Opleiding Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

Opleiding Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 560 of 6 x € 98
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, ABvC, BGN, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

Met de geaccrediteerde opleiding Neurolinguïstisch programmeren (NLP) leer je in korte tijd positieve veranderingen realiseren zonder dat je diep in het verleden hoeft te graven. In de NLP opleiding leer je hoe je niet-effectieve gedrags-en communicatiepatronen opspoort en vervangt door doeltreffend gedrag. De kennis uit deze neuro linguïstisch programmeren opleiding kun je uitstekend toepassen in jouw eigen praktijk of werkomgeving.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Bereik positieve gedragsveranderingen
 • Een uiterst effectieve methode
 • Geschreven door ervaren NLP-therapeut
 • Bevat veel praktijkvoorbeelden

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

NLP is gebaseerd op onderdelen uit de gedragstherapie en verbale en non-verbale communicatie. NLP laat cliënten zien hoe hun manier van denken invloed heeft op hun verbale en non-verbale ‘taalgebruik’.

Met NLP help je cliënten nieuwe doelen en keuzemogelijkheden te ontdekken. Niet-effectieve gedrags- en communicatiepatronen weet je op te sporen en te vervangen door doeltreffend gedrag.

In deze NLP cursus heb je alle bekende NLP-technieken leren kennen en toepassen. Je weet hoe je aan de hand van lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, gedrag en communicatie een schat aan informatie blootlegt. Beperkingen in denk- en handelswijzen weet je feilloos te herkennen en met speciale NLP-technieken te beïnvloeden.

Na afronding van deze NLP cursus ben je in staat met NLP bewustwording en gedragsveranderingen bij cliënten - en jezelf - te realiseren. Je hebt je intensief verdiept in het vakgebied zodat je direct als professioneel NLP-therapeut aan de slag kunt gaan.

De cursus Neuro linguïstisch programmeren is bedoeld voor therapeuten, hulpverleners, coaches, counselors en personal trainers die NLP willen integreren in hun dagelijkse werkzaamheden. De opgedane kennis kan je uitstekend toepassen in jouw eigen NLP-praktijk, werk- of privéomgeving.

Wat leer je?

In de opleiding Neurolinguistisch programmeren maak je kennis met NLP en leer je met oefeningen en praktische voorbeelden hoe je creatief en doelgericht werkt met deze methodiek.

De erkende NLP opleiding gaat in op o.a. de volgende onderwerpen:

 • Professionele toepassing van NLP
 • Lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en verbale communicatie
 • Beperkingen in denk- en handelswijzen beïnvloeden
 • Bewustwording en gedragsverandering realiseren

De opleiding NLP bevat veel NLP-methoden, oefeningen en praktische voorbeelden.

De leerdoelen van de cursus NLP zijn:

 • Je kent de ontstaansgeschiedenis en belangrijkste uitgangspunten van NLP.
 • Je kent het doel, de voordelen en de kaders van NLP.
 • Je begrijpt verbale communicatie aan de hand van het metamodel en het Miltonmodel.
 • Je begrijpt non-verbale communicatie aan de hand van het denkmodel van Robert Dilts en oogzoekbewegingen.
 • Je hebt kennis van representatiesystemen, toegangssignalen en congruentie en incongruentie binnen de communicatie.
 • Je kent de verschillende cliënttypen.
 • Je kent technieken voor afleren en aanleren, zoals rapport maken, spiegelen, leiden en modelleren.
 • Je weet hoe jij kan werken met hulpbronnen en submodaliteiten.
 • Je kent technieken om te werken met dissociatie, associatie en metaforen.
 • Je hebt kennis van belangrijke veranderingsstrategieën, zoals eliciteren, kalibreren, ankeren en herkaderen.
 • Je hebt kennis van deelpersoonlijkheden en kent technieken om te praten met een deelpersoonlijkheid.
 • Je begrijpt de functie van NLP binnen de psychotherapie.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 560 of 6 x € 98
inschrijfgeld € 20
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Neurolinguïstisch programmeren

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 67, en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 60 studiepunten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.