Cursus Zingevingscoaching

Cursus Zingevingscoaching

Duur
10 maanden
Lesgeld
€ 795,00 of 11 x € 77,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
KTNO, BATC, VVET, NVST
Studiemethode
thuisstudie met online begeleidingstraject

Zingevingscoaching

Volg de cursus Zingevingscoaching en leer als coach of therapeut om je cliënten te begeleiden met de beproefde schrijfmethode Mindful Analysis. Deze snelle en effectieve vorm van online coaching duurt één werkweek en verloopt eenvoudig via e-mail. Het schrijven van de e-mails zorgt voor inzichten, helderheid en rust bij je cliënt. De bewezen methode Mindful Analysis is heel geschikt voor veranderingsprocessen en zingevingsvraagstukken. Je leert in de cursus Zingevingscoaching om Mindful Analysis op de juiste manier toe te passen zodat je deze methode direct kan inzetten in je begeleiding.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Dé coachmethode van de toekomst
  • Inclusief twee online coachtrajecten
  • Actuele lesstof en aanpak
  • Geschreven door een vakspecialist

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat kun je ermee?

De cursus Zinsgevingscoaching is bedoeld voor coaches, counselors, therapeuten en andere zorgverleners die cliënten professionele begeleiding willen bieden bij dringende vraagstukken.

Als zinsgevingscoach hou je een week lang intensief contact met je cliënt via e-mail, die dagelijks schrijft over wat hem bezighoudt. Je vragen leiden hem via zelfonderzoek naar de juiste antwoorden en oplossingen.

Omdat het begeleidingstraject via e-mail verloopt kan je coachee, evenals jijzelf, goed nadenken over de juiste formulering van een bericht. Dat brengt orde en structuur in gedachten en gevoelens en komt het begeleidingsproces sterk ten goede.

Met de schrijfmethode Mindful Analysis heb je als zingevingscoach een krachtig instrument in handen, waarmee je jouw cliënt direct online begeleiding kan bieden.

Wat leer je?

Met de cursus Zingevingscoaching leer je cliënten succesvol begeleiden met de bewezen schrijfmethode Mindful Analysis.

Er wordt in de cursus onder andere ingegaan op:

  • De theoretische en historische achtergronden van online (zingevings)coaching.
  • De toepassing van zingevingscoaching per e-mail bij depressie, burn-out, angsten, trauma’s en identiteits- of relatieproblematiek.
  • Het voorbereiden en uitvoeren van een volledig e-mail coachtraject met Mindful Analysis.

Uniek! Tijdens de studie doorloop je samen met je docent twee volledige online coachtrajecten. Eén traject waarin je als cliënt fungeert en één traject waarin je de coach bent. In deze persoonlijke trajecten oefen je gedurende maximaal vijf dagen (1-2 uur per dag) je vaardigheden als zingevingscoach. Zo ben je ervan verzekerd dat je de kennis die je opdoet, ook in de praktijk leert toepassen.

Details

methode thuisstudie met online begeleidingstraject
omvang

12 lessen, inclusief twee online coachtrajecten

studieduur 10 maanden
lesgeld € 795,00 of 11 x € 77,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

heb je een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor uw huiswerk, twee online coachtrajecten doorlopen en een voldoende voor het openboekexamen, dan ontvang je het CIVAS-diploma Zingevingscoaching

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de NVST en het Verbond van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 8.5

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Tijdens de studie doorloop je samen met je docent twee volledige online coachtrajecten. In deze persoonlijke trajecten oefen je gedurende maximaal vijf achtereenvolgende dagen je vaardigheden als zingevingscoach. Je bent hiermee ongeveer één à twee uren per dag bezig.

Na het volgen van alle lessen kun je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.