Cursus Therapeutisch schrijven

Cursus Therapeutisch schrijven

Zet schrijven in als therapeutisch instrument en leer mensen begeleiden om schrijvenderwijs hun geluksgevoel te vergroten.

mbo-niveau
5mnd.
€ 315 of 5 x € 66 p/m
thuisstudie

Met de cursus Therapeutisch schrijven leer jij cliënten te begeleiden om zichzelf gelukkig te schrijven. Een bekende uitspraak bij spanning en zorgen is ‘Schrijf het van je af'. Schrijven helpt gedachten en gevoelens te ordenen. Door gedachten op papier te zetten, verdwijnen spanningen als sneeuw voor de zon. Deze cursus Therapeutisch schrijven helpt je om dit instrument als coach of therapeut effectief in te zetten bij jouw cliënten. De lesstof is inclusief praktische schrijfopdrachten.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

  • Schrijven werkt helend
  • Analyseer emoties
  • Krachtig coachingsinstrument
  • Ontwikkeld door vakspecialist

Na afronding

Schrijven wordt door coaches en therapeuten steeds vaker ingezet als therapeutisch instrument om door onrust, ongeluk en stress heen te breken. Zelfonderzoek, uiting geven aan creativiteit en de vrijheid om op jouw eigen manier met de werkelijkheid om te gaan openen de geest en zorgen voor ontspanning.

De inzet van therapeutisch schrijven leidt tot meer zelfinzicht en een frisse kijk op de mogelijkheden die het leven te bieden heeft. Met de cursus Therapeutisch schrijven stimuleer jij jouw cliënten om te schrijven en daarmee hun geluksgevoel te vergroten. Ook mensen die vanuit persoonlijke interesse aan zelfanalyse willen doen, hebben veel baat bij deze praktische schrijfcursus.

Programma

De cursus Therapeutisch schrijven is een persoonlijke schrijfcursus. Jouw cliënt leert door het schrijven van allerhande teksten diep door te dringen tot zichzelf. Hij raakt erin bedreven om geluk en tegenslag van alle kanten te bekijken en om vast te leggen wat hem raakt. Door te schrijven geeft hij volle aandacht aan zijn gedachtegoed en emoties, waardoor deze helder worden.

Met allerlei doe- en denkopdrachten wordt schrijven een tweede natuur. Jouw cliënt schrijft mooie, persoonlijke documenten om te bewaren en wellicht aan anderen te laten lezen. Hij maakt gebruik van verschillende creatieve uitingsvormen, zoals poëzie en levensverhalen.

Deze prachtige schrijfcursus staat boordevol opdrachten. In de eerste lessen loopt de cliënt warm met kleine oefeningen en een persoonlijk onderzoek. Daarna volgt het schrijven van het levensverhaal en een grondige analyse. Ook leert hij aan de hand van korte teksten, zoals gedichten, columns, blogs en essays, zijn gedachtegoed en emoties te openbaren en te ordenen.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

Diploma

er is geen examen of diploma aan deze cursus verbonden

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
mbo-niveau
Type
Cursus
Omvang

10 lessen

Studieduur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens
Therapeutisch schrijven

Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Therapeutisch schrijven'

Zelfontwikkeling

Meer informatie

Creatieve therapie

Meer informatie

Intuïtieve ontwikkeling

Meer informatie

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie

Terug naar je natuur

Meer informatie

Emotie-eten

Meer informatie