werken met kinderen
Van klacht naar kans

Werken met kinderen? Studeer bij CIVAS!

Lijkt het u geweldig om te werken met kinderen? Bent u geïnteresseerd in opvoedproblematiek? Dan is de opleiding Kindercoach van CIVAS echt iets voor u. In korte tijd leert u hoe u kinderen en ouders een steuntje in de rug kunt bieden bij uiteenlopende opvoed- en gedragsvraagstukken. Na afloop beschikt u over alle kennis en vaardigheden om op professionele wijze met kinderen te werken. In uw eigen praktijk of binnen uw bestaande werkkring.

Groeiende vraag naar ondersteuning
Ouders die uit elkaar gaan, prestatiedruk op school, pesten: opgroeien gaat voor veel kinderen niet zonder slag of stoot. Wanneer kinderen met zichzelf in de knoop zitten, kan dat leiden tot gedrags- en opvoedproblemen. Steeds vaker stappen ouders naar iemand die professioneel met kinderen werkt voor adequate ondersteuning. Dat maakt kindercoach een vak met veel perspectief.

Verantwoord werken met kinderen
Om op verantwoorde wijze te kunnen werken met kinderen is het belangrijk dat u bekend bent met de verschillende ontwikkelingsfases waar een kind doorheen gaat. Ook vraagt het begeleiden van kinderen om specifieke coachingstechnieken die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. In de opleiding Kindercoach komen al deze onderdelen aan bod.

Zelf werken met kinderen?
Wilt u bijdragen aan het welzijn van kinderen en ouders de handvatten geven om opvoedproblemen aan te pakken? Droomt u van een eigen praktijk waarin u kunt werken met kinderen en ouders? Schrijf u dan in voor de praktijkgerichte opleiding Kindercoach van CIVAS. Indien gewenst kunt u deelnemen aan twee praktijkweekenden en de opleiding afsluiten met een examen waarmee u een BATC-erkend diploma behaalt.

> Lees alle informatie over de opleiding Kindercoach

duur12 maanden
niveauhbo
lesgeld€ 595,00 of 12 x € 52,00
erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
voor leden met specialisatie Kind en Voeding
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen
NVST
registerleraar
registerleraar
VBAG
VBAG
Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET)