Aan de slag als zelfstandig budgetcoach

Leestijd
1 minuten
Geplaatst op
12 december 2023

Aan de slag als zelfstandig budgetcoach

‘Een budgetcoach verdient zichzelf terug’

Na de Budgetcoach opleiding van Civas kun je aan de slag als zelfstandig budgetcoach. Je hebt voldoende bagage gekregen om individuen of gezinnen te begeleiden of je kunt cursussen geven aan groepen. Behalve coach ben je dan ook zelfstandig ondernemer. Hoe kom je aan klanten, ook als je doelgroep weinig geld heeft? Zeven tips.
  1. Bied je eerste sessie gratis aan. Hebben je spaartips effect? Lukt het geld opzij te zetten? Dan is je klant in staat de tweede sessie te betalen. Denk ook aan een no cure no pay-constructie.
  2. Weet waar de vraag is. Veel mensen willen bijvoorbeeld op termijn een huis kopen en hebben daar startkapitaal voor nodig. Hoe bouw je dat op? Hoe maak je bijvoorbeeld een zevenjarenplan? Benader deze specifieke doelgroepen via hun eigen kanalen.
  3. Leg de nadruk op het belang van investeren. Een budgetcoach in de arm nemen verdient zichzelf terug, want geleerde budgetvaardigheden houd je je hele leven. In het begin doe je een kleine investering in ongeveer vijf of zes sessies. Op lange termijn levert het geld op.
  4. Richt je op jongeren. Hoe vroeger je begint met een financieel plan, hoe meer je er de rest van je leven aan hebt. Het is het beste cadeau dat je jezelf als twintiger kunt geven.
  5. Maak slim gebruik van de sociale media, zoals instagram. Bouw met regelmatige posts – bijvoorbeeld elke week een besparingstip – een schare volgers op.
  6. Neem wekelijks of maandelijks een podcast op, bijvoorbeeld met tips of een langer gesprek met experts op het gebied van geld overhouden en besparen.
  7. De beste acquisitie is nog steeds via via. Vertel via je persoonlijke kanalen dat je budgetcoach bent en wat je voor mensen kunt betekenen.