Cursus Gezinstherapie

Cursus Gezinstherapie

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 320,00 of 5 x € 67,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, VBAG, ABvC, CAT, KTNO, VVET, NVST

Gezinstherapie

Met de opleiding Gezinstherapie leert u dat systeemtherapie een vorm van psychotherapie is, die zich specifiek richt op de begeleiding van gezinnen. Wanneer persoonlijke problemen of ruzies de verhoudingen binnen een gezin voortdurend verstoren, biedt een gezinstherapeut vaak uitkomst. Ook bij ingrijpende gebeurtenissen die alle gezinsleden raken - zoals ziekte, rouw of echtscheiding - kunt u gezinstherapie effectief inzetten. Diploma erkend door BATC, CAT, NVST, VBAG, VVET en ABvC.

Voordelen

  • Geschreven door vakdocent
  • Modern, up-to-date lesmateriaal
  • Specifiek gericht op gezinshulpverlening
  • Steeds meer gezinnen zoeken hulp

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Gezinstherapie - of systeemtherapie - is bedoeld voor gezinnen die structurele problemen niet zelf kunnen oplossen. Veel therapievormen gaan over het begeleiden van individuen. Maar vaak beperken problemen zich niet tot één persoon. Als een vader bijvoorbeeld depressief is of een kind onhandelbaar, dan beïnvloedt dat het hele gezin. Daarom richt de opleiding Gezinstherapie zich op de behandeling van alle gezinsleden.
 
In deze systeemtherapie-opleiding maakt u intensief kennis met de verschillende stromingen in gezinstherapie. U leert het gezin kennen als een sociaal systeem en doet specifieke vaardigheden op voor de begeleiding ervan. De opleiding Gezinstherapie besteedt onder andere aandacht aan het herstructureren van gezinnen, het geven van huiswerk- en registratieopdrachten en de specifieke begeleiding bij rouw, echtscheiding en seksuele problemen. 
 
Als gezinstherapeut bekijkt u iedere situatie onpartijdig en houdt u rekening met de onderlinge verhoudingen. U onderzoekt hoe het gezin zijn problemen kan oplossen en wat ieders bijdrage daaraan kan zijn. Een belangrijk doel van gezinstherapie is het herstel van de communicatie.

Wat kun je ermee?

Deze compacte Gezinstherapeut-opleiding is bedoeld voor (kinder)coaches, counselors, therapeuten en andere zorgverleners die gezinnen professionele begeleiding willen bieden. Na afronding van deze studie bent u in staat gezinsproblemen helder in kaart te brengen en gericht te werken aan oplossingen.
 
Moderne systeemtherapie is een verzameling van inzichten uit verschillende therapeutische stromingen. In deze cursus zijn die zo veel mogelijk geïntegreerd tot één werkwijze. Dit helpt u uw aanpak steeds optimaal af te stemmen op het gezin in kwestie en de problemen die er spelen.

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 320,00 of 5 x € 67,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, dan ontvangt u het CIVAS-diploma Gezinstherapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC); Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 4.5 en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC), aantal PE-punten 66

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Kindercoach begeleidt kind bij een oefening tijdens de opleiding Kindercoach

Kindercoach

Meer informatie
Ontwikkelingsfasen van een kind worden bestudeerd in de cursus Ontwikkelingspsychologie

Ontwikkelingspsychologie

Meer informatie
Coach in gesprek met een gezin bij de opleiding Opvoedcoach

Opvoedcoach

Meer informatie
De cursus Mindfulness voor kinderen begint met stilzitten en mediteren onder begeleiding.

Mindfulness voor kinderen

Meer informatie
Kind op schommel geeft uiting aan gevoelens bij cursus Speltherapie

Speltherapie

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Counselor op stoel in behandelkamer bij cursus counseling bij depressie en rouw

Counseling bij depressie en rouw

Meer informatie
Deelnemers aan een familieopstelling tijdens de opleiding Familieopstellingen hbo

Familieopstellingen hbo

Meer informatie
Kind maakt kleurrijke kindertekening voor de cursus Kindertekeningen analyseren

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.