Cursus Voetreflextherapie

Cursus Voetreflextherapie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 535 of 5 x € 112
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO
Studiemethode
thuisstudie inclusief praktijkdag

Voetreflextherapie

Met de cursus Voetreflextherapie leer je een zeer effectieve therapeutische voetmassage geven. Met voetreflextherapie behandel je – via de voeten – de mens als geheel. Als iemand ziek of uit balans is, dan raken zijn energiekanalen geblokkeerd. Met voetreflextherapie ruim je de blokkades op en breng je de energiestroom weer op gang. Je herstelt het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest, zodat genezing kan plaatsvinden.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Massage en voetreflextherapeut en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Zeer veilige behandelmethode
  • Met afbeeldingen van de reflexzones
  • Inclusief praktijkdag

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

In de cursus Voetreflextherapie vind je alle kennis om op verantwoorde wijze als voetreflextherapeut aan de slag te gaan. Voetreflexmassage kan je uitstekend aan huis of op locatie geven: als zelfstandige therapie of in combinatie met andere therapievormen.

Therapeutische voetmassage past uitstekend in de praktijk van zorgverleners en pedicures. Daarnaast leent voetreflexologie zich bijzonder goed voor de behandeling van zieken, ouderen en gehandicapten. Het is een uiterst veilige methodiek! Heb je deze voetreflexmassage opleiding met succes afgerond, dan ontvang je het BATC- en CAT-erkende diploma Voetreflextherapie.

Wat leer je?

De cursus Voetreflextherapie geeft je eerst een gedegen theoretische ondergrond. Je leert de voet kennen, de energiebanen en alle benodigde vaardigheden. Met ontspanningstechnieken bereid je de voet voor op een behandeling. Daarna legt de cursus uit hoe je een volledige behandeling met voetreflextherapie geeft. Het lesmateriaal bevat speciale voetenkaarten die je helpen de juiste reflexgebieden te vinden. Ook de vele foto’s in het lesmateriaal lichten tot in detail toe hoe je te werk gaat.

Duidelijke behandelschema’s laten zien hoe je allerlei lichamelijke aandoeningen effectief met voetreflextherapie kan aanpakken. Daarnaast legt deze cursus uit hoe je een handreflexbehandeling geeft. Wil je jouw vaardigheden met anderen oefenen? Dat kan op de praktijkdag die bij het lesgeld inbegrepen is!

Details

methode thuisstudie inclusief praktijkdag
omvang

8 lessen inclusief praktijkdag

studieduur 5 maanden
lesgeld € 535 of 5 x € 112
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk en het bijwonen van de praktijkdag

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk, het bijwonen van de praktijkdag en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Voetreflextherapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullend Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je gratis een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Praktijkdag voetreflextherapie
Onder begeleiding van jouw docent leer je de fijne kneepjes van het vak. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat er volop aandacht is voor jouw leerproces.

De praktijkdag is bij het lesgeld inbegrepen en vormt een verplicht onderdeel voor het behalen van het diploma. Tot 2 weken voorafgaand aan de praktijkdag kan je kosteloos verzetten. Bekijk het studiereglement voor de overige voorwaarden.

Datum Locatie
maandag 11 december 2023 Yoga studio Soest
Datum Locatie
maandag 15 januari 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 26 februari 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 11 maart 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 8 april 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 22 april 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 27 mei 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 9 september 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 23 september 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 7 oktober 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 4 november 2024 Yoga Studio Soest
Datum Locatie
maandag 16 december 2024 Yoga Studio Soest

Schrijf je nu in

  • Professionele vakdocenten
  • Betaal in termijnen of ineens
  • Waardevolle praktijkdag

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.