Meditatie oefening bij cursus Mindfulness
Easy vegan feelgood

Mindfulness

De cursus Mindfulness is bij uitstek geschikt om de kwaliteit van uw leven te verbeteren! Met mindfulness ontdekt u een unieke manier van 'aandachtig aanwezig zijn'. U wordt zich bewust van het nu en leert het leven te accepteren zoals het is. Niet voor niets is deze mindfulness-cursus populairder dan ooit. Steeds meer bedrijven laten hun medewerkers een mindfulness-cursus volgen; de gunstige uitwerking op het welbevinden en ziekteverzuim zijn inmiddels ruimschoots bewezen!  

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo+
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld€ 20,00

Mindfulness cursus: leer te leven in het nu
De kern van Mindfulness is dat de meeste mensen zich constant laten meeslepen door hun problemen en zorgen. Daarmee verdwijnt de aandacht voor het huidige moment – het nu – en wordt men ongelukkig. Het leven wordt niet echt geleefd, omdat men in gedachten steeds ergens anders is. Met de cursus Mindfulness brengt u daar verandering in!
 
Met deze cursus leert u een houding aannemen, die vrij is van veroordelingen. U ontdekt hoe u in het hier en nu blijft, waardoor u het leven veel intenser beleeft. Met mindfulness-technieken wordt u zich bewust van het 'ware leven', waarin problemen en zorgen niet langer een hoofdrol spelen.
 
Deze mindfulness-cursus is helder geschreven en bevat veel praktijkvoorbeelden. Bij de cursus ontvangt u bovendien meerdere geluidsfragmenten met mindfulness-oefeningen waarmee u direct praktisch aan de slag kunt gaan. Desgewenst kunt u als extra de praktijkdag Mindfulness bijwonen, die wij op regelmatige basis organiseren.
 
Mindfulness cursus: er gaat een wereld voor u open
Heeft u de cursus Mindfulness met succes afgerond, dan gaat er een wereld voor u open. U zult merken dat ieder moment van uw leven waardevol is en de moeite waard is om geleefd te worden. Problemen houden u niet langer in de greep en er ontstaat ruimte voor wérkelijk geluk.  
 
Met mindfulness functioneert u beter op uw werk én in privé-situaties. Mindfulness is een vaardigheid die u te allen tijde kunt toepassen – ongeacht wat er in uw leven gebeurt. Iedereen kan het leren. Heeft u eenmaal ervaren hoe het werkt, dan staat niets u meer in de weg om mindful door het leven te gaan!

Cursus Mindfulness
soort cursus thuisstudie met optionele praktijkdag
omvang

8 lessen plus geluidsfragmenten

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. U mag altijd meer of minder uren aan uw studie besteden. U ontvangt alle studiematerialen tegelijk thuis en mag zelf bepalen hoelang u over de cursus doet

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij deze mindfulness-cursus ontvangt u gratis een stevig ringbandsysteem

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

nadat u het huiswerk heeft ingeleverd en behaald ontvangt u gratis een studieverklaring

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, dan ontvangt u het CIVAS-diploma Mindfulness

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

  • U kunt huiswerk insturen.
  • Uw behaalde resultaten terugzien.
  • Contact leggen met uw docent.
  • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Praktijkdag MBCT / Mindfulness

Praktijkdagen CIVAS
CIVAS organiseert voor vele studies praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de cursus Mindfulness organiseren wij regelmatig praktijkdagen. U bent niet verplicht mee te doen. Tijdens uw studie of na afronding ervan, beslist u of u wel of niet meedoet. Bekijk in onderstaand schema welke praktijkdag(en) u bij de cursus optioneel kunt bijwonen

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Mindfulness

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De cursus Mindfulness biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • geschreven door vakspecialist
  • met veel praktijkoefeningen
  • iedereen kan het leren!
  • word wérkelijk gelukkig

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Leer mindfulness professioneel en effectief toepassen op cliënten.

Mindfulness voor kinderen

Mindfulness voor kinderen

Voor mensen die professioneel met kinderen werken én voor ouders.

Creatieve therapie

Creatieve therapie

Met Creatieve therapie leert u de innerlijke wereld van uzelf en anderen te onthullen.

Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling

Ontdek de kracht van uw intuïtie en merk dat uw leven verandert.

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

De belangstelling voor geweldloze communicatie is op dit moment groter dan ooit.

Narratieve therapie

Narratieve therapie

Narratieve therapie is een nieuwe, effectieve vorm van gesprekstherapie.

Stresscounseling

Stresscounseling

Word stresscounselor en help cliënten met stressgerelateerde klachten.

NLP

NLP

Een unieke therapievorm waarmee u in korte tijd blijvende veranderingen bereikt!

Prev Next