gewichtsconsulent CIVAS in gesprek met cliënt
Mocktails

Gewichtsconsulent

Gewichtsconsulent opleiding, erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Steeds meer mensen doen een beroep op een professioneel gewichtsconsulent. De Gewichtsconsulent opleiding biedt u alle kennis om als zelfstandig gewichtsconsulent aan de slag te gaan.  Deze complete en betaalbare opleiding is opgesteld volgens de nieuwste inzichten van de Gezondheidsraad.

studieduur10 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 475,00 of 12 x € 42,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Gewichtsconsulent opleiding: wat leert u?
Wilt u als gewichtsconsulent mensen met overgewicht op professionele wijze begeleiden? De Gewichtsconsulent opleiding is specifiek gericht op gewichtsbeheersing.

Doe alle benodigde kennis en vaardigheden op met de Gewichtsconsulent opleiding:

 • Leer een perfecte diagnose te stellen van de gewichtsproblemen.
 • Biedt cliënten een op maat gesneden behandelplan.
 • Maak kennis met de oorzaken van overgewicht.
 • Leert hoe u, samen met de cliënt, komt tot een blijvende verandering van iemands eet- en leefpatroon. 

De Gewichtsconsulent opleiding leert u alles over: 

 • de spijsvertering, 
 • voedingsleer, 
 • energiehuishouding, 
 • voedingsmiddelen, 
 • de nieuwste Schijf van Vijf, 
 • het samenstellen van gezonde dagmenu’s. 

Bij het begeleiden van mensen met overgewicht is er ook een psychologische kant. Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent is er veel aandacht voor communicatietechnieken, coachvaardigheden en het versterken van de motivatie. U leert zowel individuen als groepen begeleiden. 

De Gewichtsconsulent opleiding behandelt ook zaken die van belang zijn bij het succesvol opstarten van uw eigen praktijk.
 
Gratis praktijkdag
De complete Gewichtsconsulent opleiding bestaat uit 15 schriftelijke lessen, plus een gratis praktijkdag. Tijdens de praktijkdag maakt u onder begeleiding van een ervaren BGN-gewichtsconsulent kennis met de fijne kneepjes van het vak.

Proefexamen gewichtsconsulent
Vergroot uw slagingskans en bereid u optimaal voor op het examen. Doe 2 proefexamens Gewichtsconsulent via het digitale studentenportaal. Het examen bestaat uit een theorie-examen en een mondeling examen. Exameninstelling TCI neemt het examen af. Meer informatie over de BGN-examens staat op de website van TCI. 

Examen en diploma Gewichtsconsulent (BGN) 
Na het volgen van alle lessen en de praktijkdag neemt u deel aan het door TCI afgenomen examen. Slaagt u voor het examen, dan ontvangt u het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent.

Gewichtsconsulent opleiding: wat kunt u ermee?
Heeft u de opleiding Gewichtsconsulent met succes afgerond? Ga dan als professioneel gewichtsconsulent aan de slag in uw eigen praktijk. Met het behaalde diploma sluit u zich aan bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Uw consulten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. 
 
De opleiding is ook geschikt voor therapeuten, verpleegkundigen, zorgverleners, fitnessinstructeurs, personal trainers en andere professionals, die mensen met gewichtsproblemen op verantwoorde wijze willen bijstaan. Overgewicht is een steeds groter maatschappelijk probleem en de vraag naar gewichtsconsulenten neemt alleen maar toe. Daarom biedt deze opleiding veel toekomstmogelijkheden.

Opleiding Gewichtsconsulent
soort opleiding BGN-erkende thuisstudie met praktijkdag
omvang

15 schriftelijke lessen plus 1 praktijkdag. Gratis meegeleverd: Nederlandse Voedingsmiddelentabel

studieduur 10 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

zeven uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 475,00 of 12 x € 42,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de opleiding Gewichtsconsulent ontvangt u gratis een opbergsysteem voor uw lessen.

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

na volledige afronding ontvangt u het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent. Aan deze studie is geen studieverklaring verbonden 

diploma

na behalen van het door TCI afgenomen examen en het bijwonen van de praktijkdag ontvangt u het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent

examenkosten bij het TCI zijn vanaf €265,00

erkend diploma

de opleiding is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)

erkenning(en)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

 • U kunt huiswerk insturen.
 • Uw behaalde resultaten terugzien.
 • Contact leggen met uw docent.
 • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Examen en diploma Gewichtsconsulent (BGN) 
Na het volgen van alle lessen en de praktijkdag neemt u deel aan het door TCI afgenomen examen. Slaagt u voor het examen, dan ontvangt u het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent.

Praktijkdag Gewichtsconsulent

Praktijkdagen CIVAS
CIVAS organiseert voor vele studies praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Praktijkdag Gewichtsconsulent inbegrepen
Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent volgt u 1 praktijkdag. Onder begeleiding van een ervaren gewichtsconsulent wordt veel aandacht besteed aan het maken van dagmenu's, coachingsvaardigheden en gespreksvaardigheden en motivatie. Aan de hand van verschillende casussen leert u de fijne kneepjes van het vak.

 

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Gewichtsconsulent

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De opleiding Gewichtsconsulent biedt deze voordelen:

 • Behaal een BGN-erkend diploma.
 • Inclusief gratis praktijkdag.
 • Opgesteld volgens de nieuwste richtlijnen.
 • Studeer voor een vak met toekomst!
 • Ga direct van start.

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next