Cursus Stiefgezincoaching

Cursus Stiefgezincoaching

Bied stiefgezinnen ondersteuning bij relatieproblemen!

hbo-niveau
6mnd.
€ 735 of 8 x € 96 p/m
thuisstudie

Van de nieuwgevormde stiefgezinnen valt meer dan 60% weer uit elkaar! Een van de belangrijkste oorzaken is de complexe opbouw van een stiefgezin. Als stiefgezincoach heb je helder inzicht in de problematiek van stiefgezinnen en ben je in staat gerichte ondersteuning te bieden.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

  • Geschreven door vakspecialist
  • Met praktijkopdrachten
  • Veelvoorkomende problematiek
  • Direct toepasbaar in de praktijk

Na afronding

Elk jaar komen er zo’n tienduizend nieuwe stiefgezinnen bij. Grote kans dat je als coach, therapeut of docent te maken krijgt met stiefgezinproblematiek. Na afloop van deze cursus beschik je over de kennis en vaardigheden om volwassenen en kinderen die deel uitmaken van een stiefgezin, coaching op maat te bieden.

De cursus Stiefgezincoaching is ontwikkeld door een psycholoog die al 20 jaar begeleiding biedt aan stiefgezinnen en bedoeld voor therapeuten, counselors en coaches die willen gaan werken met leden van stiefgezinnen. Ook voor diegenen die al met stiefgezinnen werken en die hun specifieke kennis van samengestelde gezinnen naar een hoger niveau willen tillen, is deze opleiding bij uitstek geschikt.

Programma

Stiefgezinnen of samengestelde gezinnen hebben naast de problemen waar ieder gezin tegenaan loopt, specifieke problemen die horen bij deze gezinssituatie. Zo kan er sprake zijn van onverwerkte emoties, rouw, tegenstrijdige belangen en loyaliteitsconflicten. Om de kans van slagen te vergroten, doen stiefgezinnen steeds vaker een beroep op een stiefgezincoach.

Als stiefgezincoach reik je jouw cliënten het gereedschap aan om een succesvol stiefgezin op te bouwen. Psycho-educatie, het vergroten van de interne lotsbepaaldheid en het versterken van het eigen oplossend vermogen maken onderdeel uit van het coachingstraject.

Met de cursus Stiefgezincoaching kom je alles te weten over de verschillende soorten stiefgezinnen en de bijbehorende mechanismen. Je doet kennis op van veelvoorkomende problemen en gaat aan de slag met therapievormen en therapeutische interventies die specifiek zijn afgestemd op deze doelgroep.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

Bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk kan je een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal.

Diploma

Bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Stiefgezincoaching.

Accreditaties

- ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselling): 67 PE-punten

- BATC

- VBAG

- NVST

- CAT

- KTNO: 5 ECTS punten

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
hbo-niveau
Type
Cursus
Omvang

15 lessen

Studieduur
6 maanden
Lesgeld
€ 735 of 8 x € 96
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
Civas-opleiding Coaching of vergelijkbaar

Zo studeer je

Studeren kan in je eigen tempo. Er is wel een maximale studieduur van 36 maanden. Tijdens deze periode heb je recht op studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kun je deelnemen aan het examen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen én heb je al het huiswerk succesvol afgerond met een rapportcijfer 5,5 of hoger, dan ontvang je het diploma Stiefgezincoaching. Slaag je niet voor het examen, dan begeleidt Civas je graag om het herexamen te halen. Uiteraard allemaal binnen de studietermijn van 36 maanden. Examen doen is niet verplicht. Het diploma ontvang je gratis.

Praktijkdagen

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens
Stiefgezincoaching

Gratis proefles doen

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Hartelijk dank voor je aanvraag. De proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Hulp bij je studiekeuze?

Wij helpen je graag!


Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Stiefgezincoaching'

Opvoedcoach

Meer informatie

Kindercoach

Meer informatie

Gezinstherapie

Meer informatie

Ontwikkelingspsychologie

Meer informatie

Jongerencoach

Meer informatie

Counseling

Meer informatie

Wil je doorstuderen?

Vervolgopleidingen waar je in kunt specialiseren

Relatiecoach

Meer informatie

Opvoedcoach

Meer informatie

Kindercoach

Meer informatie

Pedagogiek

Meer informatie

Jongerencoach

Meer informatie

Motiverende gespreksvoering

Meer informatie

Acceptance and commitment therapy

Meer informatie