Cursus Overgang en voeding

Cursus Overgang en voeding

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 360,00 of 5 x € 75,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
KTNO, BGN, BATC, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Overgang en voeding

Ruim 60% van de vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft te maken met overgangsklachten. Wil je als gewichtsconsulent, voedingsdeskundige of zorgverlener meer weten over het begeleiden van vrouwen in de overgang? Volg dan de cursus Overgang en voeding en leer hoe je vrouwen met overgangsklachten helpt door middel van gerichte voedings- en leefstijladviezen. Ook wanneer je zelf kampt met overgangsperikelen is deze cursus van groot nut.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Behaal een BGN-erkend diploma
 • Geschreven door een vakdocent
 • Geef advies over voeding en leefstijl
 • Bied cliënten begeleiding op maat

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Veel vrouwen zoeken tijdens de overgang hulp bij een gewichtsconsulent, voedingsdeskundige, therapeut of coach. Na afronding van de cursus Overgang en voeding ben je in staat deze doelgroep professioneel te begeleiden. Je kan dagmenu's samenstellen en leefstijladviezen geven, die volledig zijn afgestemd op vrouwen in de overgang.

Je bent in staat effectieve coachingsgesprekken te voeren om stress te verminderen en de omgang met overgangsgerelateerde problemen te verbeteren. Ook wanneer je je eigen omgang met overgangsklachten wilt aanpassen, heb je eveel profijt van de kennis die je opdoet met deze opleiding.

Wat leer je?

De cursus Overgang en voeding besteedt intensief aandacht aan de verschillende fasen en symptomen van de overgang. Je leert dat de juiste voeding en leefstijl niet alleen tijdens, maar ook vóór de overgang een positief effect hebben op overgangsverschijnselen. Je helpt vrouwen bij vragen als:

 • Wat gebeurt er met mijn hormoonhuishouding?
 • Welke klachten horen bij de overgang?
 • Hoe kan ik mijn klachten verminderen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik op gewicht blijf?

De cursus Overgang en voeding biedt je passende instrumenten om vrouwen in de overgang ondersteuning op maat te bieden. Zo wordt uitgebreid ingegaan op:

 • Voeding tijdens de overgang
 • Het belang van bewegen
 • Omgaan met overgangsklachten
 • Stressreductie

Je leert de hulpvraag van cliënten helder in beeld te brengen en ze met de juiste gesprekstechnieken en coachvaardigheden te begeleiden naar oplossingen.

De leerdoelen van de cursus Overgang en voeding zijn:

 • Je hebt kennis van ouder wordende vrouwenlichaam
 • Je hebt kennis van de fases binnen de overgang
 • Je hebt kennis van welke klachten voor kunnen komen tijdens de overgang
 • Je hebt kennis van gezonde voeding
 • Je hebt kennis van wat tijdens de overgang als optimale voeding geldt
 • Je hebt kennis van wat de relatie is tussen de overgang en voeding
 • Je hebt kennis van wat het belang is van beweging en stresshantering tijdens de overgang

Details

methode thuisstudie
omvang

11 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 360,00 of 5 x € 75,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding Civas-opleiding Voedingsdeskundige, Gewichtsconsulent, Natuurvoedingsadviseur of vergelijkbaar
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Overgang en voeding

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 60 studiepunten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.