Jouw studie bij Civas

Als je gaat studeren, dan wil je verzekerd zijn van een perfect verloop van jouw studie. Lees op deze pagina hoe wij ons daarvoor inzetten.

Heb je nog vragen? Je kan ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 023 - 55 11 511. Of maak gebruik van het contactformulier.

Thuis studeren

Vrijwel alle cursussen en opleidingen van Civas zijn als thuisstudie te volgen. Jij studeert in je eigen tijd, omgeving en tempo. Want ook wij weten dat het leven dikwijls vraagt om een flexibele opstelling en die faciliteren wij graag.

Gratis proefles

Twijfel je of een opleiding bij je past? Vraag dan eerst een gratis proefles aan of overleg met onze studiebegeleiders. Wij helpen je graag verder met al jouw vragen en geven graag een passend studieadvies.

​Ga direct van start

Je kan vrijwel meteen aan de slag met een studie, veelal zonder specifieke vooropleiding. Na je inschrijving ontvang je binnen twee werkdagen het studiepakket thuis. Wil je later beginnen, vul dan de gewenste aanvangsdatum in.

Studeer in jouw eigen tempo

Bij Civas studeer je in alle vrijheid. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Je mag naar eigen inzicht versnellen of een studiepauze inlassen. Je behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op huiswerkcorrectie, begeleiding en examen. Je studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

​Lesmateriaal en naslagwerk

Al ons lesmateriaal is samengesteld door ervaren vakdocenten en voorzien van de laatste inzichten. Zo doe je altijd de meest actuele kennis op. Het lesmateriaal heeft een duidelijke indeling en een aantrekkelijke vormgeving. Dat zorgt voor een prettige studie-ervaring. Nadien kan je de lesstof gemakkelijk raadplegen als naslagwerk.

​Studentenportaal

Bij je inschrijving ontvang je een inlogcode voor Civas Campus. Via dit digitale studentenportaal kan je online huiswerk insturen, vragen stellen aan docenten, behaalde resultaten inzien, een examen aanvragen en contact leggen met medestudenten. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen. Bij een aantal studies kan je via Civas Campus een instructiefilm bekijken die de aangeboden lesstof ondersteunt.

​Studiebegeleiding

Vanaf je inschrijving tot aan het diploma krijg je begeleiding van een ervaren team studiebegeleiders. Zij kijken je ingestuurde huiswerk voor je na, beantwoorden je vragen over de lesstof en kunnen adviseren over een vervolgstudie.

Praktijkdagen

Onze praktijkdagen bieden een uitgelezen kans om je theoretische kennis te toetsen, ervaringen te delen en je netwerk te vergroten. Voor steeds meer studies organiseren wij praktijkdagen. Per studie zie je of er een praktijkdag is, wat de kosten zijn en of het volgen ervan verplicht is voor het behalen van een diploma.

Diploma of certificaat

Na het afronden van alle lessen en het voldoende maken van alle huiswerkopdrachten, kunt u uw certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal. Ook kan je dan voor de meeste studies het openboekexamen aanvragen, dat je gemakkelijk thuis via internet aflegt.

Voor een aantal studies leg je een klassikaal examen af. Een klassikaal examen kan je afleggen op locatie of online vanuit huis. Slaag je en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je een diploma. Zak je voor het examen, dan begeleidt Civas je tot jouw herexamen.

Examen doen is overigens voor de meeste opleidingen niet verplicht.

Je mag opzeggen

Je bent niet verplicht een cursus of opleiding af te maken. Jij kan je studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan je terugbetaald naar rato van het aantal verstreken studiemaanden. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden. Lees het studiereglement voor alle bepalingen.

Betaal in termijnen of ineens

Het lesgeld betaal je ineens of in termijnen. Net wat je uitkomt.

Wij zijn je graag van dienst

Heb je nog vragen? Je kan ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 023 - 55 11 511. Of maak gebruik van het contactformulier. Wij helpen je graag.