Pubercoach opleiding CIVAS
Van klacht naar kans

Pubercoach opleiding: leer pubers ondersteunen

Ambieert u een carrière als pubercoach? Dan is de pubercoach opleiding van CIVAS echt iets voor u! In korte tijd leert u hoe u jongeren optimaal ondersteunt bij de problemen waar zij mee te maken hebben. Na afloop kunt u aan de slag als professioneel pubercoach of jongerencoach.

Deze pubercoach opleiding is bij uitstek geschikt voor mensen die veel met jongeren te maken hebben. Denk aan therapeuten, coaches, leerkrachten en jongerenwerkers. Maar ook ouders en verzorgers hebben veel profijt van deze opleiding.

Lastige levensfase
De puberteit is een lastige levensfase tussen kindertijd en volwassenheid. Een puber voelt zich vaak volwassen, maar beschikt meestal nog niet over de capaciteiten om verantwoorde beslissingen te nemen. Dit kan leiden tot problemen als alcohol- en drankmisbruik en gameverslaving. Maar ook social media-verslaving is iets wat steeds vaker voorkomt. Daarnaast worstelen veel pubers met zaken als pesten, depressie en seksualiteit. Een pubercoach helpt jongeren om zelfverzekerd in het leven te staan en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.

Pubers coachen: een vak apart
Het coachen van pubers luistert heel nauw. Ze moeten zich gehoord en begrepen voelen, wil de coaching effect hebben. Een pubercoach kan zich inleven in de belevingswereld van jongeren en weet met welke conflicten zij te maken hebben. Een pubercoach helpt jongeren optimaal ontwikkelen, maar richt zich ook op het hier en nu. Dat is immers waar de puber dagelijks mee te maken heeft.

Met een opleiding tot pubercoach leert u hoe u effectief met pubers en adolescenten communiceert. Ook doet u kennis op van hun sociale, fysieke, neurologische en seksuele ontwikkeling. Verder is er aandacht voor de problemen waar pubers vaak mee worstelen en de kansen die zij kunnen pakken.

Een pubercoach opleiding volgen?
Wilt u jongeren professioneel ondersteunen bij persoonlijke en sociale problemen? Schrijf u dan in voor de BATC-erkende opleiding van CIVAS. Na afloop kunt u aan de slag als professioneel pubercoach of jongerencoach.

> Lees alle informatie over deze opleiding
 

duur12 maanden
niveauhbo
lesgeld€ 630,00 of 12 x € 56,00
erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
NVST
VBAG
VBAG
Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET)