Opleiding Coaching bij autisme

Opleiding Coaching bij autisme

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 515,00 of 6 x € 90,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, ABvC, VBAG, KTNO, CAT, NVST
Studiemethode
thuisstudie

Coaching bij autisme

Met de geaccrediteerde opleiding Coaching bij autisme doe jij specialistische kennis op om kinderen, jongeren en volwassenen met autisme op verantwoorde wijze te ondersteunen. Het begeleiden van mensen met autisme vraagt vaak speciale aandacht. Met de opleiding Coaching bij autisme leer je je cliënten met autisme te begeleiden op een manier die is afgestemd op hun belevingswereld.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Allround autisme coach en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Geschreven door vakexpert
 • Bied ondersteuning op maat
 • Voor professionals en direct betrokkenen
 • Steeds meer vraag naar specialistische begeleiding

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

De opleiding Coaching bij autisme leert je hoe je je cliënten met autisme kan coachen en begeleiden. Daarvoor bestaat geen eenduidige benadering. Hoewel er overeenkomsten bestaan in gedrag en denkpatronen, uit autisme zich bij ieder individu anders. Coaching bij autisme is daarom vooral maatwerk. Met deze kennis kan jij dat maatwerk leveren voor jouw coachee.

Onderzoek naar autisme staat nog in de kinderschoenen en de inzichten ontwikkelen zich in hoog tempo. In deze autisme coach opleiding doe je kennis op van de nieuwste onderzoeken.

Mogelijkheden en behoeften

Autisme is een chronisch fenomeen dat alle facetten van iemands leven beïnvloedt. De vraag naar kortdurende of blijvende coaching bij autisme neemt in de toekomst waarschijnlijk toe. Als coach kan jij jouw begeleiding aansluiten bij de unieke mogelijkheden en behoeften van jouw cliënt.

Verbeteringen

Samen met de cliënt ga je na op welke gebieden zich problemen voordoen en welke verbeteringen mogelijk zijn. Je stelt je daarbij niet op als expert, maar start vanuit een houding van niet-weten. Coaching bij autisme draait vooral om te doen wat in de praktijk werkt.

Wat leer je?

De opleiding Coaching bij autisme geeft coaches, counselors, docenten, jeugdwerkers, zorgverleners, maar ook ouders en direct betrokkenen een gedegen basis om mensen met een milde vorm van autisme beter te laten functioneren in het dagelijks leven. Deze autisme opleiding geeft antwoord op vragen als:

 • Wat is autisme?
 • Welke verklaringstheorieën zijn er?
 • Tegen welke problemen lopen mensen met autisme aan?

De opleiding autisme coach gaat uitgebreid in op zelfmanagement, sociale vaardigheden, scholing, werk, zelfstandig wonen, vrije tijd en seksualiteit. Je krijgt praktische handvatten voor het coachen van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme.

De leerdoelen van de opleiding Coaching bij autisme:

 • Je hebt kennis van de belangrijkste theorieën en verklaringsmodellen rond autisme.
 • Je hebt inzicht in de problemen die mensen met autisme ervaren.
 • Je hebt relevante kennis van ontwikkelingspsychologie en pedagogiek.
 • Je kan coachen op zelfmanagement en sociale vaardigheden.
 • Je kan oplossingsgericht coachen.
 • Je hebt kennis van cognitieve gedragstherapie.
 • Je kan op individueel niveau maatwerk leveren aan coachees met een milde vorm van autisme.
 • Je kan in jouw begeleiding aansluiten bij de unieke mogelijkheden en behoeften van de coachee.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 515,00 of 6 x € 90,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding CIVAS-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Coaching bij autisme

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Nederlandse Vereniging Van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), aantal ECTS 4, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); 56 PE-punten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.