

Meer informatie

Intuïtieve ontwikkeling

Meer informatie

Feng Shui

Meer informatie

Astrologie

Meer informatie

Aura- en chakrahealing

Meer informatie

Bach bloesemtherapie

Meer informatie

Creatieve therapie

Meer informatie

Edelsteentherapie

Meer informatie

Natuurvoedingsadviseur

Meer informatie